Tablet terbaik pada tahun 2018: Tablet terbaik untuk dibeli tahun ini

Tablet terbaik pada tahun 2018: Tablet terbaik untuk dibeli tahun ini

Gambar 1 dari 12

best_tablets_new_apple_ipad_2017

best_tablets-apple_ipad_pro_10
ipad_pro_9
Samsung Galaxy Tab S2 9.7in
Ulasan Microsoft Surface Pro 4
Apple iPad Pro
best_tablets_samsung_galaxy_tab_s3
Ulasan Google Pixel C: Tablet dilampirkan pada papan kekunci
apple_ipad_mini_432
samsung_s2_tablet_1
microsoft_surface_3
Ulasan Amazon Fire: Fire OS akan berpecah pendapat, tetapi mudah untuk dikendalikan

Tablet adalah, menurut pendapat saya, teknologi peribadi yang paling berguna. Mereka menggabungkan bit terbaik dari kedua-dua telefon dan komputer riba - mereka mempunyai kemudahan mudah alih dan keefektifan telefon, tetapi dengan kekuatan pemprosesan, memori, dan skrin raksasa seperti Komputer riba. Sama ada anda bekerja keras menulis dokumen atau membuat atau mengedit video atau foto, atau bersenang-senang menonton Netflix atau bermain permainan, mereka adalah teknologi terbaik.

Tidak pernah terlambat untuk membeli tablet - tidak seperti banyak jenama telefon pintar, mereka tidak perlahan-lahan menaikkan harga ke tahap yang menggelikan. Anda boleh mendapatkan peranti hebat dengan harga yang sangat rendah.

Sama ada anda pemula tablet atau ingin menaik taraf menjadi sesuatu yang lebih tinggi, kami telah mengumpulkan yang terbaik dari yang ditawarkan pasaran kepada anda. Terdapat pilihan Windows yang siap digunakan, model Android premium dan beberapa OG - iPad Apple yang sangat cantik. Dengan kata lain, ada sesuatu untuk semua orang dan belanjawan yang selalu ada.

Di halaman ini, kami mendapat ringkasan setiap tablet, dengan pautan ke ulasan mendalam kami yang lengkap, dan juga pautan cepat ke Amazon agar anda dapat mengambil risiko. Klik ke Halaman 2 dan anda akan mendapat ringkasan ringkas mengenai apa yang menjadikan setiap tablet begitu hebat, sehingga anda dapat memahami alasan dan pengalaman kami dengan peranti tersebut.

Tablet terbaik tahun 2018

1. iPad Apple (2018)

Harga semasa dikaji:Dari £ 319

new_apple_ipad_2017_2

SkrinKameraPemprosesPenyimpananHayat bateri
9.7 inci

2,048 x 1,536

1.2MP

8MP

Apple A10 Fusion

RAM 2GB

32 / 128GB

Tiada microSD

Main balik video 8j 43m

Tidak banyak yang baru mengenai iPad 2018. Anda mendapat cip A10 Fusion yang kuat dan pensil Apple tetapi, sebaliknya, ia lebih kurang sama dengan peranti yang sama dengan pendahulunya yang dihentikan tahun 2017. Walau bagaimanapun, Apple telah menjatuhkan harga sebanyak 20 £ lagi dan pada harga £ 319 tidak ada tablet lain yang hampir dari segi spesifikasi dan ciri.

Anda mendapat paparan Retina 9,7 inci, kamera belakang 8MP dan storan 32GB pada peranti yang mampu melakukan semua jenis tugas, dari penyemakan imbas web dan pemprosesan kata hingga bermain permainan yang boleh anda lemparkan. Salah satu faedah terbesar membeli salah satu tablet Apple adalah pelbagai aplikasi yang boleh anda pasangkan dari Apple App Store. Pertimbangkan hakikat bahawa anda dapat memasangkannya dengan papan kekunci Bluetooth dan iPad baru menjadi alternatif yang sesuai untuk komputer riba yang murah. Hayat baterinya sedikit lebih buruk daripada model yang mendahuluinya tetapi dengan masa lebih daripada lapan jam di antara cas, ia akan bertahan selama seharian bekerja.

Klik di sini untuk membaca ulasan Apple iPad (2018) kami

2. Apple Pro 10.5 inci iPad

Harga: Dari £ 619 termasuk PPN

Beli iPad Pro 10,5 inci Apple sekarang dari John Lewis

best_tablets-apple_ipad_pro_10

SkrinKameraPemprosesPenyimpananHayat bateri
10.5in

2,224 x 1,668

7MP

12MP

Apple A10X Fusion

RAM 4GB

64/256 / 512GB

Tiada microSD

Main balik video 12h 59m

IPad Pro 10.5 inci boleh dikatakan tablet terbaik Apple. Dikuasakan oleh cip A10X Fusion, tablet ini dapat dianggap sebagai komputer mini apabila digabungkan dengan papan kekunci. Tidak kira apa yang anda minta, tablet 10.5in ini akan dihantar. Anda akan mempunyai banyak ruang untuk menyimpan semua gambar, filem dan permainan anda dengan simpanan minimum 64GB, sehingga 256GB dan 512GB pada varian yang lebih mahal.

Ia mahal, dan papan kekunci dikenakan biaya tambahan, tetapi jika anda mempunyai anggaran dan anda mencari tablet mudah alih dengan kuasa kuda rendah, iPad Pro 10.5in adalah tablet terbaik yang boleh anda beli.

Klik di sini untuk membaca ulasan Apple iPad (2017) kami

Beli sekarang dari John Lewis

3. Buku Samsung Galaxy

Harga: 10.6in, £ 649; 12inci, £ 1,099

Beli Samsung Galaxy Book 10.6in dari John Lewis

Beli Samsung Galaxy Book 12in dari John Lewis

samsung-galaxy-buku-ulasan-5

SkrinKameraPemprosesPenyimpananHayat bateri
10.6in

1,920 x 1,280

5MP (depan) RAM 1GHz Intel Core m3-7y30 8GB64GB eMMC

microSD

Main semula video 7 jam 18 minit
SkrinKameraPemprosesPenyimpananHayat bateri
12in

2.160 x 1.440

5MP

13MP

2.5GHz Intel Core i5-7200U

RAM 8GB

256GB SSD

microSD

Main balik video 8 jam 20 minit

Terdapat dua versi Samsung Galaxy Book untuk dipilih, tetapi kedua-duanya adalah alat produktiviti yang hebat. Mereka menjalankan Windows 10, bukan Android seperti Tab S2 dan Tab S3 (lihat di bawah), dan juga lebih dekat dengan keluarga Surface Pro. Dan, seperti Surface Pro, ini adalah peranti yang boleh dicabut 2-dalam-1 yang sangat kompeten.

Skrinnya hebat pada tablet 10,6 inci dan 12 inci, keduanya sangat ringan untuk ukurannya dan, walaupun harganya kelihatan tinggi, Buku Galaxy termasuk papan kekunci dan stylus dalam harganya, yang menjadikan harga dasar £ 500 untuk 10,6 inci dan £ 949 untuk model 12in cukup menggoda.

Klik di sini untuk membaca ulasan Buku Samsung Galaxy kami

Klik di sini untuk membeli Buku Galaxy 12in dari Samsung

4. Samsung Galaxy Tab S2 9.7in

Harga semasa ditinjau: £ 400 termasuk PPN, Wi-Fi 32GB

Beli Samsung Galaxy Tab S2 9.7in sekarang dari Amazon

Samsung Galaxy Tab S2 9.7in

SkrinKameraPemprosesPenyimpananHayat bateri
9.7 inci

1,536 x 2,048

2.1MP

8MP

Octa-core Exynos 5433

RAM 3GB

32 / 64GB

+ microSD

Main balik video 12h 09m

Samsung Galaxy Tab S2 9.7 sudah mulai mengejutkan sekarang, dan digantikan dalam rangkaian Samsung oleh Tab S3 yang cantik, tetapi anda masih boleh membelinya, ia masih hebat dan jauh lebih murah daripada stablemate yang lebih baru. Pada masa ini, jika tablet Android adalah yang anda mahukan, ini adalah yang terbaik untuk anda. Tebal hanya 5.6mm, beratnya hanya 389g, tetapi terasa kukuh dan kukuh pada masa yang sama.

Skrin 9.7 inci juga sangat sedap. Anda mungkin merasa sukar untuk diperbaiki pada skrin iPad Pro 9.7, tetapi Samsung menguruskannya. Ini merangkumi rentang warna yang lebih luas dan lebih sengit dan, kerana menggunakan teknologi Super AMOLED, kontrasnya sempurna, dengan warna hitam dihasilkan semula sebagai ketiadaan tinta yang sempurna daripada kelabu yang sangat gelap dari teknologi IPS.

Jadi, apakah kelemahannya? Anda pasti gembira mendengar bahawa tidak banyak. Salah satu keluhan terbesar adalah bahawa aksesori tidak banyak seperti iPad yang sudah mapan Apple. Walaupun tablet Apple telah menjadi berbakat yang hebat berkat sejumlah besar kotak dan aksesori pihak ketiga yang dapat mengubahnya dari tablet kasar menjadi alat pembuatan muzik yang kuat, dan banyak di antaranya, Galaxy Tab S2 Samsung Tidak cukup lengkap untuk pilihan.

Tanda hitam lain pada buku copy Samsung adalah bahawa prestasi permainan boleh menjadi lebih baik. Sekiranya anda benar-benar tidak dapat mematuhi iOS, atau anda sudah mempunyai telefon pintar Android di poket anda (dan sejumlah besar aplikasi dan media yang dibeli yang anda tidak mahu sia-sia) maka ini masih merupakan pilihan yang benar-benar retak.

Klik di sini untuk membaca ulasan Samsung Galaxy Tab S2 9.7in kami

5. Microsoft Surface Pro 4

Harga apabila dikaji semula: dari £ 749 termasuk PPN

Beli Microsoft Surface Pro 4 sekarang dari Amazon

Ulasan Microsoft Surface Pro 4

SkrinKameraPemprosesPenyimpananHayat bateri
12.3in

1,824 x 2,736

5MP

8MP

Intel Core dwi-teras m3 / i5 / i7

RAM 4 / 8GB

128/256 / 512GB

+ microSD

Main balik video 7j 41m

Microsoft menggambarkan Surface Pro 4 sebagai tablet yang dapat menggantikan komputer riba anda - dan itu tidak salah. Untuk mengatakan Surface Pro 4 menyempurnakan setiap aspek pendahulunya mungkin meremehkan betapa pentingnya lompatan yang dibuatnya; ia merupakan satu lagi langkah yakin terhadap peranti hibrid yang terbaik. Dan dari syarikat yang, sehingga tidak lama dahulu, sama sekali tidak membuat perkakasan

Jangan salah, itu masih tidak cemerlang dalam setiap senario, tetapi rasanya jauh lebih rendah daripada generasi sebelumnya. Kickstand di belakang kini dapat disesuaikan sepenuhnya, yang membantu memastikan paparan berada pada sudut yang selesa, dan menjadikannya sedikit lebih stabil di pangkuan. Dan sementara Penutup Jenis pada awalnya mempunyai jumlah pantulan yang tidak memuaskan dan lentur di dalamnya, sekurang-kurangnya dibandingkan dengan komputer riba standard, anda akan segera melupakannya setelah anda mula menaip.

Sebagai tablet, Surface Pro 4 sangat menggembirakan. Paparan 12.3in PixelSense sangat indah, dan tepat pada warna, begitu sempurna untuk semua perkara, dari mengubah gambar hingga membuat ilustrasi lakaran tangan. Surface Pen adalah penambahan pembunuh di sini, kerana ia memberikan pengalaman pen yang benar-benar meyakinkan. Dan Windows 10 sama mahir dengan pengenalan tulisan tangan seperti biasa, yang tentunya membantu.

Ia tidak murah, tetapi berbanding dengan pasangan Apple iPad Pro yang baru, ini adalah satu-satunya tablet di sini yang benar-benar boleh digandakan sebagai PC desktop. Ia cantik.

Klik di sini untuk membaca ulasan Microsoft Surface Pro 4 kami

6. Apple Pro 12.9 inci iPad (2017)

Harga semasa dikaji:dari £ 769 termasuk PPN

Beli iPad Pro Apple 12.9 inci sekarang dari John Lewis

Apple iPad Pro

SkrinKameraPemprosesPenyimpananHayat bateri
12.9inci

2,732 x 2,048

7MP

12MP

Apple A10X Fusion

RAM 4GB

64/256 / 512GB

Tiada microSD

Main balik video 12j 18m

Apple telah lama menyebut iPad sebagai lebih daripada sekadar aksesori fesyen; lebih daripada sekadar tablet mewah untuk bermain Angry Birds. Dan sementara para penentang senang untuk menolaknya sebagai alat yang serius, yang mampu melakukan kerja yang betul, Apple telah menjawab kritikan tersebut dengan cara biasa: ia telah melancarkan dua tablet terbaik dalam sejarah.

IPad Pro 12.9 inci adalah yang lebih besar dari keduanya, dan itu semua yang anda harapkan: besar, direka dengan indah, dan lebih hebat secara dramatik daripada iPad yang ada sebelumnya. IPad Pro 12.9 inci baru dilengkapi dengan cip A10X terbaru dan terhebat dan 4GB RAM. Model 2017 juga menampilkan paparan 120Hz yang memberikan kelancaran yang sangat baik. Panel menjadikannya sesuai untuk membuat sketsa dan menavigasi - jadi jika anda seorang artis yang mencari tablet layar besar, iPad Pro 12.9 inci mungkin merupakan pilihan terbaik anda.

Tablet ini terdapat dalam pilihan storan 64GB, 256GB dan 512GB. Main balik video 12 jam 18 minit yang mengagumkan sangat sesuai untuk menonton beberapa filem semasa penerbangan jarak jauh. Sekiranya anda mencari tablet bersaiz besar, iPad Pro 12,9 inci 2017 adalah pilihan yang sangat baik.

Ya, ia mahal. Tidak, anda tidak dapat menjalankan semua aplikasi desktop yang anda gunakan pada MacBook atau peranti Windows. Tetapi gabungan iPad Pro dengan reka bentuk serba hebat, OS ringan yang bekerjasama dengan perkakasan pantas, dan jangka hayat bateri yang baik menjadikannya kekuatan untuk diperhitungkan.

Klik di sini untuk membaca ulasan Apple Pro 12,9 inci (2017) Apple kami

Beli sekarang dari John Lewis

7. Samsung Galaxy Tab S3

Harga semasa dikaji: £ 599

samsung_galaxy_tab_s3_review_13

SkrinKameraPemprosesPenyimpananHayat bateri
9.7 inci

2,048 x 1,536

5MP

13MP

Snapdragon 820 quad-core

RAM 4GB

32GB

Slot MicroSD

Main semula video 11 jam 43 minit

Samsung Galaxy Tab S3 adalah tablet Android terbaik yang pernah dibuat, jadi mengapa ia berada di tempat keenam dalam senarai kami? Satu sebab mudah: harganya.

Walaupun paparan AMOLED beresolusi 4: 3 dengan nisbah aspek 2,0148 x 1,536 yang luar biasa, casisnya yang ringan dan penampilan yang memikat, mengenakan harga £ 600 untuk tablet sahaja, walaupun satu dengan stylus S-Pen yang termasuk di dalam kotak, sangat gila .

Lebih masuk akal apabila anda menganggap bahawa Samsung melihat Tab S3 pada dasarnya sebagai saingan iPad Pro 9.7, dan apabila anda menambah kos papan kekunci, stylus dan tablet, Tab S3 keluar lebih murah £ 80.

Tetapi tetap ada banyak perbelanjaan untuk tablet mana pun, walaupun yang cemerlang seperti ini.

Klik di sini untuk membaca ulasan Samsung Galaxy Tab S3 kami

8. Apple iPad mini 4

Harga apabila dikaji semula: dari £ 419 termasuk PPN

Beli Apple iPad mini 4 sekarang dari Amazon

Ulasan Apple iPad mini 4: Bahagian bawah

SkrinKameraPemprosesPenyimpananHayat bateri
7.9inci

1,536 x 2,048

1.2MP

8MP

Dual-core Apple A8

RAM 2GB

128GB

Tiada microSD

Main balik video 10j 43m

Dalam banyak cara, iPad mini 4 tetap menjadi tablet kecil untuk dikalahkan, tetapi sekarang jauh lebih mahal daripada sebelumnya, berkat kenyataan bahawa Apple telah menurunkan pilihan penyimpanan yang lebih kecil, hanya tinggal £ 419 128 GB.

Peningkatan prestasi dalam generasi ini menjadikannya di hadapan (kebanyakan) pesaingnya, dan kualiti aplikasi pihak ketiga di iOS menjadikannya platform yang unggul secara keseluruhan (atau sekurang-kurangnya itulah yang difikirkan Ian - jangan ragu untuk tidak bersetuju dengannya di utas komen ulasan).

Sekiranya anda mahukan layar yang lebih besar daripada yang disediakan oleh telefon layar besar maka mini adalah pilihan yang menggoda. Dan jangan lupa: terdapat beberapa aplikasi, dan terutamanya aplikasi pembuatan muzik seperti iMPC Pro, yang hanya tersedia di iPad Apple. Dalam beberapa kes, walaupun skrin telefon pintar bersaiz king iPhone 6s Plus tidak cukup besar.

Bersama dengan casing yang baik (atau yang tahan air dan tahan lasak seperti LifeProof's Fre) iPad mini 4 menjadikan tablet hebat di mana sahaja. Cukup besar untuk filem, cukup kecil untuk dibawa dalam ransel, dan tahan lama untuk bertahan lama tanpa perlu kembali ke soket utama dengan keteraturan yang menjengkelkan.

Namun, ukuran mini iPad mulai terasa seperti kompromi dan harga yang baru mahal menjadi penghalang untuk masuk. IPad 2017 yang lebih baru, lebih besar dan lebih murah (lihat di atas) mungkin merupakan pilihan yang lebih baik hari ini.

Klik di sini untuk membaca ulasan Apple iPad mini 4 kami

9. Samsung Galaxy Tab S2 8in

Harga semasa ditinjau: £ 300 termasuk PPN, Wi-Fi 32GB

Beli Samsung Galaxy S2 8in sekarang dari Amazon

samsung_s2_tablet_1

Klik di sini untuk membaca ulasan Samsung Galaxy Tab S2 8in kami

Samsung telah mengambil Galaxy Tab S 8.4 yang agak cantik dan memberikannya sekali lagi hebat. Saiz skrin menyusut menjadi 8 inci, tetapi nisbah aspek 4: 3 yang lebih luas membuat perbezaan positif dan kualiti gambar tetap menjadi dolar teratas. Walaupun badan nipis 5.6mm, prestasi dan hayat bateri juga menjadi lebih baik. Satu-satunya pertengkaran? Harga.

SkrinKameraPemprosesPenyimpananHayat bateri
8in

1,536 x 2,048

2.1MP

8MP

Octa-core Exynos 5433

RAM 3GB

32 / 64GB

+ microSD

Main balik video 14h 07m

"Tidak ada alasan untuk tidak memilih Samsung Galaxy Tab S 8.4."

Kecuali anda sangat memihak kepada iOS Apple, sebenarnya tidak ada alasan untuk tidak memilih Galaxy Tab S 8.4 Samsung. Ringkasnya, sangat indah. Ringan dan ringan, tetapi perkara pertama yang menarik perhatian kebanyakan orang adalah kualiti paparan 8in.

Secara lalai, skrin Super AMOLED menyajikan warna yang jauh lebih kaya dan terang daripada kebanyakan pesaingnya, tetapi sama ada anda mahukan julat yang lebih lembut atau terlalu tepu, anda boleh memilih antara mod sRGB dan Adobe RGB dalam tetapan. Dan mana sahaja yang anda pilih, ketepatan warna lebih baik daripada tablet mana pun di luar sana.

Yang penting, bagaimanapun, reka bentuk dan kualiti skrinnya berkahwin dengan prestasi hebat dan daya tahan bateri yang kompetitif. Faktor kemampuan memperluas simpanan Samsung dengan cepat dan mudah melalui kad microSD, dan tablet ini adalah alasan mengapa banyak orang harus mempertimbangkan untuk membeli tablet Android daripada pergi dengan Apple.

10. Amazon Fire 7

Harga semasa dikaji: £ 50 termasuk PPN

Beli Amazon Fire sekarang dari Amazon

Ulasan Amazon Fire: Fire OS akan berpecah pendapat, tetapi mudah untuk dikendalikan

Klik di sini untuk membaca ulasan Amazon Fire 7 kami

SkrinKameraPemprosesPenyimpananHayat bateri
7in

600 x 1,024

0.3MP

2MP

Quad-core Mediatek MT8217

RAM 1GB

8GB

+ microSD

Main balik video 8j 30m

Ini tablet 7in. Harganya £ 50. Bagi kebanyakan orang, hanya itu yang perlu mereka ketahui. Dijual.

Masih disini? Baik. Mari kami terangkan mengapa anda harus membelinya.

Sudah tentu, anda tidak boleh mengharapkan reka bentuk canggih - Api setebal 1cm - atau spesifikasi mewah, tetapi ini adalah tablet yang sangat berguna untuk wang saku. Paparannya chunky dan pixelated berbanding dengan telefon yang ada di saku anda, dan Fire OS Amazon membawa batasannya sendiri, tetapi jika anda sudah mempunyai langganan Perdana, anda mungkin tidak akan peduli. Tablet Fire 7 2017 yang baru juga dilengkapi dengan Alexa bawaan, menjadikannya peranti termurah dengan paparan untuk menampilkan pembantu suara Amazon. Ini menjadikan Fire 7 adalah tablet separuh layak dengan harga £ 50. Sekiranya anda mahukan tablet untuk anak-anak, atau yang anda tidak keberatan untuk mengetuk percutian berkhemah, ini adalah pertaruhan yang cukup baik.

Recent Posts