Ulasan Amazon Kindle (2016): E-pembaca nilai terbaik

Ulasan Amazon Kindle (2016): E-pembaca nilai terbaik

Gambar 1 dari 8

Bahagian depan Amazon Kindle 2016

Belakang Amazon Kindle 2016
Tembakan belakang bersudut Amazon Kindle 2016
Bahagian bawah Amazon Kindle 2016
Tanda scuff Amazon Kindle 2016
Amazon Kindle 2016 - model putih
Paparan sisi Amazon Kindle 2016
Antara muka pengguna Amazon Kindle 2016
£ 60 Harga semasa dikaji

Amazon Kindle (2016) berada di bawah jajaran yang, selama beberapa tahun sekarang, telah menguasai dunia e-pembaca. Sebenarnya, peranti Amazon, dengan gabungan ciri perisian yang berguna, perkakasan berkualiti tinggi dan akses eksklusif ke rangkaian ebook Amazon dengan harga berpatutan, telah dilihat oleh semua pesaing sejak beberapa tahun kebelakangan ini.

Sudah sampai ke titik, hari ini, di mana satu-satunya pilihan yang mungkin anda hadapi ketika membeli e-reader baru adalah Kindle mana yang akan dibeli dan, selain model biasa ini, Amazon mempunyai banyak pilihan untuk bakal pelanggan.

Amazon Kindle 2016 adalah satu daripada tidak kurang dari empat e-pembaca yang dijual.

BACA SETERUSNYA: Bilakah Hari Perdana Amazon 2017? Tarikh penjualan MASSIVE tahun ini dinyatakan

Ini adalah yang termurah dalam jangkauan Amazon, harganya hanya £ 60 (atau £ 70 jika anda ingin mengelakkan diri dari menghadapi "tawaran istimewa" di skrin kunci), dan ia berada di bawah Kindle Paperwhite (£ 110), Kindle Voyage (£ 170) dan Kindle Oasis (£ 270). Memandangkan e-reader adalah perkara mudah, anda boleh dimaafkan kerana tertanya-tanya apa yang dapat membenarkan sebaran harga yang begitu luas.

Untuk meringkaskan, saya telah mengumpulkan jadual cepat yang membandingkan ciri-ciri utama di seluruh rangkaian:

Amazon Kindle 2016Amazon Kindle PaperwhitePelayaran Amazon KindleOasis Amazon Kindle
Harga£60/£70£110/£120£170/£180£270/£280
Beli sekarang dari AmazonBeli sekarang dari AmazonBeli sekarang dari AmazonBeli sekarang dari Amazon
Saiz115 x 9.1 x 160mm, 161g117 x 9.1 x 169mm, 205g (Wi-Fi) / 217g (3G)115 x 7.6 x 162mm, 180g (Wi-Fi) / 188g (3G)143 mm x 122 mm x 3,4-8,5 mm, 238g (Wi-Fi) / 240g (3G) - dengan penutup
Skrin6in E Ink Pearl, 167ppi6in E Ink Carta, 300ppi6in E Ink Carta, 300ppi6in E Ink Carta, 300ppi
Lampu depan?TidakYaYa (adaptif)Ya
Halaman bertukarSkrin sentuh optikSkrin sentuh kapasitifSkrin sentuh kapasitif dan butang sensitif sentuhan haptikSkrin sentuh kapasitif dan butang fizikal
Penyimpanan4GB4GB4GB4GB

Walau bagaimanapun, jika harga adalah faktor penentu yang besar bagi anda, anda mungkin harus menunggu sehingga penjualan Black Friday Amazon akhir bulan ini untuk melihat Kindles gergasi runcit mana yang memutuskan untuk menolak. Kemungkinan besar satu atau lebih penanam Amazon akan dipotong harga kerana - secara tradisional - peranti Amazon adalah beberapa item yang paling popular dengan potongan harga yang besar pada Black Friday, jadi pastinya bernilai untuk menjaga mata anda.

Tahun ini, Black Friday akan berlangsung pada hari Jumaat, 24 November. Anda boleh menyemak halaman tawaran Black Friday Amazon di sini lebih dekat dengan masa. Ini dapat membantu anda menentukan Kindle mana yang harus dilalui jika yang satu lebih murah daripada yang lain.

Sekiranya harga tidak benar-benar mendorong keputusan anda, anda harus tahu ada beberapa perbezaan utama antara semua Kindles Amazon. Sebagai contoh, adakah anda benar-benar memerlukan e-reader setipis Oasis, sedangkan, sebahagian besarnya, Kindle standard ini melakukan pekerjaan yang sama?

Sekiranya anda menyukai barang-barang yang bagus, ia pasti bernilai untuk melihat julatnya, kerana - sesuai dengan produk yang berharga kurang dari seperempat harga Kindle Oasis dengan spesifikasi teratas - Kindle biasa tidak semestinya langsing atau juga rajutan bersama.

Sebenarnya, ia adalah alat yang sangat murah. Plastik kemasan matte boleh didapati dalam warna putih atau hitam, tetapi mengikut mana sahaja yang anda pilih, pembinaannya yang ringan bermaksud Kindle ini merasakan e-pembaca anggaran.

Ketuk bahagian belakang peranti dan kedengarannya berlubang; berikan tekanan dan ia membongkok dengan tidak selesa; butang kuasa plastik di tepi bawah terasa jauh dari tahan lasak.

[galeri: 2]

Saya juga tidak terkesan dengan penamat pada versi putih yang mana saya dihantar untuk disemak. Setelah beberapa hari dibawa ke dalam beg saya, ia sudah kelihatan kotor dan berantakan. Sebenarnya, secara keseluruhan, ia kelihatan kurang dibuat dengan baik daripada tablet Kindle Fire £ 50 Amazon, yang agak mengejutkan memandangkan e-reader lebih mahal.

Yang paling tinggi adalah bahawa ia adalah alat yang sangat ringan, mengetuk timbangan pada cahaya bulu 161g.

[galeri: 5]

Ulasan Amazon Kindle 2016: Paparan, prestasi dan ciri

Namun, setelah anda menghidupkannya, ada kemungkinan anda akan lupa sepenuhnya tentang murahnya, dan ini terutama disebabkan oleh skrin E-Ink Pearl yang sangat baik dan prestasi yang licin.

Pasti, resolusi 600 x 800, 167ppi tidak setinggi Paperwhite, Voyage dan Oasis - yang semuanya mempunyai panel E Ink Carta 300ppi terbaru, jauh lebih tajam - tetapi anda memerlukan penglihatan yang cukup tajam untuk resolusi lebih rendah skrin di sini untuk mengganggu anda. Dan perbezaan antara latar belakang halaman dan teks hampir sama baiknya. Terletak di samping Oasis yang jauh lebih mahal dengan lampu yang dimatikan, saya merasa sukar untuk memisahkan keduanya.

Yang mungkin menimbulkan kegusaran adalah bahawa Amazon Kindle 2016 tidak mempunyai cahaya - menjadikan bacaan dalam kegelapan lebih sukar - atau alternatif untuk skrin sentuh untuk membalik halaman. Ini bukan sesuatu yang mengganggu saya, tetapi sebilangan orang lebih suka menekan butang. Saya mengesyorkan anda belajar untuk hidup dengan ini jika wang anda ketat, kerana anda harus membelanjakan £ 100 lebih banyak untuk mendapatkan butang Kindle (Kindle Paperwhite juga hanya skrin sentuh).

[galeri: 7]

Satu-satunya peninggalan utama yang lain adalah bahawa tidak ada versi 3G dari Kindle asas, tetapi dengan hotspot Wi-Fi yang begitu lazim hari ini, itu bukan masalah utama. Pastikan anda merancang lebih awal dan anda tidak akan kekurangan buku untuk dibaca.

Di tempat lain, Kindle asas sangat serupa dengan rakan sejawatnya yang lebih mahal. Ia mempunyai skrin sentuh dan, walaupun ini optik dan bukannya kapasitif, ia berfungsi dengan sempurna. Prestasi cepat dan licin, dan jangka hayat bateri dituntut "hingga empat minggu" - walaupun perhatikan bahawa ini dengan wayarles dimatikan, dan bacaan terhad kepada 30 minit sehari.

Beli Amazon Kindle sekarang dari Amazon

Bahkan ada penyambungan audio Bluetooth, jadi mereka yang memerlukan pembaca skrin boleh menavigasi antara muka Kindle dan membaca ebook mereka melalui fon kepala.

Dan, jangan lupa, Kindle juga mendapat manfaat daripada tawaran perisian dan perkhidmatan yang sama seperti Kindles yang lain. Ini bermaksud UI licin yang sama, lengkap dengan fon Bookerly dan mesin tetapan jenis yang baru diperkenalkan, yang menjadikan teks lebih menyerupai cetakan. Ini juga bermaksud akses yang sama ke perpustakaan besar ebook dan majalah Amazon dan ciri perkongsian keluarganya, sementara pelanggan Prime juga mendapat akses ke Kindle Lending Library dan buku dan majalah percuma melalui Prime Reading.

[galeri: 3]

Ulasan Amazon Kindle 2016: Keputusan

Ini adalah e-pembaca asas, yang jelas dari reka bentuk dan reka bentuk Kindle 2016. Oleh itu, jika anda menghargai perkara seperti itu, ubah pandangan anda lebih tinggi ke Paperwhite, Voyage atau Oasis. Peranti tersebut mempunyai lebih banyak ciri dan kualiti binaan yang lebih baik. Anda pasti akan menikmati memilikinya lebih daripada Kindle standard dan berfungsi.

Setelah anda melihat ciri-ciri yang kurang dimiliki oleh Kindle, namun, e-pembaca yang sangat berkemampuan akan muncul. Ia responsif, ringan, membaca dengan baik, dan mengenai perkara yang paling penting - kebolehgunaan dan kandungan - sama baiknya dengan pesaingnya yang lebih mahal. Ringkasnya, Amazon Kindle tetap menjadi e-pembaca terbaik yang boleh anda beli jika anda tidak - atau tidak mahu - membelanjakan lebih banyak untuk e-pembaca seterusnya.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found