Ulasan Steinberg Cubase Elements 7

Ulasan Steinberg Cubase Elements 7

Gambar 1 dari 4

Unsur-unsur Steinberg Cubase 7

Unsur-unsur Steinberg Cubase 7
Unsur-unsur Steinberg Cubase 7
Unsur-unsur Steinberg Cubase 7
Harga £ 79 semasa dikaji semula

Cubase Elements direka untuk orang yang mahukan perisian produksi muzik profesional tetapi tidak mahu membayar ratusan pound untuknya. Ini adalah versi Cubase 7 yang dilucutkan, dengan sekatan pada bilangan trek dan saluran pengadun, lebih sedikit kesan dan instrumen gabungan dan pelbagai ciri sampingan yang dihilangkan.

Usaha Cubase ada di sini, bagaimanapun: enjin audio 32-titik terapung dengan kadar sampel hingga 192kHz, audio pembedahan dan penyuntingan MIDI, automasi hampir setiap parameter dan kemudahan pencampuran kelas profesional. Berdasarkan ujian kami, nampaknya ia juga mempunyai kebolehpercayaan pepejal yang sama. Versi terbaru ini menggabungkan teknologi ASIO-Guard Steinberg untuk melindungi daripada keciciran audio.

Unsur-unsur Steinberg Cubase 7

Satu perkara yang jelas tidak hadir dari versi sebelumnya adalah usaha bersepadu untuk membantu pendatang baru mencari jalan mereka. Terdapat banyak pengetahuan pakar yang terlibat dalam pengeluaran muzik, dan Cubase Elements tidak banyak berusaha untuk mempermudah proses. Manual PDF berjumlah 156,000 perkataan, yang memberikan petunjuk tentang kedalaman perisian ini.

Terdapat beberapa konsesi kepada pengguna baru dalam versi 7. Sekarang ini mendorong pengguna untuk memilih pemacu audio setelah pemasangan, dan bukannya mengharapkan dia melacak panel kawalan yang tidak jelas.

Peningkatan besar lain adalah halaman arahan Steinberg Hub, yang merangkumi pautan ke rangkaian tutorial video yang merangkumi fungsi asas dan ciri baru. Laju video ini dapat menjadi sangat perlahan, tetapi mereka dapat menjelaskan apa ciri yang dilakukan dan kapan dan mengapa anda menggunakannya.

Unsur-unsur Steinberg Cubase 7

Sebilangan besar ciri baru Elemen mengikuti perubahan yang dibuat pada Cubase 7. harga penuh. Ia termasuk MixConsole, yang menarik semua ciri berkaitan campuran ke antara muka satu skrin. Ini juga menggabungkan Jalur Saluran, yang mempunyai lima kesan kabel - pintu kebisingan, pemampat, pembentuk sampul surat, tepu dan pembatas - ke dalam setiap saluran.

Kesan serupa sudah tersedia sebagai sisipan, tetapi Jalur Saluran memberikan lebih banyak pilihan, seperti pilihan jenis pemampat standard, tiub atau vintaj. Memasukkan kesan ini ke dalam mixer mendorongnya digunakan secara rutin, dan melakukannya dapat membuat perbezaan besar terhadap kualiti rakaman.

Perincian

Subkategori perisian Perisian pengeluaran audio

Sokongan sistem operasi

Sistem operasi Windows Vista disokong? tidak
Sistem operasi Windows XP disokong? tidak
Sistem operasi Linux disokong? tidak
Sistem operasi yang disokong oleh Mac OS X? iya
Sokongan sistem operasi lain Windows 8

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found