Cara Beralih Kembali ke Reka Bentuk Chrome Lama

Chrome adalah penyemak imbas hebat yang hampir digunakan oleh semua orang dalam beberapa kapasiti. Sama ada anda menggunakan Chrome pada peranti Windows atau Mac OS, anda telah memasang aplikasi pada iPhone atau telefon Android anda, atau anda menggunakan salah satu daripada banyak penyemak imbas berdasarkan Chromium, versi sumber terbuka yang digunakan dalam aplikasi seperti Brave dan juga Microsoft Edge.

Cara Beralih Kembali ke Reka Bentuk Chrome Lama

Sekiranya anda menggunakan versi Chrome yang dikemas kini secara berkala, anda mungkin menyedari perubahan kira-kira setahun yang lalu dalam penampilan penyemak imbas Chrome. Ini kerana Google telah melancarkan versi baru Chrome, lengkap dengan rombakan reka bentuk. Tampilan baru menukar sudut dan kotak Chrome yang biasa untuk penampilan yang lebih lembut, dengan sudut bulat, ikon bulat, dan skema warna yang sedikit lebih ringan. Syukurlah, mereka yang tidak menyukai penampilan Chrome yang baru masih dapat mengembalikan reka bentuk lama, sekurang-kurangnya buat masa ini.

Kembali ke Reka Bentuk Chrome Lama

Tetapan yang perlu kita ubah untuk beralih kembali ke reka bentuk Chrome lama, seperti kebanyakan fitur Chrome yang canggih, beralih melalui bendera Chrome. Untuk melihat dan mengkonfigurasi bendera ini, lancarkan Chrome, masukkan yang berikut di bar alamat, dan tekan Enter / Return:

krom: // bendera

Tatal ke bawah senarai pilihan (atau gunakan kotak carian di bahagian atas halaman) untuk mencari Tata Letak UI untuk krom teratas penyemak imbas.

Gunakan menu lungsur di sebelah kanan entri ini untuk menukarnya Lalai ke Biasa. Chrome akan meminta anda memulakan semula penyemak imbas. Anda boleh melakukannya dengan mengklik Lancarkan Semula Sekarang butang atau dengan berhenti dan melancarkan semula aplikasi secara manual. Perlu diingat bahawa walaupun Chrome cukup pandai mengingat dan memuatkan semula laman web terbuka anda, ia tidak selalu sempurna. Oleh itu, pastikan untuk menetapkan sebarang penanda halaman dan simpan data sebelum melancarkan semula penyemak imbas agar berada di pihak yang selamat.

Apabila penyemak imbas dimuat semula, anda akan melihat bahawa reka bentuk Chrome lama kini telah kembali. Walau bagaimanapun, perhatikan bahawa semasa melihat Chrome telah berubah, anda masih akan menggunakan versi penyemak imbas terbaru di bawahnya.

Malangnya, penting untuk diperhatikan bahawa beberapa pengguna melihat pilihan ini meninggalkan halaman bendera mereka setelah kemas kini pada bulan Disember 2018, jadi anda mungkin perlu mengembalikan versi Chrome anda untuk terus menggunakan reka bentuk sudut yang lebih lama. Sebagai alternatif, Chrome juga menawarkan sejumlah tema di kedai web mereka yang membolehkan anda mengubah rupa aplikasi, jadi anda mungkin dapat menyimpan Chrome.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found