Cara Menghentikan Gema di Parsec

Echo adalah masalah biasa semasa streaming - ia berlaku semasa aliran dimainkan semula pada peranti yang sama dengan pengekodan. Sudah tentu, masalah ini juga terdapat di Parsec. Ia pasti menjengkelkan dan membawa kepada kesukaran untuk memahami rakan sepasukan anda. Syukurlah, kami tahu bagaimana menyelesaikan masalah ini.

Dalam panduan ini, kami akan menerangkan cara menghentikan gema semasa aliran Parsec anda menggunakan beberapa kaedah. Selain itu, kami akan menerangkan mengapa ia muncul, dan menjawab soalan yang paling biasa berkaitan dengan masalah audio di Parsec.

Cara Menghentikan Gema di Parsec

Terdapat dua cara untuk menghilangkan gema di Parsec. Untuk kedua-duanya, anda mesti menjadi tuan rumah permainan. Kaedah pertama lebih mudah, tetapi tidak selalu berfungsi - anda boleh mencuba menyelesaikan masalah melalui Tetapan Parsec. Ikuti langkah di bawah:

 1. Lancarkan aplikasi Parsec dan log masuk.
 2. Dari bar sisi kiri, pilih ikon gear untuk membuka Tetapan.

 3. Navigasi ke tab "Host".

 4. Luaskan menu di sebelah "Echo Cancelling", kemudian pilih "Hidup".

 5. Buka Discord dan pergi ke Tetapan, kemudian ke "Suara dan Video."

 6. Klik "Subsistem Audio" dan pilih "Standard."

 7. Mulakan semula Discord atau aplikasi lain yang anda gunakan untuk berkomunikasi.

Sekiranya menyesuaikan tetapan audio Parsec tidak membantu, anda mungkin perlu memasang perisian tambahan pada PC - VB-Cable anda, dan cuba kaedah kedua. Ikut arahan di bawah:

 1. Pasang Kabel VB pada komputer anda. Buka zip fail dan klik kanan "VBCABLE_Setup.exe", kemudian pilih "Jalankan sebagai pentadbir."

 2. Tekan kekunci "Win" dan "R" pada masa yang sama, kemudian taip "mmsys.cplTetingkap yang muncul. Tekan kekunci "Enter".

 3. Tandai peranti output audio anda, kemudian pilih "Input Kabel" dan klik "Tetapkan Lalai."

 4. Pindah ke tab "Rakaman", kemudian klik dua kali "Output Kabel" untuk membuka tetapan.

 5. Arahkan ke tab "Dengarkan" dan tandai kotak centang di sebelah "Dengarkan perangkat ini."

 6. Luaskan menu lungsur turun di bawah "Main semula melalui peranti ini" dan pilih "Peranti asal."

 7. Klik "Ok."

 8. Tukar peranti output audio ke peranti asal anda dalam Tetapan aplikasi yang anda gunakan untuk komunikasi dengan pasukan anda, misalnya, Discord.
 9. Mulakan semula peranti anda.

Soalan Lazim

Di bahagian ini, kami akan menjawab lebih banyak soalan yang berkaitan dengan pengaturan suara di Parsec.

Bagaimana anda membatalkan gema pada Discord with Parsec?

Sekiranya anda menggunakan Discord untuk berkomunikasi di Parsec, anda boleh cuba menghilangkan gema melalui aplikasi Discord terlebih dahulu daripada menukar tetapan komputer atau aplikasi Parsec anda. Inilah yang boleh anda lakukan:

1. Lancarkan aplikasi Discord dan log masuk.

2. Klik ikon gear untuk membuka Tetapan.

3. Navigasi ke tetapan "Suara dan Video", kemudian klik "Subsistem Audio."

4. Pilih "Standard" dan mulakan semula Discord.

Sebagai pilihan, anda boleh mencuba ciri Penindasan Bising - untuk menggunakannya, anda tidak perlu meninggalkan sembang suara anda. Perlu diingat bahawa itu hanya versi beta. Ikuti langkah di bawah:

1. Lancarkan Discord dan log masuk.

2. Sertailah sembang suara dan klik ikon garis menegak bersilang di sebelah ikon "Tamat Panggilan".

3. Geser toggle di sebelah "Noise Suppression" ke posisi "On".

Apakah pembatalan gema?

Pembatalan Gema adalah ciri di Parsec yang mengurangkan suara semua saluran ketika seseorang bercakap. Sekiranya dua pemain bercakap serentak, anda hanya akan mendengar orang yang mula bercakap terlebih dahulu. Sekiranya anda lebih suka mendengar semua rakan sepasukan, anda boleh mencuba menyelesaikan masalah gema menggunakan kaedah lain, seperti menyesuaikan tetapan peranti anda melalui Kabel VB. Gema juga kelihatan disebabkan oleh akustik bilik anda - dalam kes ini, cuba tutup dinding atau lantai anda dengan sesuatu yang lembut, misalnya, permaidani.

Tingkatkan Komunikasi Anda

Mudah-mudahan, panduan kami telah membantu anda untuk menghilangkan gema di Parsec. Sekiranya anda bukan tuan rumah, hantarkan pautan ke artikel ini kepada rakan anda yang sedang streaming permainan. Memperbaiki masalah ini biasanya tidak memerlukan banyak masa, tetapi audio yang jelas tentu dapat meningkatkan komunikasi anda dengan rakan sepasukan dan, akibatnya, pengalaman permainan anda.

Apakah kaedah pilihan anda untuk berkomunikasi dengan rakan semasa bermain di Parsec? Kongsi pengalaman anda di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found