A-List: Teknologi terbaik yang boleh anda beli pada tahun 2020

Teknologi berubah begitu banyak sehingga sukar untuk mengikuti semua alat baru yang ada sekarang. Pada tahun 2020, terdapat banyak peranti yang dapat membantu anda menguruskan rumah, pejabat, keluarga dan banyak lagi. Nasib baik, artikel ini akan membantu anda menavigasi teknologi terbaik untuk keperluan anda hari ini.

A-List: Teknologi terbaik yang boleh anda beli pada tahun 2020

Daripada merangkumi telefon pintar atau komputer riba terbaik (yang sebenarnya boleh diperdebatkan), kami memutuskan untuk merangkumi beberapa teknologi terbaik yang mungkin belum pernah anda dengar atau yang mempunyai ciri-ciri yang tidak anda ketahui ada.

Teknologi Terbaik untuk Kerja

Robot Vektor dari Anki

Mari kita jujur, walaupun anda menyukai pekerjaan anda, anda mungkin memerlukan sesuatu untuk meningkatkan semangat anda. Vektor robot melakukan perkara itu. Robot meja kecil ini akan bertindak balas terhadap suara anda, menetapkan peringatan, bekerja dengan produk Alexa anda untuk mengawal termostat, dan banyak lagi.

Bukan hanya di sana untuk memastikan anda teratur dan selesa, tetapi Vektor juga akan membuat anda terhibur dengan persahabatan sepanjang hari anda.

Huawei Wifi Pro

Terdapat banyak hotspot mudah alih yang terdapat di pasaran sekarang. Sebilangannya khusus untuk pembawa sementara yang lain adalah peranti yang tidak dapat dikunci di mana sahaja. Juga, kebanyakan telefon pintar sudah mempunyai fungsi hotspot mudah alih, jadi mengapa kita berbicara tentang hotspot dalam artikel ini ketika teknologi yang begitu popular?

Hotspot mudah alih penuh dengan masalah. Mereka menghabiskan masa bateri, mereka terkunci dalam rangkaian satu pembawa, dan ada yang agak besar. Huawei Wifi Pro tidak hanya hotspot berukuran saku, tetapi juga tidak terkunci, dan memiliki bank bateri. Bateri 6400 mAh yang besar sangat sesuai untuk mereka yang ingin mengerjakan pekerjaan mereka di luar pejabat. Anda boleh mengembara dunia atau pergi ke taman. Walau apa pun, anda akan mempunyai internet dan sumber kuasa dengan teknologi ini.

Stesen Pengecasan Mophie 4 in 1

Satu perkara yang tidak diperlukan pejabat adalah lebih banyak tali. Dengan stesen pengecasan tanpa wayar QI Mophie, anda boleh mengecas sebahagian besar teknologi anda di satu tempat. Dengan hanya satu kord, stesen pengisian ini mengurangkan kekacauan kord dan menjadikannya lebih mudah untuk mengecas peranti mudah alih anda.

Anda tidak hanya boleh mengecas secara wayarles, stesen ini termasuk pada port USB tambahan untuk peranti ketiga dan berfungsi dengan peranti Apple, Samsung, dan Google.

Teknologi Terbaik untuk Sekolah

Pelajar di seluruh dunia harus menyesuaikan diri dengan cara pembelajaran baru tahun ini. Sama ada anda di kolej, atau mempunyai anak yang lebih muda, ada beberapa teknologi hebat yang tersedia untuk membantu mereka menyesuaikan diri dengan pendidikan yang baru.

Duet Chromebook Lenovo

Terdapat banyak Chromebook yang tersedia di pasaran sekarang. ChromeOS yang ringkas menjadikannya peranti ringan dan mesra pengguna untuk menyelesaikan kebanyakan kerja sekolah.

Mengapa kita sangat menyukai yang ini? Sebagai permulaan, ini adalah duo tablet / Chromebook. Skrin sentuh menjadikan pelajar anda sangat mudah untuk mengisi borang dan menyelesaikan tugasan, sementara fungsi Chromebook klasik memudahkan anda melakukan apa sahaja. Kami juga menyukai bahawa ini adalah salah satu pilihan yang lebih berpatutan di pasaran sekarang.

Capai Jam Penggera Digital dengan Pengecasan Tanpa Wayar

Pengecasan tanpa wayar adalah salah satu hasil terbaik teknologi moden, terutama bagi pengguna yang lebih muda yang sering lupa mengecas telefon mereka. Jam digital Reacher bukan sahaja mempunyai ulasan yang baik, ia juga berfungsi dengan port USB tambahan untuk mengurangkan kekacauan berdiri malam dan menyimpan semuanya di satu tempat.

Untuk pelajar yang memerlukan tidur mereka, diamkan telefon anda dan tetapkan penggera ini untuk membangunkan anda. Paparannya mempunyai 6 tingkat kecerahan, dan radio FM bermaksud anda dapat mendengar suara muzik kegemaran anda jika anda tidak terdengar bunyi bip pertama pada waktu pagi.

UV Sanitizer dengan Pengecasan Tanpa Wayar

Pengecasan tanpa wayar sangat bagus, tetapi stesen genggam ini dilengkapi cahaya UV untuk membunuh bakteria dan memastikan pelajar anda terus bergerak. Ia membersihkan lebih banyak daripada telefon anda. Letakkan Airpod, pen, cermin mata hitam, atau apa sahaja yang anda mahukan. Jangan bawa pulang kuman pada barang yang anda sentuh setiap hari dengan pembersih UV ini.

Teknologi Terbaik untuk Rumah

Era digital telah membuat keajaiban untuk kediaman. Dari keselamatan hingga kawalan termostat, tidak ada pilihan untuk kediaman anda. Mari kita bincangkan beberapa teknologi terbaik yang ada hari ini untuk kediaman. Perlu diingat, ada banyak pilihan di luar sana, jadi kami menonjolkan beberapa jenama, tetapi mungkin ada yang lain yang lebih sesuai untuk anda.

Gema Amazon

Barisan Amazon Echo adalah tidak perlu. Dengan beratus-ratus jenama yang serasi dan tanda harga yang kecil, peranti ini membawa anda ke automasi rumah tanpa membersihkan bank. Garis Echo Show menampilkan paparan yang hebat sementara garis Echo Dot padat dan serba boleh.

Pautkan peranti Echo anda dengan kebanyakan keselamatan dan kamera rumah, gunakannya sebagai interkom, kedai dan banyak lagi. Jauh dari rumah dan ingin bercakap dengan anjing anda? Gunakan ciri drop-in Amazon langsung dari telefon anda. Dengarkan muzik kegemaran anda di seluruh rumah, atau tetapkan peringatan untuk ahli keluarga anda, sepanjang perjalanan.

Keselamatan & Kunci Rumah Pintar

Terlalu banyak pilihan hebat untuk dibahas dalam satu artikel apalagi satu bahagian artikel. Pilihan rumah pintar pada tahun 2020 bermula dari kunci pintu automatik, hingga kamera, loceng pintu, dan penggera keselamatan. Adakah anda pernah meninggalkan rumah dan tidak ingat jika anda mengunci pintu? Terdapat peranti rumah pintar untuk itu. Bagaimana dengan termostat anda? Ada satu untuk itu juga.

Anda mungkin pernah mendengar Ring Doorbell yang menangkap dan memberitahu pergerakan anda di pintu depan anda. Tetapi ada banyak pilihan yang ada. Sebilangan besar kos rendah dan mudah dipasang menjadikannya lebih praktikal daripada mempunyai perkhidmatan berbayar dengan kontrak.

Peralatan Rumah Pintar

Dari outlet dinding, hingga vakum, hingga penggoreng udara, anda dapat mengawal tugas paling asas di rumah anda terus dari telefon anda. Sebilangan besar peranti ini sudah serasi dengan peranti Amazon Echo anda juga!

Terdapat mesin pemotong rumput robot, jadi anda boleh menyelesaikan lebih banyak perkara pada tahun 2020 dengan peralatan pintar.

Teknologi Terbaik untuk Keluarga

Semua teknologi yang kami senaraikan di atas sangat sesuai untuk keluarga, tetapi kami ingin menonjolkan beberapa peranti lain yang benar-benar membantu keluarga tetap berhubung dan tetap selamat walaupun mereka berpisah.

Apple Watch Series 6

Sejauh ini, kami telah tersasar dari teknologi terbaik yang jelas (telefon pintar, komputer riba, monitor) untuk memberi ruang kepada beberapa teknologi yang anda bahkan tidak tahu bahawa anda perlukan. Tetapi, Apple Watch Series 6 mempunyai satu ciri yang mungkin tidak anda ketahui. Pada masa awal jam tangan pintar Apple, setiap ahli keluarga memerlukan iPhone mereka sendiri. Tidak lagi. Satu iPhone dalam keluarga dapat menghidupkan Jam Tangan Apple yang lain.

Untuk penjejakan, pemantauan kesihatan, dan komunikasi, versi terbaru Apple Watch hanya memerlukan sambungan selular.

Burung hantu

Untuk keluarga dengan anak-anak yang lebih muda, maka seluruh barisan Owlet sangat mengagumkan. Monitor denyut jantung dan monitor bayi dengan kamera definisi tinggi benar-benar menambahkan ketenangan bagi ibu bapa baru atau anak-anak yang lebih muda.

Terdapat banyak jenama lain yang menawarkan fungsi yang serupa sehingga anda dapat memilih teknologi yang paling sesuai dengan keperluan anda.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found