Cara Menyegerakkan Kalendar Google dengan Outlook

Sekiranya anda ingin mencampurkan dan mencocokkan aplikasi anda atau bekerja di tempat yang menggunakan G Suite atau Microsoft Office, anda mungkin mahu menyegerakkan Kalendar Google dengan Outlook atau sebaliknya. Tutorial ini akan menunjukkan cara melakukannya.

Kedua-dua aplikasi bermain (kebanyakan) bersama-sama dan anda boleh menyegerakkan satu kalendar dengan yang lain sehingga anda tidak akan terlepas pertemuan lagi.

Kalendar Google dibundel dengan Google Apps, yang merangkumi aplikasi popular seperti Gmail, Google Docs, dan Google Sheets.

Google Apps percuma walaupun versi perniagaan, yang disebut G Suite, dilengkapi dengan hosting e-mel dan ciri lain yang diperlukan oleh organisasi dengan bayaran bulanan dan beberapa peringkat perkhidmatan. Kalendar Google adalah aplikasi kalendar mudah tetapi berkesan yang anda miliki secara automatik jika anda menggunakan Gmail.

Outlook mempunyai kalendar terbina dalam yang juga merupakan aplikasi kalendar yang sedikit lebih terlibat.

Kedua-dua kalendar ini membolehkan anda melihat kalendar lain dan menunjukkan peringatan, yang bagus untuk kerja dan rumah dan mempunyai banyak potensi untuk membantu anda tetap teratur.

Segerakkan Kalendar Google dengan Outlook

Untuk benar-benar menyegerakkan kalendar anda, anda memerlukan alat pihak ketiga yang lain. Walaupun anda dapat menambahkan Kalendar Google anda ke Outlook dan sebaliknya, kedua-duanya tidak akan dikemas kini dengan betul pada platform satu sama lain.

Terdapat pelbagai jenis alat dan alat yang berguna di web. Beberapa mempunyai pilihan percuma, tetapi untuk mendapatkan pengalaman yang dioptimumkan, anda mungkin perlu membayar yuran bulanan atau tahunan untuk menggunakan perkhidmatan seperti penyegerakan automatik.

SegerakGene - Perkhidmatan ini menawarkan versi percuma yang membolehkan anda menyegerakkan kalendar anda, tetapi malangnya kedua-duanya tidak akan dikemas kini secara automatik. Sekiranya anda sangat berminat untuk memiliki segalanya di satu tempat sambil memastikan anda tetap teratur, ia mungkin bernilai.

CalendarBridge - CalendarBridge menawarkan fungsi yang sama seperti SyncGene, tetapi ia tidak mempunyai pilihan percuma. Nasib baik, pilihan berbayar sedikit lebih berpatutan dan ia termasuk penyegerakan automatik.

Sekiranya anda berfikir bahawa ini mula terdengar lebih sukar daripada yang sepatutnya, jangan risau. Anda tidak keseorangan Nasib baik, kami mempunyai beberapa pilihan untuk menyambungkan kalendar anda di bawah tanpa perkhidmatan luaran. Walau bagaimanapun, ini tidak akan merangkumi fungsi yang sama seperti pilihan yang kami senaraikan di atas, tetapi ada langkah mudah untuk membuat anda terus maju.

Cara Membuat Kalendar Google Muncul di Outlook

Sangat mudah untuk menghubungkan Kalendar Google anda dengan Outlook dan hanya memerlukan satu atau dua minit:

 1. Buka Kalendar Google dan log masuk.

2. Di sebelah kiri bawah, arahkan kursor ke kalendar yang ingin anda lihat di Outlook (jika anda perlu menambah beberapa kalendar, cukup ulangi proses ini untuk setiap satu). Dengan mengarahkan kursor anda akan menunjukkan tiga titik menegak, ketuk di sana.

3. Seterusnya, klik pada pilihan Tetapan dan perkongsian.

4. Halaman baru akan dibuka, tatal ke bawah ke tajuk ‘Integrate Calendar’. Dari sini, anda akan menemui pautan yang dapat diklik di bawah Alamat Rahsia dalam Format iCal. Kami menyukai pautan ini kerana Kalendar Google anda akan kekal peribadi. Salin pautan ke papan keratan peranti anda.

5. Sekarang, mari menuju ke Outlook. Perlu diingat, ini berfungsi paling baik dengan pelanggan desktop. Kami mengalami beberapa masalah dengan versi web. Di Outlook, klik pada Ikon menu di sudut kiri atas dan kemudian klik Tambah Kalendar.

6. Di tetingkap baru yang muncul, klik Langgan dari Web dan tampal pautan dari Google ke dalam kotak URL, kemudian klik Import.

7. Sekarang, ikuti langkah-langkah untuk menyelesaikan prosesnya. Buka tab Kalendar di Microsoft Outlook, anda dapat melihat semua peringatan kalendar Gmail anda diselaraskan dengan sempurna dengan Microsoft Outlook.

Kalendar Outlook anda sekarang harus diisi dengan entri Kalendar Google anda. Outlook menggunakan mekanisme penyegaran yang sama untuk memuat turun e-mel baru dan kemas kini kalendar sehingga kalendar anda tetap terkini

Sekiranya anda menghadapi masalah dan ingin membersihkan Kalendar Google anda dan memulakannya dari awal, anda akan mahu membersihkan semua acara dari kalendar google anda.

Segerakkan Outlook dengan Kalendar Google

Sekiranya anda ingin mengemas kini kedua-dua kalendar dan bukannya hanya menyegerakkan satu sama lain, anda juga boleh melakukannya. Sama seperti anda dapat menyegerakkan Kalendar Google dengan Outlook, anda boleh melakukannya sebaliknya dan menyegerakkan Outlook dengan Kalendar Google

Saya akan mulakan dengan langkah-langkah untuk Outlook yang dipasang pada mesin anda dari dalam Office suite sebagai contoh, kemudian saya akan membahas cara melakukannya untuk Office 365 selepasnya.

 1. Buka Outlook dan pilih kalendar.
 2. Pilih Terbitkan Kalendar ini dari alat reben.
 3. Akses Web Outlook akan dibuka di penyemak imbas anda, masuk ke dalamnya.
 4. Pilih kalendar dari halaman OWA yang terbuka. Buat kalendar Awam supaya anda boleh berkongsi.
 5. Pilih Jimat untuk mengekalkan tetapan anda.
 6. Salin pautan di tetingkap seterusnya. Anda mesti melihat dua, satu HTML dan satu ICS. Salin pautan ICS.
 7. Log masuk ke Kalendar Google anda melalui penyemak imbas anda.
 8. Pilih Kalendar Saya dari kiri dan pilih + ikon di sebelah Tambahkan kalendar rakan.
 9. Pilih Dari URL dan tampal URL di mana tertera URL kalendar.
 10. Pilih Tambah kalendar.

Kalendar Google anda sekarang harus diisi dengan entri kalendar Outlook anda. Oleh kerana anda telah melanggan kalendar, semestinya disurvei secara berkala untuk perubahan seperti email.

Untuk Outlook dalam Office 365, prosesnya hampir sama untuk bahagian Google tetapi berbeza untuk bahagian Outlook:

 1. Pilih ikon Gear dari papan pemuka Office 365 anda untuk masuk Tetapan.
 2. Pilih Berkongsi.
 3. Masukkan alamat Gmail anda di Berkongsi dengan dan pilih Hantar.
 4. Buka surat dan salin URL yang diakhiri dengan ‘mencapaicalendar.ics’.
 5. Log masuk ke Kalendar Google anda melalui penyemak imbas anda.
 6. Pilih Kalendar Saya dari kiri dan pilih + ikon di sebelah Tambahkan kalendar rakan.
 7. Pilih Dari URL dan tampal URL di mana tertera URL kalendar.
 8. Pilih Tambah kalendar.

Sama seperti Outlook, Kalendar Google harus membuat tinjauan kalendar Office 365 anda secara berkala. Bergantung pada bagaimana pemasangan Office 365 anda disiapkan, anda mungkin perlu mengubah kebenaran untuk Kalendar Google agar dapat membaca kalendar Office anda.

Untuk melakukannya, pilih Kalendar Saya di dalam Pejabat dan kemudian Kebenaran. Pilih pilihan perkongsian yang anda pilih dan kemudian Jimat.

Sekiranya anda pengguna rumah, anda seharusnya dapat melakukan ini tanpa masalah. Sekiranya anda bekerja, anda mungkin tidak mempunyai izin untuk mengubah perkongsian atau tetapan Office mana pun. Anda perlu menindaklanjutinya dengan pasukan IT anda sekiranya demikian.

Menyegerakkan Kalendar Google dengan Outlook dan sebaliknya adalah cara mudah untuk menggunakan beberapa aplikasi untuk menguruskan keseimbangan kerja-kehidupan anda dan tetap teratur.

Soalan Lazim

Adakah Outlook mempunyai aplikasi kalendar?

Tidak betul, sama ada anda mempunyai aplikasi Outlook pada peranti mudah alih di komputer, anda boleh mengakses kalendar dari sana. Buka aplikasi Outlook pada peranti anda dan pilih ikon kalendar kecil di sudut kanan bawah.

Dari sini, kalendar akan menggunakan antara muka aplikasi penuh (seperti aplikasi sendiri). Anda boleh menjadualkan pertemuan, membuat makluman, dan mengundang orang langsung dari aplikasi Outlook.

Bagaimanakah cara menjadikan akaun saya kembali peribadi?

Setelah mengikuti beberapa langkah di atas, anda mungkin bimbangkan privasi akaun. Untuk menukar akaun anda kembali menjadi peribadi, ikuti langkah yang sama di atas dan hapus centang pilihan 'Umum'.

Bolehkah saya menambah akaun e-mel lain untuk menyegerakkan semua kalendar saya?

Ya, anda boleh menambahkan mana-mana pelayan e-mel ke Outlook. Dengan andaian penyedia perkhidmatan menawarkan pilihan kalendar mereka harus menyegerakkan secara automatik. Bergantung pada pelanggan e-mel anda, anda mungkin memerlukan nombor Port atau beberapa maklumat lain untuk menyelesaikan penggabungan.

Terutama dalam kes pelanggan e-mel ISP, anda boleh mengunjungi halaman bantuan e-mel untuk mendapatkan maklumat dan arahan untuk menambahkan alamat e-mel anda ke aplikasi Outlook anda.

Sekiranya anda mempunyai cara lain untuk melakukannya, sila beritahu kami mengenai perkara ini di komen di bawah!

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found