Cara Menambah Rakan di TeamSpeak

TeamSpeak adalah mengenai menjaga komunikasi LOL dan komunikasi esports anda di satu tempat. Dan platform pesanan memudahkan anda menambah rakan dan berbual dengan mereka.

Cara Menambah Rakan di TeamSpeak

Yang penting ialah TeamSpeak baru-baru ini mengalami baik pulih. Cara baru untuk menambah rakan lebih diperkemas, tetapi kami akan memasukkan kaedah lama juga bagi mereka yang gagal mengemas kini.

Menambah Rakan - Cara Baru

Dengan kemas kini terkini, anda mempunyai semua kenalan anda di menu di sebelah kiri. Panel di sebelah kanan adalah untuk utas sembang. Itu menjadikan komunikasi dan menambah rakan menjadi lebih senang dan menyerupai aplikasi pemesejan lain yang mungkin anda gunakan.

Langkah 1

Klik pada ikon orang di menu di sebelah kiri dan pilih ikon tambah untuk menampakkan bar carian. Kemudian taipkan nama rakan anda untuk mencari kenalan.

kenalan

Langkah 2

Setelah anda menjumpai kenalan, tekan Enter. Sebagai catatan, hasilnya mengikut urutan abjad untuk menjadikan penyemakan imbas lebih mudah.

TeamSpeak Cara Menambah Rakan

Untuk mula berbual, klik pada kenalan, dan ia langsung melompat ke bahagian atas menu di sebelah kiri. Di sini anda dapat melihat semua sembang aktif pada waktu tertentu, dan anda juga melihat status aktiviti setiap pengguna.

Perkara Yang Perlu Tahu

Mengklik X di sebelah nama pengguna membuang perbualan dari senarai sembang aktif. Sudah tentu, semua sejarah sembang anda disimpan. Itu ada ketika anda mengklik nama pengguna sekali lagi.

Demi kemudahan, pilihan perbualan (termasuk butang Kirim) berada di kanan bawah tetingkap utama. Dan anda mendapat banyak pop timbul untuk memilih emotikon, animasi, dan yang lain.

Membuat Sembang Kumpulan

Bercakap dengan salah satu rakan TeamSpeak anda memang hebat, tetapi kekuatan penuh aplikasinya berasal dari sembang kumpulan. Sekali lagi, penjelasannya adalah untuk TeamSpeak baru, dan kaedahnya mengikuti logik yang sama seperti yang dijelaskan sebelumnya.

Klik pada ikon pasukan di menu di sebelah kiri dan pilih ikon tambah. Itu membawa anda ke tetingkap pembuatan kumpulan. Datang dengan nama kumpulan kreatif dan tambahkan rakan anda dari senarai.

TeamSpeak membolehkan pemilihan pukal, dan anda hanya perlu mencentang kotak di sebelah nama rakan. Setelah selesai, klik buat untuk mengesahkan, dan anda sudah bersedia.

kenalan anda

Perlu diingat bahawa TeamSpeak telah melakukan tugas yang sangat baik untuk memastikan semua maklumat sembang kumpulan dapat dicapai. Pertama, tetingkap sembang utama di sebelah kanan memaparkan pemberitahuan mengenai pembuatan sembang dan memberitahu anda siapa yang bergabung.

Mengklik pada ikon maklumat sembang (ā€œIā€ kecil di dalam kotak) di sudut kanan atas tetingkap menunjukkan maklumat mengenai kumpulan tersebut. Lampu hijau menunjukkan peratusan anggota aktif. Anda dapat melihat pemilik, moderator, pentadbir kumpulan dan banyak lagi.

Menambah Rakan - Cara Lama

Untuk berhubung dengan rakan anda di TeamSpeak lama, anda perlu menyambung ke pelayan tertentu terlebih dahulu. Nama panggilan atau alamat IP pelayan akan berbeza-beza bergantung pada permainan yang anda gemari.

Ketika berada di TeamSpeak, klik Ctrl + S, dan tetingkap Connect akan segera muncul.

TeamSpeak Tambah Rakan

Taip nama panggilan atau alamat pelayan, dan nama panggilan anda. Klik OK dan tunggu aplikasi disambungkan. Pada mulanya, anda akan berada di lobi yang tidak disahkan, dan anda akan disahkan dalam 72 jam. Sekiranya anda ingin mewujudkannya lebih cepat, hubungi salah satu pentadbir pelayan.

TeamSpeak lama menggunakan pelanggan IRC kuno untuk komunikasi. Untuk berhubung dengan orang lain, anda perlu mencarinya di saluran dan menghantar mesej peribadi kepada mereka. Untuk melakukan ini, anda perlu mengklik dua kali pada seseorang.

Kemudian, beberapa saluran pada pelayan tertentu akan dikunci kata laluan, dan yang lain akan dibuka. Terdapat bulatan biru di hadapan saluran percuma.

Petua Pakar

Perlu diperhatikan bahawa anda tidak dapat menambahkan rakan di TeamSpeak lama seperti yang anda lakukan di beberapa aplikasi pesanan lain. Juga, mencari orang yang ingin anda bincangkan boleh menjadi rumit kerana sebilangan pokok saluran kelihatan tidak berkesudahan.

Tetapi ada beberapa muslihat untuk memerangi ini. Pergi ke saluran saluran dan klik di mana sahaja di dalamnya. Fikiran anda; ia mesti ada di saluran saluran kerana kaedahnya tidak berfungsi dalam sembang. Kemudian, tekan Ctrl + F untuk mendedahkan pokok carian, taipkan nama pengguna orang yang anda cari, dan TeamSpeak akan menyerlahkannya untuk anda.

Itu juga sebaliknya. Katakan anda berbual dengan pengguna dan mahu mencari orang di saluran tiga. Klik kanan pada nama pengguna dan pilih "Cari di Saluran pokok."

Mari mulakan permainan

Mencari dan menambah rakan di TeamSpeak adalah mudah, dan versi baru platform menjadikan keseluruhan pengalaman lebih menyeronokkan. Namun, anda perlu menunggu sebentar sehingga TeamSpeak yang diperbaharui tersedia untuk semua.

Adakah anda pernah mencuba platform pemesejan lain yang sesuai untuk pemain? Adakah terdapat ciri yang ingin anda lihat di TeamSpeak baru? Beritahu kami lebih banyak di bahagian komen di bawah.

Recent Posts