Cara Menandai Seseorang Setelah Membuat Posting di Instagram

Pernahkah anda berlaku bahawa anda memuat naik catatan di Instagram, hanya dengan sengaja melupakan seseorang? Ini boleh menyebabkan tidak dapat menghubungi orang tertentu atau orang yang tidak melihat siaran anda. Terus membaca artikel ini dan anda akan belajar bagaimana memberi tag kepada seseorang setelah membuat catatan di Instagram.

Cara Menandai Seseorang Setelah Membuat Posting di Instagram

Bagaimana Menandai Seseorang Setelah Membuat Posting di Instagram?

Terdapat beberapa cara bagaimana anda dapat menandai seseorang setelah membuat catatan di Instagram dan memastikan orang yang anda tandai diberitahu mengenainya.

Dalam Kisah Instagram

Dengan menghantar Kisah Instagram, anda boleh berkongsi foto atau video dengan pengikut anda. Selalunya, kisah-kisah ini menggambarkan sekilas singkat dalam kehidupan seharian anda. Kisah Instagram tamat selepas 24 jam, tetapi jika anda ingin menyimpannya secara kekal di profil anda, anda boleh membuat sorotan di halaman profil anda.

Semasa menyiarkan cerita, anda boleh menyebut orang-orang yang ada di dalam foto / video atau orang-orang yang anda ingin lihat kisahnya. Anda boleh melakukannya dengan menaip "@" dan nama atau nama pengguna mereka dalam cerita sebelum menghantar.

Namun, jika anda sudah menyiarkan cerita dan anda lupa menandai seseorang, tidak mungkin mengeditnya. Sekiranya anda memperhatikannya tepat pada waktunya, anda boleh memadam cerita dan menyiarkannya sekali lagi, tetapi sayangnya, tidak ada cara untuk memberi tag kepada orang setelah cerita itu disiarkan.

Menambah Hashtag dalam Komen

Hashtag Instagram mewakili alat yang hebat untuk dikenali, membina jenama, meningkatkan jumlah pengikut anda, menjangkau kumpulan orang tertentu, dll. Bagaimana cara kerjanya? Dengan menggunakan hashtag pada siaran anda, secara automatik mereka akan muncul di halaman hashtag yang sesuai, sehingga memudahkan anda menjangkau khalayak anda, dan agar penonton dapat menemukan anda.

Di Instagram, anda boleh menggunakan sehingga 30 hashtag untuk satu siaran. Semasa memuat naik siaran, anda boleh memilih sama ada menggunakan hashtag dalam kapsyen atau komen. Instagram mengenali mereka dengan cara yang sama, jadi terserah kepada anda yang mana yang akan anda pilih.

Sekiranya anda ingin menambahkan hashtag dalam komen selepas menghantar, ikuti langkah mudah ini:

 1. Pergi ke siaran anda
 2. Pergi ke bahagian komen (ikon gelembung ucapan)

 3. Taip “#"Dan kemudian mula menaip apa yang anda mahu tambahkan

 4. Anda akan melihat hashtag yang dicadangkan dan jumlah catatan dengan hashtag tersebut

 5. Setelah selesai, klik "Kirim"

Selesai! Anda berjaya menambahkan hashtag setelah membuat siaran. Sekiranya anda memutuskan untuk menambahkan hashtag tambahan dalam komen anda, anda boleh melakukannya dengan hanya menambahkan komen lain. Komen yang dihantar tidak dapat diedit.

Penting untuk diperhatikan bahawa beberapa hashtag dilarang oleh Instagram. Sekiranya anda cuba menggunakannya, kemungkinan halaman anda akan disekat oleh Instagram, jadi pastikan anda menggunakan hashtag yang disarankan.

Menandakan di Komen

Salah satu cara bagaimana anda dapat menambahkan seseorang ke siaran anda adalah dengan menandakannya pada komen di bawah siaran anda. Untuk melakukan ini, ikuti langkah di bawah:

 1. Pergi ke siaran anda
 2. Pergi ke bahagian komen (ikon gelembung ucapan)

 3. Sekiranya anda mahu, anda boleh menaip mesej anda. Ini adalah pilihan
 4. Taip “@"Dan mula menaip nama atau nama pengguna orang itu

 5. Sebaik sahaja anda menemui orang itu, klik pada nama pengguna

 6. Sekiranya anda ingin menyebutkan beberapa orang, ulangi prosesnya
 7. Setelah selesai, klik "Kirim"

Ini adalah kaedah yang baik untuk menarik perhatian seseorang.

Walau bagaimanapun, menandakan seseorang dalam komen dan pada foto sebenarnya tidak sama. Dengan menandakan seseorang dalam komen, secara teknikal anda tidak menandainya, anda hanya menyebutnya. Orang tersebut akan menerima pemberitahuan yang mengatakan bahawa mereka telah disebut dalam siaran, yang akan membolehkan mereka melihatnya dengan segera. Walau bagaimanapun, siaran tidak akan muncul di profil orang tersebut.

Petua: Pastikan anda tidak meletakkan ruang antara "@" dan nama / nama pengguna orang itu, kerana Instagram tidak akan mengenali ini sebagai sebutan, dan tidak akan berfungsi.

Menandakan gambar

Sekiranya anda lupa menandai seseorang dalam foto yang telah anda hantar, jangan risau! Ada cara anda boleh menandainya setelah membuat catatan. Pastikan anda mengikuti langkah berikut:

 1. Pergi ke siaran anda.
 2. Klik pada ikon tiga titik di sudut kanan atas siaran anda.

 3. Ketik "Edit."

 4. Ketik "Tandai orang" di sudut kanan bawah siaran anda.

 5. Pilih kawasan foto di mana anda ingin menandai seseorang.
 6. Mula menaip nama atau nama pengguna mereka.

 7. Setelah selesai, ketik tanda tanda biru.

Senang kacang! Dengan hanya beberapa klik, anda dapat menandai orang dalam foto anda setelah anda menyiarkannya. Dengan melakukan ini, orang yang Anda tandai akan menerima pemberitahuan yang mengatakan bahawa mereka telah ditandai dalam sebuah pos. Juga, bergantung pada tetapannya, foto tersebut akan muncul di halaman profil mereka.

Etika Penandaan Instagram

Instagram mempunyai sekitar satu bilion pengguna! Dengan ini, tidak mudah untuk menonjol dan membuat kandungan yang akan menarik orang.

Walau bagaimanapun, mengenai penandaan dan penyebutan, ada beberapa langkah yang boleh anda ikuti untuk menarik orang ramai:

 1. Jangan menandai orang yang tidak ada kaitan dengan siaran anda - jika anda cuba menarik orang ke profil anda, pastikan anda menandai orang yang betul. Menandai orang yang tidak berkaitan hanya akan menghasilkan kesan negatif dan sebaliknya anda akan kehilangan pengikut.
 2. Pilih bilangan orang tertentu untuk ditandakan - pastikan anda tidak menandai terlalu banyak orang dalam siaran anda.
 3. Jangan gunakan terlalu banyak hashtag - hanya kerana anda boleh menggunakan 30 hashtag, tidak bermaksud anda harus. Anda boleh memilih beberapa hashtag yang berkesan daripada menambahkan yang tidak perlu.
 4. Jangan gunakan hashtag untuk kata-kata rawak dan tidak relevan - #kamu #tidak #mempunyai #hashtag #semuanya! Pilih perkataan yang paling sesuai dengan siaran anda!
 5. Semasa menjawab seseorang, sebutkan nama / nama pengguna mereka - walaupun ini tidak wajib, ketika membalas seseorang, anda boleh menyebut namanya untuk memastikan mereka menerima pemberitahuan mengenai balasan anda. Tanpa ini, komen anda boleh hilang dan / atau dilupakan dengan mudah di Instagram.
 6. Minta kebenaran dan tandakan / sebutkan orang itu jika anda membuat pengeposan semula - tidak ada yang suka karya mereka dicuri. Juga, anda harus memberi tag / menyebut orang yang membuat siaran, kerana ini adalah cara yang baik untuk menunjukkan penghargaan. Perkara yang sama berlaku untuk menyiarkan foto orang lain.

Mengapa Teg Sangat Penting?

Penandaan boleh menjadi sangat baik untuk profil Instagram anda kerana pelbagai sebab:

 1. Pertunangan - apabila anda menandai nama orang / jenama dalam catatan Instagram anda, mereka akan menerima pemberitahuan mengenainya. Oleh itu, mereka cenderung mengunjungi profil anda dan memberikan komen. Orang / jenama yang ditandai mungkin memposting ulang foto anda, yang merupakan cara terbaik untuk menjangkau lebih banyak orang. Ini kemudian dapat mengarahkan orang lain ke profil anda dan dengan itu meningkatkan jumlah pengikut anda.
 2. Pengakuan - jika anda memposting semula foto seseorang dan menandainya, anda akan mengiklankan jenama mereka, tetapi anda juga akan menunjukkan kepada pengikut anda bahawa anda mengakui pekerjaan orang lain, yang merupakan situasi yang saling menguntungkan. Kali ini anda akan melakukannya untuk seseorang, lain kali seseorang akan melakukan perkara yang sama untuk anda!
 3. Kesedaran - apabila anda menandai orang dalam foto anda, anda memastikan mereka menerima pemberitahuan mengenainya. Foto-foto ini kemudian dapat dilihat di laman Instagram mereka, yang juga dapat meningkatkan jumlah pengikut anda dan meningkatkan keterlihatan.

Soalan Lazim Tambahan

Bagaimana Menandai Produk di Instagram?

Menandakan produk di Instagram menjadi sangat popular. Melalui penandaan, anda boleh mengiklankan produk anda dengan menambahkan tag produk ke siaran anda. Oleh itu, jika anda adalah pemilik perniagaan dan anda ingin meningkatkan penjualan anda dengan menandai produk pada foto anda, berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikuti:

1. Dapatkan persetujuan untuk Belanja Instagram - Terdapat banyak dasar yang perlu dipatuhi oleh perniagaan anda agar dapat mendapat persetujuan untuk Belanja Instagram. Sebahagian daripada mereka termasuk memiliki produk yang layak, memiliki laman web di mana orang boleh memesan produk anda, dll.

2. Tukarkan halaman anda ke akaun perniagaan / pencipta - Setelah anda melakukannya, anda akan dapat menambahkan maklumat mengenai perniagaan anda ke profil anda, seperti alamat, waktu perniagaan, maklumat laman web, dll.

3. Sambungkan profil perniagaan anda ke halaman Facebook anda. Sekiranya anda tidak mempunyai halaman Facebook, klik "Buat Halaman Facebook Baru." Walaupun langkah ini tidak wajib, disarankan untuk melakukannya, agar anda dapat memanfaatkan sepenuhnya alat perniagaan yang ditawarkan oleh Instagram.

4. Muat naik katalog produk anda - anda boleh melakukannya dengan dua cara: secara manual melalui Pengurus Perniagaan Facebook atau salah satu rakan platform Instagram, seperti Shopify atau Big Commerce. Oleh itu, jika anda menggunakan Shopify untuk menjual produk anda secara dalam talian, anda boleh memilih pilihan kedua.

5. Kirimkan akaun anda untuk disemak - setelah anda menyelesaikan langkah sebelumnya, anda menyerahkan akaun anda untuk disemak. Proses ini biasanya memakan masa beberapa hari, selepas itu akaun anda akan disetujui, ditolak, atau Instagram akan meminta maklumat tambahan untuk mendapatkan akaun anda disetujui.

6. Setelah anda diluluskan, anda akan dapat menandai produk dalam catatan anda:

· Ketuk "Tambah foto"

· Tambahkan kapsyen anda

· Ketik "Tag produk"

· Ketuk bahagian foto yang ingin anda tandai

· Cari dan pilih produk yang ingin anda tandakan

· Ketik "Selesai"

Itu sahaja! Anda berjaya menandai produk pada siaran anda.

Penandaan Selepas Pengeposan: Dijelaskan!

Sekarang anda telah belajar bagaimana memberi tag seseorang setelah membuat catatan di Instagram. Sama ada anda ingin mendapatkan lebih banyak pengikut, mengembangkan perniagaan anda, atau menjangkau banyak orang, anda semestinya menggunakan teg semasa menghantar. Sekiranya anda terlupa melakukannya dan menghantar gambar dan video anda tanpa memberi tag, pastikan anda mengikuti panduan ini.

Adakah anda sering menandai orang atau jenama dalam catatan Instagram anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah!

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found