Aldi 10.1 date Tarikh pelepasan Tablet (Medion Lifetab), harga dan spesifikasi

Jumlah tablet anggaran di pasaran nampaknya terus bertambah. Populariti Tesco Hudl2 telah membuktikan bahawa bukan hanya syarikat gergasi teknologi yang dapat menghasilkan teknologi yang menarik. Lihat juga: tablet terbaik tahun 2014.

Aldi 10.1

Aldi 10.1 ″ (Medion Lifetab) adalah percubaan kedua Aldi pada tablet murah, Pro PC Editor ulasan Jon Bray menyoroti kesukaran yang akan dihadapi oleh tablet terbaru Aldi dalam menghadapi saingannya yang lebih terkenal:

"Tablet Aldi telah bekerja sesuai dengan Hudl 2 dalam taruhan populariti. Harga £ 20 yang lebih tinggi dan kekurangan penjenamaan yang kuat cenderung menghalang kemajuannya dari awal; tetapi jika reka bentuknya cukup baik, daya tahan bateri hingga awal dan kualiti dan prestasi layar dapat menandingi pesaingnya, ini dapat menjadi pesaing untuk mahkota tablet anggaran. Namun, persoalan mengenai mana tablet pasar raya yang akan dibeli tidak lama lagi bersifat akademik, kerana stok tablet Aldi akan terhad. Walaupun tidak begitu bagus, ia akan habis terjual dengan cepat. "

tablet-10

Aldi 10.1 PC PC Tablet: tarikh dan harga pelepasan

Tablet Aldi 10.1 will akan tersedia di kedai mulai 11 Disember di kedai-kedai di seluruh negara.

Seperti yang anda harapkan secara semula jadi dari peruncit yang identik dengan nilai beli, tablet Aldi membawa label harga konservatif £ 149,99 meletakkannya pada tahap yang serupa dengan Hudl2 dan Nexus 7.

Aldi 10.1 ″ Tablet PC: spesifikasi

Skrin

medion-lifetab-s10346

Ciri yang paling jelas adalah skrin. Walaupun tablet Aldi bersaing dengan Hudl2 dan Nexus 7 dari segi harga, skrinnya 10.1 inci mengerdilkan kedua-duanya. Resolusi 1.920 x 1.200 paparan HD penuh LIFELIGHT juga memberangsangkan.

Perkakasan dan perisian

Di bawah tudung, tablet Aldi juga kompeten, menawarkan pemproses Intel Atom quad-core 1.8GHz dan RAM 2GB. Ia menjalankan build Android 4.4 KitKat, dibundel dengan berbagai aplikasi yang telah diinstal sebelumnya dan 30 hari McAfee Mobile Security. Ia juga dilengkapi dengan kemampuan inframerah untuk bertindak sebagai alat kawalan jauh TV.

Kesalinghubungan

Dari segi kesambungan, itu adalah tambang standard - GPS, Bluetooth 4.0, dan 802.11n Wi-Fi. Ia tidak menyokong standard 11ac yang lebih pantas, tetapi sebagai tablet anggaran, kami tidak mengharapkannya.

Reka bentuk

medion-lifetab-side

Daripada mengikuti pendekatan Tesco terhadap tablet dan menjadikan tabletnya sedikit kasar, Aldi memilih "perumahan logam berkualiti tinggi". Kekurangan lapisan getah bererti bahawa ia lebih halus daripada penawaran Tesco, berukuran 263 x 8.5 x 174mm (WDH). Walau bagaimanapun, saiz skrin tambahan dan badan logam menjadikannya lebih berat, dengan berat 580g yang agak tebal.

Penyimpanan

Terdapat storan onboard 32GB yang tidak substansial yang ditawarkan sebagai standard, serta storan yang dapat diperluas lagi melalui MicroSD, yang bermaksud anda tidak akan kehabisan ruang untuk muzik, filem dan aplikasi.

Hayat bateri

Aldi mendakwa bahawa bateri akan bertahan sehingga 13 jam, dan jika ini bertahan dalam ujian kami, ia akan mengalahkan skor Hudl2 yang agak mengecewakan hanya kurang dari tujuh jam di luar air. Bagaimana mencapai angka ini juga akan menarik: Hudl2 menerima beberapa kritikan dalam tinjauan kami kerana penggunaan kontras dinamik untuk menghasilkan jangka hayat bateri yang lebih baik.

Kamera

Tablet Aldi mempunyai kamera depan 2 megapiksel dan kamera belakang 5 megapiksel, yang cukup standard.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found