Cara Menghentikan Instagram dari Zum Secara Automatik

Instagram adalah binatang pelik. Walaupun sangat mesra pengguna, beberapa aspek akan membuat anda terpaksa meminta pertolongan Google dalam keadaan kecewa. Ini benar terutamanya jika masalahnya berkaitan dengan menyiarkan foto. Lagipun, Instagram adalah media sosial yang paling popular di dunia dan ia berdasarkan gambar.

Nasib baik, jika anda pernah menghadapi masalah dengan platform ini, jalan keluarnya sering tersedia. Orang yang banyak menggunakan Instagram mungkin tidak semestinya berteknologi tinggi, tetapi mereka sememangnya pandai menggunakan Instagram.

Salah satu masalah utama mengenai penyiaran di Instagram adalah bahawa ia hampir secara eksklusif aplikasi mudah alih. Ukuran skrin memainkan peranan penting dalam kebanyakan telefon dan bergantung pada model, ukurannya berbeza-beza. Dengan nisbah aspek maksimum 4: 5 untuk catatan potret (lebar 4 piksel dengan tinggi 5 piksel), Instagram tidak mesra gambar tinggi; gambar bersaiz potret adalah nama permainan di sini. Malangnya, kebanyakan gambar telefon tinggi, yang menjadikan Instagram memperbesarnya agar sesuai dengan nisbah 4: 5.

Penyelesaian Yang Jelas

Oleh kerana Instagram membataskan anda kepada nisbah 4: 5 yang disebutkan, aplikasi itu sendiri menawarkan penyelesaian untuk masalah ini.

Penyelesaian yang Jelas

Semasa memuat naik gambar tinggi ke Instagram sebagai pos, pilihan untuk membuatnya sesuai dengan nisbah 4: 5 terletak di paling kiri dalam pratonton foto. Namun, pilihan ini cukup membatasi, terutama dengan ponsel dengan layar besar, kerana tidak dapat "memperkecil" foto secara maksimum. Ini menghalang pemuat naik menghantar gambar dalam ukuran penuh.

Menggunakan Editor

Secara semula jadi, anda boleh menggunakan aplikasi Foto di Windows untuk mengubah ukuran gambar. Namun, ini memerlukan anda mengirim foto ke PC anda dan kemudian menghantarnya kembali ke telefon anda untuk dimuat naik, kerana versi web Instagram tidak membenarkan anda memuat naik foto. Masalah lain dengan editor lalai pada Windows ialah pilihan nisbah aspek 4: 5 tidak ada. Sekalipun begitu, gambar itu hanya akan memperbesar gambar.

Sudah tentu, anda boleh mengubah saiznya secara manual dan berharap yang terbaik, tetapi ini mungkin memerlukan sedikit masa sehingga anda dapat menyelesaikannya dengan betul.

Menggunakan Editor

Menggunakan Aplikasi Luaran

Malangnya, Instagram tidak menawarkan pilihan lain untuk menyesuaikan foto tinggi. Pertaruhan terbaik anda adalah menggunakan salah satu daripada banyak aplikasi pihak ketiga. Walau bagaimanapun, aplikasi di bawah dibuat dengan mempertimbangkan pengguna mudah alih, yang bermaksud bahawa anda hanya dapat menggunakannya di telefon anda. Itu menghilangkan keperluan untuk komputer. Berikut adalah dua aplikasi hebat yang dapat membantu.

Kapwing

Kapwing adalah aplikasi percuma yang menyelesaikan masalah nisbah aspek untuk anda dalam tiga langkah mudah: anda memuat naik foto, mengubah saiznya menjadi 4: 5 dalam aplikasi, memuat turunnya, dan menyiarkannya di Instagram.

Anda boleh memuat turun aplikasi iPhone dari App Store anda dan menggunakannya segera. Setelah memuat naik gambar, arahkan ke Ubah saiz bahagian dalam aplikasi Kapwing, dan cari pilihan Potret FB / Twitter, kerana ini juga menggunakan nisbah 4: 5. Jangan gunakan pilihan Instagram 1: 1 kerana ini akan mengecilkan gambar anda dan mengubahnya menjadi segi empat sama.

Sekarang, muat turun foto siap Instagram dan hantarkan.

Padanan Persegi

Square Fit juga merupakan aplikasi percuma, tetapi ia mempunyai versi berbayar yang memberi anda lebih banyak ciri. Pengguna iOS boleh mencarinya di App Store.

Muat naik foto yang anda inginkan menggunakan butang kamera di sudut kiri dengan “BARU" atasnya. Tweak pilihan dalam aplikasi sehingga anda mempunyai gambar yang ideal. Semuanya mudah dan mudah kerana aplikasinya sebenarnya menyerupai Instagram.

instagram

Soalan Lazim

Bagaimana saya menyiarkan pelbagai gambar dengan saiz yang berbeza?

Instagram direka bentuk berdasarkan fotografi dan kreativiti, jadi sangat mengecewakan apabila anda tidak dapat menyesuaikan ukuran foto anda dengan cara yang terbaik. U003cbru003eu003cbru003eJika anda cuba menyiarkan sekumpulan gambar bersama-sama di mana beberapa berada dalam orientasi lanskap sementara yang lain dalam mod potret, Instagram akan mengubah saiz semuanya agar lebih seragam.u003cbru003eu003cbru003eCara memintas fungsi ini adalah dengan menggunakan salah satu aplikasi pihak ketiga yang telah kami sebutkan, skala gambar anda, letakkan latar belakang putih di belakang gambar, ubah saiznya menggunakan nisbah 4: 5 kemudian muat naik ke akaun Instagram anda.

Bolehkah saya menyiarkan foto panorama?

Oleh kerana keperluan ukuran, tidak mungkin anda mempunyai pilihan untuk memasukkan keseluruhan gambar panorama ke dalam satu gambar. Anda masih boleh melakukannya, tetapi anda perlu menggunakan photoshop untuk menyelesaikan tugas. Dengan menggunakan aplikasi seperti Adobe Photoshop, anda perlu mengubah ukuran foto anda ke bawah dan menambahkan latar belakang agar sesuai dengan nisbah 4: 5.u003cbru003eu003cbru003eAnda juga boleh menggunakan aplikasi kedai foto untuk memotong foto panorama menjadi dua dan mempostingnya secara berasingan menggunakan pelbagai pilihan gambar. Walaupun ini bukan penyelesaian yang sempurna, ini membolehkan anda bebas untuk menyiarkan keseluruhan gambar panorama di platform.

Catatan orang lain diperbesar. Apa yang boleh saya lakukan?

Kami sebenarnya mempunyai u003ca href = u0022 // social.techjunkie.com / fix-instagram-zooming-in / u0022u003earticle hereu003c / au003e untuk anda yang menggariskan pelbagai pembaikan ketika Instagram anda menghadapi masalah zoom. Berbanding dengan masalah yang telah kita bincangkan dalam artikel tersebut, beberapa pengguna telah menyatakan masalah dengan mengezum pos apabila tidak seharusnya. U003cbru003eu003cbru003eAnda boleh mencuba mengemas kini aplikasi, membersihkan cache, atau bermain-main dengan tetapan dalam aplikasi untuk membetulkan permasalahannya.

Menyiarkan Kandungan Hebat

Bagi sesetengah orang, keseluruhan isu 4: 5 di Instagram terdengar remeh, tetapi sebilangan orang menggunakan platform media sosial ini untuk mendapatkan wang. Kualiti kandungan sangat penting di sini dan perkara-perkara kecil seperti menyiarkan foto dengan tepat seperti yang anda mahukan yang membuat perbezaan besar.

Adakah anda tahu cara lain untuk mengubah ukuran gambar tinggi agar sesuai dengan nisbah aspek 4: 5 Instagram? Kongsi pendapat dan idea anda di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found