Cara Streaming Amazon Prime pada Discord

Ketika berbicara dalam talian, sukar untuk mengalahkan Discord. Walaupun aplikasi ini dimulakan dengan pemujaan dari komuniti permainan, Discord menjadi sempurna untuk kumpulan yang ingin terus bersama dalam talian. Sekiranya anda dan rakan anda ingin bermalam semasa melakukan streaming dalam talian, menggunakan Discord with Amazon Prime untuk menonton filem adalah idea yang bagus.

Cara Streaming Amazon Prime pada Discord

Dalam artikel ini, kami akan memberitahu anda cara streaming Amazon Prime di Discord, dan juga menjawab beberapa soalan mengenai perkara ini.

Cara Streaming Amazon Prime pada Discord

Salah satu daripada banyak kelebihan yang terdapat pada Amazon Prime adalah kemampuan menayangkan ribuan filem dan rancangan TV pada bila-bila masa yang anda mahukan. Di samping itu, anda boleh menstrimkan video muzik terkini tanpa harus memasang iklan yang mengganggu yang berkaitan dengan kebanyakan perkhidmatan streaming.

Tetapi itu bukan bahagian terbaik: anda sebenarnya boleh mengalirkan Amazon Prime di Discord. Dengan cara ini, anda dapat menstrim video filem atau muzik yang sempurna dan menontonnya dalam masa nyata bersama keluarga atau rakan.

Tetapi anda mungkin berfikir, "Bukankah itu proses yang rumit?" Sama sekali tidak. Yang harus anda lakukan hanyalah memperlakukan Amazon Prime sebagai permainan. Discord mengiktiraf perkhidmatan sebagai permainan dan mula streaming segera tanpa masalah.

Strim Amazon Prime pada Discord

Sekarang mari kita masuk dan lihat bagaimana ia berfungsi:

  1. Pertama, pastikan anda disambungkan ke pelayan. Kemudian, buka Amazon Prime menggunakan penyemak imbas anda. Sekiranya anda belum log masuk, masukkan bukti kelayakan anda jika perlu.

  2. Di tetingkap lain, lancarkan Discord.

  3. Klik pada ikon tetapan yang terletak di sudut kiri bawah.

  4. Dari menu di sebelah kiri, pilih Aktiviti Permainan.

  5. Dari pilihan di bahagian atas skrin, pilih Tambahnya.

  6. Dari sudut ini, pilih penstriman tetingkap penyemak imbas Amazon Prime.

  7. Klik pada Tambah Permainan.

  8. Tinggalkan bahagian tetapan dan klik Skrin di sudut kiri bawah skrin. Ini melancarkan skrin pop timbul di mana anda diminta untuk memilih tetingkap penyemak imbas yang ingin anda streaming.

  9. Laraskan tetapan penstriman mengikut pilihan anda. penting untuk diperhatikan bahawa anda tidak boleh melangkah lebih tinggi daripada 720p melainkan anda mempunyai akaun Discord Nitro yang menyokong media beresolusi lebih tinggi dan meningkatkan pelayan anda untuk meningkatkan pengalaman menonton anda.

  10. Pukul Langsung untuk memulakan streaming dengan segera.

Apa yang menjadikan Discord streaming menjadi pilihan yang menarik di kalangan pelanggan Amazon Prime adalah hakikat bahawa anda boleh membiarkan kamera anda aktif walaupun anda sedang melakukan streaming secara aktif. Dengan cara itu, rakan tontonan anda dapat melihat reaksi anda terhadap main semula.

Cara Streaming Amazon Prime pada Discord Tanpa Skrin Hitam

Amazon Prime on Discord

Skrin hitam berlaku apabila skrin anda tiba-tiba bertukar menjadi hitam semasa anda menonton. Rancangan ini tiba-tiba akan hilang dan anda akan melihat hanya skrin kosong.

Terdapat banyak sebab untuk suka streaming di Discord, tetapi skrin hitam boleh merosakkan pengalaman menonton anda.

Walaupun tidak mungkin untuk menentukan sebab yang tepat, Anda mungkin merasa lega apabila mengetahui ada kemungkinan penyelesaian. Mari kita lihat beberapa kemungkinan penyelesaian jika anda menghadapi masalah ini.

Kemas kini Perbezaan Anda

Mengemas kini Discord adalah cara cepat untuk memperbaiki pepijat. Sekiranya anda menemui skrin hitam, memeriksa kemas kini Discord baru harus berada di atas senarai pilihan penyelesaian masalah anda.

Cuba Kosongkan Cache

Dalam beberapa kes, cache yang dihasilkan oleh Discord dapat disusupi oleh unsur-unsur korup, situasi yang boleh mengganggu Discord pada permulaan dan membawa ke layar hitam. Satu-satunya cara untuk menyingkirkan unsur-unsur tersebut adalah dengan membersihkan cache.

Aplikasi Latar Belakang yang jelas

Beberapa aplikasi yang berjalan di latar belakang boleh mengganggu urutan pelancaran Discord. Untuk mengelakkan senario ini, anda harus membersihkan sebarang program yang tidak perlu dijalankan di latar belakang.

Matikan Pecutan Perkakasan.

Percepatan perkakasan adalah teknik yang digunakan untuk meningkatkan penggunaan prosesor dengan memunggah fungsi pengkomputeran tertentu ke komponen perkakasan. Namun, ciri tersebut boleh menyebabkan skrin hitam pada Discord. Melumpuhkannya dapat menyelesaikan masalah dan membiarkan anda mengalirkan kandungan tanpa gangguan.

Soalan Lazim Tambahan

1. Bagaimana Anda Menstrim Amazon Prime Dengan Rakan?

• Buka Amazon Prime Video pada penyemak imbas.

• Buka video yang ingin anda kongsi.

• Klik pada Tonton Pesta ikon untuk menjemput rakan.

2. Bolehkah Anda Menayangkan Kongsi Filem mengenai Discord?

Ya. Discord dilengkapi dengan ciri yang membolehkan pengguna berkongsi skrin mereka dengan orang lain.

3. Bolehkah Saya Menstrim Video Perdana di Twitch?

Ya. Untuk melakukannya, anda perlu menyambungkan akaun Perdana anda ke Twitch dan menggunakan ciri Watch Party untuk berkongsi skrin anda dengan orang lain.

4. Adakah Undang-Undang untuk Menyiarkan Amazon Prime secara Discord?

Itu bergantung. Sekiranya anda berkongsi kandungan Perdana dengan beberapa rakan atau keluarga, tidak mengapa. Tetapi berkongsi kandungan dengan masyarakat umum dianggap melanggar undang-undang hak cipta dan dapat membuat anda bermasalah.

5. Bagaimana Saya Menstrim Filem pada Discord?

Sebaik sahaja anda membuat ruang sembang dan menjemput rakan anda, anda boleh menstrim filem dengan mudah dengan mengklik "Siaran Langsung" dan kemudian memilih penyemak imbas yang mengalirkan filem tersebut.

6. Mengapa Saya Tidak Dapat Berkongsi Video Perdana Kerana Tidak Bercakap?

Beberapa sebab mengapa berkongsi Prime Video over Discord gagal termasuk penggunaan perisian Discord yang sudah usang, pecutan perkakasan, cache yang rosak, atau pelaksanaan terlalu banyak program di latar belakang.

Tingkatkan Pengalaman Menonton Anda

Tidak ada cara yang lebih baik untuk meningkatkan pengalaman menonton Amazon Prime daripada menonton video kegemaran anda dengan keluarga dan rakan, di mana pun mereka berada. Dan terima kasih kepada artikel ini, anda sekarang tahu apa yang perlu anda lakukan untuk menjadikannya kenyataan.

Adakah anda mengalami sebarang cabaran ketika mencuba streaming video Amazon Prime di Discord? Beritahu kami dalam komen.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found