Apakah Simbol-Simbol Di Sebelah Nama di Roblox?

Sekiranya anda bermain Roblox secara berkala, anda mungkin akan menemui pemain dengan simbol di sebelah namanya. Perkara ini sering menimbulkan kekeliruan. Lagipun, penting bagi anda untuk mengetahui dengan tepat siapa yang berada dalam permainan anda dan cara mengesan mereka dengan sebaik-baiknya.

Apakah Simbol-Simbol Di Sebelah Nama di Roblox?

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda semua simbol yang boleh dimiliki pemain di sebelah namanya, dan cara mengenalinya dengan mudah.

Ikon Senarai Pemain

Semasa bermain permainan, Daftar Pemain akan menyenaraikan semua pemain yang sedang dalam permainan. Senarai ini juga boleh merangkumi maklumat lain, seperti pasukan mana yang mereka ada atau skor semasa mereka.

Untuk mengaktifkan atau mematikan senarai pemain, tekan pada kekunci Tab.

Senarai Pemain anda mungkin kelihatan seperti ini:

Simbol Bersebelahan dengan Nama dalam Roblox

Beberapa pemain akan mempunyai beberapa simbol unik di sebelah namanya. Ikon dan keterangannya adalah seperti berikut:

Pentadbir Roblox - Pentadbir Roblox

Pencipta permainan semasa - Pencipta permainan semasa

Ahli premium - Ahli premium

Mana-mana pemain yang menjadi rakan anda - Mana-mana pemain yang menjadi rakan anda

Pemain yang telah menghantar permintaan rakan kepada anda - Pemain yang telah menghantar permintaan rakan kepada anda

Pemain yang anda ikuti - Pemain yang anda ikuti, atau yang mengikuti anda

Pemain yang merupakan selebriti YouTube - Pemain yang merupakan selebriti YouTube, atau sebahagian daripada Program Bintang Video Roblox

Pemain dengan topi kelulusan - Pemain dengan topi tamat pengajian sekarang adalah pelatih untuk Roblox

Pemain Unik

Pada masa ini, terdapat beberapa pemain yang mempunyai ikon unik. Ini disebabkan mereka menjadi sebahagian daripada kakitangan Roblox. Senarai pengguna dan ikon mereka terdapat di bawah:

- Shedletsky Shedletsky

Sorcus- Sorcus

Jeditkacheff- Jeditkacheff

RobloxSai- RobloxSai

Sekiranya anda ingin mendapatkan ikon unik untuk diri sendiri, kami cadangkan untuk belajar sebanyak mungkin mengenai Roblox dan menjadi ahli kakitangan mereka. Atau anda boleh menjadi selebriti YouTube! Jika tidak, anda selalu boleh mendapatkan langganan Premium dan menunjukkan sesuatu kepada pemain lain.

Ikon Di Luar Permainan

Semasa anda berada di luar permainan, beberapa ikon akan membantu anda mengetahui dengan mudah apa rakan anda. Ikon ini muncul dalam lingkaran berwarna pada status profil mereka:

pengguna dalam talian- Menunjukkan pengguna dalam talian

pengguna kini sedang mengembangkan permainan mereka sendiri - Menunjukkan pengguna sedang mengembangkan permainan mereka sendiri

pengguna sedang bermain permainan - Menunjukkan pengguna sedang bermain permainan

Pengguna luar talian tidak akan mempunyai apa-apa di sebelah profil mereka.

Apa itu Roblox Premium

Keahlian Premium untuk Roblox memberikan anda elaun Robux bulanan dan memberi anda bonus 10% semasa membeli Robux tambahan.

Anda juga diberi akses ke fitur perdagangan dan penjualan, yang memungkinkan anda memperoleh lebih banyak wang dari permainan dan item yang Anda buat dalam permainan!

Seperti yang dinyatakan di atas, semua ahli Premium akan memaparkan ikon tersebut di senarai pemain, jadi anda dapat melihat sekilas. Sekiranya anda ingin memiliki ikon itu sendiri, satu-satunya cara ialah membeli Premium.

Permintaan Rakan Dalam Permainan

Semasa bermain permainan, anda mungkin menjumpai pemain yang anda mahu berteman. Sekiranya anda ingin menambahkan seseorang ke senarai rakan anda, tidak perlu meninggalkan permainan. Cukup klik pada nama mereka di papan peringkat dan tekan "Kirim Permintaan Teman".

Sekiranya anda ingin Mengikuti atau Berhenti mengikuti seseorang, pilih pilihan tersebut dari menu yang sama. Dengan cara ini, anda tidak perlu berhenti bermain permainan untuk mengembangkan lingkaran sosial anda. Itu boleh menjadi penjimat masa sebenar.

Sekiranya pemain lain memutuskan untuk menghantar permintaan rakan kepada anda, mesej akan muncul di kanan bawah skrin. Anda boleh menerimanya atau menolaknya di sana, atau klik pada nama mereka di senarai pemain kemudian, dan terima atau tolak dari menu tersebut.

Menyekat atau Melapor Pemain

Sekiranya seseorang mengganggu anda atau melanggar peraturan permainan, anda boleh menyekatnya atau melaporkannya kepada moderator Roblox di dalam permainan juga. Cukup klik pada nama mereka dalam senarai pemain dan pilih pilihan yang anda perlukan.

Sekiranya anda tidak pasti jika seseorang melanggar peraturan, anda boleh memeriksa Peraturan Komuniti untuk memastikan anda terkini.

Apakah Simbol-Simbol Bersebelahan dengan Nama di Roblox

Ikon untuk Zaman

Semoga artikel ini memberi penerangan mengenai beberapa ikon pemain yang mungkin anda alami dalam permainan. Kini anda dapat mengetahui sekilas siapa rakan anda, atau siapa yang mengikuti anda. Anda juga dapat mengetahui sama ada selebriti atau kakitangan bermain permainan anda.

Ikon mana yang anda tidak ketahui? Apakah ikon unik yang dimiliki rakan anda? Tinggalkan komen di bahagian di bawah dan beritahu kami.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found