Cara Menyimpan E-mel Outlook pada Hard Drive Anda

  • Cara menguasai Outlook
  • Cara Menyimpan E-mel Outlook pada Hard Drive Anda
  • Cara menyulitkan e-mel di Outlook
  • Cara menyegerakkan Kalendar Google ke Microsoft Outlook
  • Cara Mengingat E-mel di Microsoft Outlook
  • Cara Menukar Font Lalai di Outlook

Awan semuanya baik dan baik, tetapi kadang-kadang lebih baik untuk mempunyai keselamatan e-mel yang disimpan secara tempatan. Sama ada anda menjalankan perniagaan, atau hanya ingin menyimpan rekod lengkap mengenai surat-menyurat elektronik anda dengan alasan lain, menyimpan e-mel anda pada cakera keras adalah idea yang baik - dan agak mudah dilakukan. Sekiranya anda menggunakan Microsoft Outlook pada Mac atau PC, berikut adalah cara menyimpan e-mel anda pada cakera keras anda.

Cara Menyimpan E-mel Outlook pada Hard Drive Anda

Outlook memudahkan anda menyimpan e-mel, kenalan dan banyak lagi - dan memberi anda dua pilihan untuk melakukannya. Yang pertama adalah yang paling mudah, kerana Outlook menggabungkan semua perkara dalam Penyimpanan Peribadi (.pst) yang dihasilkan dengan mudah jika anda menggunakan Windows, atau fail Outlook untuk Mac (.olm) jika anda menggunakan komputer Apple. Microsoft Outlook hampir sama sama ada anda menggunakan Mac atau PC: satu-satunya perbezaan adalah pada jenis fail yang dieksport. Walaupun begitu, tutorial ini akan merangkumi kedua-dua kaedah.

Cara membuat sandaran e-mel Outlook anda pada Mac

Menyandarkan e-mel anda dari Outlook ke Mac anda sangat mudah. Yang perlu anda lakukan adalah mengikuti langkah-langkah berikut:

Buka aplikasi Outlook pada Mac anda. Di bahagian atas, anda akan melihat senarai pilihan. Klik ‘Fail’.

Sekarang, klik 'Eksport' dari senarai juntai bawah.

Tetingkap baru akan muncul menanyakan fail mana yang ingin anda Eksport, kemudian klik 'Teruskan.'

Di halaman ini, anda boleh memilih tempat anda ingin mengeksport e-mel. Anda boleh memilih Dokumen, iCloud, dan juga Desktop anda. Pilih yang paling sesuai dengan keperluan anda.

Apabila anda membuat pilihan, klik 'Teruskan' dan e-mel anda akan disimpan tepat di tempat yang anda mahukan.

Cara membuat sandaran e-mel Outlook anda pada mesin Windows

Setelah boot Microsoft Outlook, pastikan peti masuk anda benar-benar terkini. Dengan cara itu, akhirnya cadangan anda akan mengandungi sebanyak mungkin e-mel anda.

Setelah mengklik Fail dan kemudian Maklumat akaun, anda akan melihat tetingkap dengan semua maklumat akaun anda.

Pergi ke tab kedua bertanda "Buka dan Eksport", dan kemudian klik pada pilihan untuk Eksport. Anda akan diberi dua pilihan fail. Pastikan anda memilih .pst.

Pastikan fail disimpan ke lokasi yang dapat anda akses dengan mudah dan jika e-mel anda terlalu sensitif, anda juga dapat menambahkan kata laluan ke fail .pst anda. Selepas itu, anda bebas menyimpan fail di mana sahaja anda mahu, walaupun kami mencadangkan menyimpannya ke cakera keras anda dan, jika mungkin, cakera keras luaran juga.

Dan anda sudah selesai! Anda kini mempunyai rekod e-mel yang selamat. Walau bagaimanapun, penting untuk membuat sandaran secara berkala, dengan cara itu anda akan kehilangan lebih sedikit lagi jika akaun Outlook anda turun.

Soalan Lazim

Bolehkah saya menyimpan e-mel dari Outlook Web Client ke Desktop saya?

Malangnya tidak. Pilihan untuk menyimpan e-mel tidak ada dalam Outlook versi web. Masih ada perkara yang boleh anda lakukan untuk menyimpan e-mel berharga.

Sebagai contoh, anda boleh meneruskan e-mel kepada pelanggan lain. Ini akan berfungsi jika anda cuba menyimpan e-mel sebelum menutup akaun Outlook anda. Malangnya, ia akan memakan masa kerana anda perlu menghantar e-mel satu demi satu.

Sekiranya anda mempunyai satu atau dua e-mel untuk disimpan, pertimbangkan untuk mengambil tangkapan skrin. Anda boleh menyimpan e-mel sebagai gambar pada cakera keras komputer anda.

Bolehkah saya memulihkan e-mel di Outlook?

Sekiranya anda telah kehilangan beberapa e-mel, anda mungkin tertanya-tanya bagaimana anda dapat mengembalikannya. Tempat pertama untuk diperiksa adalah folder Dihapus dalam Outlook. Apabila anda memadam e-mel secara tidak sengaja, ia akan dihantar ke sini terlebih dahulu. E-mel yang dipadamkan akan muncul dengan andaian anda tidak mengosongkannya.

Seterusnya, periksa folder Arkib dalam Outlook. Terletak di panel sebelah kiri dalam aplikasi Outlook, klik pada 'Arkib' dan cari e-mel anda.

Terakhir, aplikasi Outlook memberi pengguna pilihan untuk memulihkan item yang dihapus yang tidak lagi ada di folder Item Dihapus. Klik pada folder dan cari pilihan di bahagian atas untuk memulihkan item yang dipadam. Sekiranya anda masih belum memulihkan e-mel yang dihapuskan, kemungkinan tidak ada cara untuk mengembalikannya.

Recent Posts