Adakah StubHub Sah dan Adakah Selamat Membeli Tiket?

Sesiapa yang membeli tiket acara, tiket sukan, atau tiket konsert mungkin pernah mendengar mengenai broker tiket dalam talian seperti StubHub. StubHub adalah salah satu penjual semula tiket pertama yang beroperasi dalam talian. Tentu saja, individu telah lama menjalankan perniagaan penjualan tiket dan biasanya disebut sebagai scalper.

Membeli tiket dari scalpers jauh dari dipercayai. Tidak sukar bagi orang untuk membuat tiket palsu yang kelihatan sah. Tidak ada yang ingin mengeluarkan banyak wang hanya untuk ditolak di pintu pagar.

Cara StubHub untuk menjadikannya lebih mudah dan selamat untuk membeli tiket untuk acara adalah menggerakkan proses dalam talian dan menjadi orang tengah. Tindakan ini membolehkan sekumpulan transaksi untuk pembeli dan penjual tiket. Seperti yang diharapkan, sebilangan orang menyukai StubHub sementara yang lain membencinya. Syarikat ini mendapat banyak pengikut tetapi juga mendapat kritikan.

Sekiranya anda tertanya-tanya sama ada StubHub adalah perkhidmatan yang selamat untuk menggunakan dan membeli tiket dari, kami memberi anda perlindungan. Artikel ini mengenal pasti sama ada StubHub adalah syarikat yang sah dan adakah tempat yang sah dan selamat untuk membeli tiket.

Mengenai StubHub

StubHub diciptakan pada tahun 2000 oleh Eric Baker dan Jeff Fluhr, sepasang lulusan Stanford Business School dan pegawai bank pelaburan yang berpusat di San Francisco. Menjelang tahun 2003 syarikat itu telah menguntungkan, dan pasangan itu menjual StubHub kepada eBay gergasi e-perdagangan pada tahun 2007 dengan harga $ 310 juta. Sejak masa itu, eBay telah menjadikan StubHub sebagai teras operasi penjualan tiketnya.

StubHub berfungsi dengan menjual semula tiket untuk acara hiburan langsung. Tempat, pasukan sukan, pemain, dan lain-lain, boleh menggunakan perkhidmatan ini secara langsung untuk menjual tiket, dan pemegang tiket atau broker individu juga boleh menghantar tiket untuk dijual di laman web ini.

StubHub menghasilkan wangnya dengan mengumpulkan komisen untuk setiap tiket yang dijual. Walaupun mungkin untuk mendapatkan harga tiket diskaun melalui StubHub, perkhidmatan ini lebih berguna untuk memperoleh tiket pada saat-saat terakhir atau untuk acara yang habis terjual secara rasmi.

is-stubhub-legit-and-is-it-safe-to-buy-ticket-from-them-2

Adakah Selamat Membeli Tiket di StubHub?

Dalam satu perkataan, ya. Syarikat ini sepenuhnya sah dan berhak menjual atau menjual semula semua tiket di laman webnya. Seperti yang dimiliki oleh eBay, ia mempunyai sokongan kewangan dari salah satu syarikat terbesar di dunia.

Itu tidak bermaksud StubHub tanpa kesalahan.

StubHub mempunyai kesalahan yang sama dengan syarikat induknya: beberapa sumber yang dikhaskan untuk penjagaan pelanggan, perkhidmatan purna jual yang terbaik (dan terbaik), dan penampilan yang tidak mementingkan kepuasan pelanggan.

StubHub secara berkala mengumpulkan ulasan dalam talian yang kurang hebat. Tidak sukar untuk mencari aduan pelanggan yang berkaitan dengan benar-benar mendapatkan tiket mereka setelah membelinya.

Walau bagaimanapun, StubHub juga merupakan salah satu dari sedikit penjual semula tiket yang menjamin kesahihan tiket mereka. Itu adalah sesuatu yang tidak boleh atau tidak dapat dilakukan oleh banyak pertandingan. Walaupun memperoleh tiket atau tiket boleh menjadi kerumitan yang tidak dijangka, mengetahui tiket akan sahih masih merupakan lapisan keselamatan yang kritikal.

Walaupun agak sukar untuk mendapatkan tiket, ia pasti menghabiskan puluhan atau beratus-ratus dolar untuk apa yang boleh menjadi sedikit lebih daripada stok kad jika anda membeli tiket yang dijual semula dari perkhidmatan yang kurang bereputasi.

is-stubhub-legit-and-is-it-safe-to-buy-ticket-from-them-3

Persepsi Masyarakat terhadap StubHub

Seperti yang anda bayangkan, StubHub mempunyai bahagian yang baik dari peminat dan pengkritiknya, dengan penjelasan yang wajar untuk kedua-duanya.

Yang jahat

Pada tahun 2006, lebih daripada 100 pemegang tiket musim New York Yankees yang telah menjual tempat duduk di StubHub menerima surat yang menafikan mereka hak untuk membeli tiket playoff untuk tahun 2006 dan seterusnya melarang mereka membeli tiket musim untuk musim 2007.

Walaupun StubHub tidak bertanggungjawab secara langsung atas tuduhan peminat mereka terhadap peraturan Yankees mengenai tiket, itu adalah rahsia terbuka bahawa laman web ini membenarkan orang menjual tiket walaupun penerbit tiket asal tidak berpuas hati dengan perkara itu.

Kejadian yang lebih parah berlaku pada tahun 2006 ketika banyak peminat New England Patriots melaporkan mereka telah berpaling dari permainan kerana tiket palsu yang dibeli di StubHub. Sebahagiannya palsu, sementara yang lain dibatalkan tiket yang dijual oleh peminat yang dibatalkan semasa musim. The Patriots menuntut agar StubHub memberikan senarai pemegang tiket musim Patriots yang menggunakan laman web ini. Laman web ini akhirnya hilang di mahkamah negeri Massachusetts.

Yang Baik

Walaupun terdapat banyak ulasan negatif mengenai StubHub, terdapat banyak ulasan positif. Semasa membaca ulasan di mana-mana organisasi dalam talian, adalah mustahak untuk meletakkan sesuatu dalam perspektif. Melihat Yelp, Laporan Pengguna, atau BBB menunjukkan banyak ulasan negatif mengenai StubHub. Perlu diingat bahawa apa yang anda lihat hanyalah sudut pandangan. Pengulas akan mempunyai pendapat dan tanggapan mereka sendiri yang mungkin disiarkan semasa marah atau gembira. Tidak kira apa yang anda lihat, ingat bahawa syarikat itu menjamin tiketnya. Sekiranya anda membeli tiket di laman web yang ternyata palsu, anda akan mendapat wang anda kembali.

Walaupun terdapat seratus ulasan negatif di suatu tempat di seluruh dunia, ada juga yang positif. Pertimbangkan bahawa beberapa ratus ulasan negatif berbanding dengan berjuta-juta transaksi setiap tahun tidak banyak, terutama apabila anda mempertimbangkannya kebanyakan orang cenderung melaporkan pengalaman negatif daripada melaporkan pengalaman yang memuaskan.

Sudah tentu, semua perniagaan lebih suka tidak mempunyai ulasan negatif, tetapi itu tidak mustahil untuk perniagaan berskala ini.

Antaramuka StubHub

Menggunakan StubHub

Sebilangan besar orang menggunakan StubHub dan sekurang-kurangnya telah melakukannya selama beberapa tahun. Jelas sekali, mereka cukup bernasib baik kerana semua tiket yang dibeli itu sah dan berjaya memasukkannya ke tempat tersebut. Namun, sebilangan orang tidak begitu bernasib baik. Terdapat pernyataan mengenai bagaimana StubHub memanggil pembeli, memberitahu mereka ada masalah dengan tiket, dan berjaya mencari alternatif untuk tempat yang sama.

Secara keseluruhan, StubHub adalah tempat yang sah untuk membeli tiket, tetapi ia mempunyai batasannya. Selagi anda menggunakan laman web ini dengan menyedari kemungkinan, anda tidak akan menghadapi masalah.

Adakah anda pernah menggunakan StubHub? Adakah anda mempunyai masalah? Ada pengalaman perkhidmatan pelanggan, baik atau buruk? Beritahu kami mengenainya di bawah.

Baca Lagi

Adakah anda menikmati artikel ini? Lihat artikel kami yang mana lebih baik, Vivid Seats atau StubHub.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found