Ulasan drone Parrot Hydrofoil: Mainan yang bagus, tetapi awas kolam

£ 139.99 Harga apabila dikaji

Saya harap saya tidak perlu memulakan kajian teknikal dengan cara ini, tetapi ini juga. Ulasan ini mengandungi ketelanjangan ringan. Bimbingan ibu bapa dinasihatkan.

Lihat ulasan Profesional DJI Phantom 3 yang berkaitan: Kini jauh lebih murah, drone DJ 3 gen 3 terbang ke peringkat seterusnya GoPro membuat drone dan kamera 360 VR

Bagaimana saya akhirnya memasuki kolam London yang sejuk untuk mengambil drone, anda hanya perlu menunggu dan melihat. Cukuplah untuk mengatakan, saya menghitungnya dalam lima sorotan terbaik dalam hidup saya sehingga kini, yang bukan merupakan prestasi yang tidak baik.

Itu belum lagi bahawa hidup dengan Parrot Hydrofoil, sebahagian besarnya, adalah perkara lain selain sangat menyeronokkan. Sebuah drone telefon pintar yang dapat diterbangkan secara bebas atau terpasang pada tempurung kapal untuk pengembaraan berasaskan air selalu menjadi hebat.

Dalam kotak parrot_hydrofoil_2

Dan itulah sebenarnya Parrot Hydrofoil. Setelah membuka kotak, anda akan disambut dengan minidrone bersaiz sawit itu sendiri, serta lambung polistirena dan pelbagai potongan untuk membuatnya berbentuk kapal. Kedua-dua skru dan pemutar skru khas disediakan, dan semuanya boleh dipasang dan berjalan dalam masa lima minit.

Tidak ada alat kawalan jauh, dengan Parrot mengambil keputusan yang masuk akal untuk membolehkan anda menggunakan telefon pintar untuk mengawal tindakan dengan aplikasi: FreeFlight 3, tersedia percuma di iOS, Android dan Windows Phone. Tidak ada sokongan BlackBerry, kerana Parrot mungkin telah menyimpulkan bahawa pangkalan penggunanya yang semakin berkurang tidak menyukai keseronokan.

"Setelah anda membuat akaun, anda akan diberi statistik dengan statistik penerbangan anda, jumlah kemalangan, peta dunia dan profil."

Aplikasi ini juga bagus, ketika saya mengujinya di Android. Anda perlu membuat akaun dengan Parrot untuk memanfaatkannya sepenuhnya, namun, dan apabila anda melakukannya, anda akan dikira dengan statistik mengenai penerbangan anda, jumlah kemalangan (Parrot dengan jelas melihat ini tidak dapat dielakkan), peta dunia dan profil. Malangnya, statistiknya nampaknya tidak begitu tepat (tidak ada kerusakan yang pasti tidak benar), dan manual arahan menunjuk ke halaman dalam bahasa Perancis. Tidak perlu dikatakan, kemahiran bahasa GCSE saya yang terhad tidak mencukupi untuk menguraikan selok-belok penerbangan drone. parrot_hydrofoil_4

Walau bagaimanapun, cukup mudah untuk bersenam, dengan atau tanpa bahasa Perancis yang maju, jadi anda akan dapat beroperasi dalam masa yang singkat. Kawalan pada skrin sebahagian besarnya sangat jelas, dengan aplikasi memberi anda pilihan antara mod kapal atau drone, jadi tidak ada kekeliruan yang terlibat. Alat kawalan mempunyai beberapa manuver yang telah diatur sebelumnya, yang membolehkan anda kelihatan berbakat dengan mudah semasa anda menarik giliran 90- dan 180 darjah penuh dengan menekan butang. Anda juga boleh melakukan pembalikan 360 darjah penuh. Terdapat juga kamera VGA, yang membolehkan anda menangkap 640 x 480 foto dan video. Ini disimpan di storan flash 1GB dalaman peranti dan boleh dieksport dari drone melalui kabel USB atau - jika anda mempunyai banyak kesabaran - melalui pemindahan Bluetooth yang sangat perlahan.

Terbang Hidrotofo Parrot

Ini adalah drone luar, jika pelekap lambung tidak melepaskannya. Anda boleh menerbangkannya di dalam rumah, tetapi sangat bising di ruang terkurung dan benar-benar mendapat keuntungan dari lebih banyak ruang, walaupun ia mampu kekal stabil dengan berkat kamera menghadap ke bawah. Di luar itu, ia benar-benar menjadi miliknya, dan keseronokan yang mudah untuk terbang menjadikan harganya merasa sangat murah. Ia tidak bersalah, menawan dan menyenangkan. parrot_hydrofoil_1

Sejauh ini, sangat bagus, dan kerana saya berminat untuk membawa drone ke air untuk benar-benar menguji bukti hidrofoilnya, saya melakukan hal itu. Di sinilah semuanya salah. Memasang drone ke bahagian perahu cukup mudah, dan tidak lama kemudian drone saya tergelincir mengelilingi sebuah kolam di London Selatan - walaupun bahagian sokongan tidak naik untuk beberapa sebab, yang bermaksud ia jatuh jauh dari kelajuan tertinggi yang dijanjikan 10kmj. Namun, ia cukup menghiburkan.

"Kerana kesalahan Bluetooth biasa atau kebun, saya tidak dapat menyambung semula, dan drone saya secara rasmi hilang di laut."

Dan kemudian berhenti.

Telefon saya terputus dari drone, bukan kerana kehabisan bateri atau terlalu jauh (Saya akan mengawalnya beberapa saat sebelumnya dan tidak ada amaran), tetapi disebabkan oleh kesalahan Bluetooth biasa atau kebun. Saya tidak dapat menyambung semula, dan drone saya hilang secara rasmi di laut.

Anda mungkin dapat mengetahui ke mana arah tuju ini: Saya tidak boleh meninggalkan drone bernilai £ 140 yang melayang di tasik, terutamanya ketika bukan milik saya untuk ditinggalkan. Oleh itu, saya terpaksa menunggu selama satu jam agar pemabuk tempatan yang ramah bergerak, menanggalkan seluar jeans saya dan menuju ke tasik sejauh 20 kaki untuk mengambilnya, lebih banyak daripada bongkahan angsa kejiranan yang tidak begitu mesra. Tinggi pinggang, dan sangat sejuk. parrot_hydrofoil_5

Dan ini adalah masalah yang sebenarnya menjadikan drone agak tidak sesuai untuk pengembaraan berasaskan air. Aplikasi ini sangat baik memberi amaran kepada anda apabila bateri hampir habis, tetapi tidak ada yang dapat mengawal pemutusan Bluetooth. Sekiranya itu berlaku di udara, tidak ada masalah - ia hanya jatuh ke Bumi. Namun, di tasik, anda hanya perlu menyalin saya: berisiko hipotermia dan mengeluarkan angsa yang trauma.

"Di tasik, jika bluetooth gagal, anda hanya perlu menyalin saya: risiko hipotermia dan kilat angsa trauma."

Bateri, bagaimanapun, adalah perkara lain yang perlu anda perhatikan. Ia berlangsung antara tujuh hingga sembilan minit, bergantung pada mod yang anda gunakan, yang sedikit sentuhan untuk ukurannya. Di sisi positifnya, bateri dapat diganti, jadi anda dapat membeli beberapa di eBay dan mengantinya untuk sesi yang lebih lama, jika anda inginkan. Ia mengecas lebih dari USB, dan mencapai kapasiti 100% dalam waktu kurang dari setengah jam jika anda mempunyai pengecas USB 2.6A (tidak termasuk), walaupun anda melihat lebih lama daripada itu jika anda mengecas melalui soket USB berasaskan komputer riba .

Keputusan parrot_hydrofoil_8

Dengan harga £ 140, drone Parrot Hydrofoil adalah pakej yang menyeronokkan. Ia jauh dari drone profesional, tetapi anda mungkin akan bersenang-senang dengannya, dan bahkan untuk pemula, ia menawarkan pengalaman yang tidak akan membuat anda menggemari seperti pengalaman saya sebelumnya dengan model anggaran.

Hanya perhatikan kolam, pemutusan Bluetooth dan angsa yang pemarah.

Recent Posts