Cara memadam dan menyahaktifkan Instagram: Panduan langkah demi langkah

Sekiranya anda mempunyai cukup Instagram, anda akan sampai di tempat yang betul. Kajian lama dan baru telah mengaitkan peningkatan kegelisahan dan kemurungan dengan dunia yang semakin tepu teknologi, dengan media sosial disebut sebagai penyebab utama dinamika yang menipu.

Cara memadam dan menyahaktifkan Instagram: Panduan langkah demi langkah

Dengan kandungan yang berlimpah di Instagram, dari orang banyak makanan bersih yang saleh, mengikuti diet mereka dari bit bit dan FaceTune, hingga iklan yang semakin meresap aplikasi ini, platform perkongsian gambar boleh menjadi tempat beracun.

Kami juga bukan satu-satunya yang berpendapat demikian. Google baru sahaja melancarkan Tahun Ulasan 2018, dan di antara carian untuk Meghan Markle, Piala Dunia dan flossing (tarian, bukan dari jenis hygeine gigi) adalah pertanyaan tentang cara menghapus Instagram.

Datang di tempat keempat dalam "How To ...?" kategori, "Bagaimana cara menghapus Instagram?" terjalin antara "Bagaimana mendapatkan Snapchat lama?" dan "Bagaimana memadam Facebook?" - petanda bahawa, ketika datang ke media sosial, arus berubah.

Sekiranya anda memerlukan detoks, anda mempunyai dua pilihan: anda boleh memadam akaun Instagram anda secara kekal, yang akan menghapus semua foto yang dikongsi di laman web atau aplikasi, atau anda boleh mematikan Instagram buat sementara waktu.

Lihat Meet Hopper yang berkaitan, permulaan dalam misi untuk mengubah kehidupan superstar Instagram Kemas kini Instagram minggu ini menandakan kuku terakhir di keranda untuk Snapchat Instagram untuk berhenti menunjukkan suapan kronologi

Berhati-hatilah, jika anda memilih untuk menghapus Instagram secara kekal, profil, foto, video, komen, Suka dan pengikut anda akan dihapus - tidak akan ada lagi. Anda harus benar-benar yakin bahawa anda sudah bersedia untuk memasuki dunia bebas penapis.

Cara memadam Instagram

 1. Anda tidak boleh menghapus Instagram menggunakan aplikasinya, jadi anda perlu menggunakan PC atau komputer.
 2. Buka halaman Padam akaun Instagram pada Soalan Lazim Instagram.

 3. Masukkan nama pengguna dan kata laluan anda, jika Anda belum masuk. Ini akan membawa anda ke halaman dengan menu tarik-turun di sebelah pertanyaan "Mengapa anda menghapus akaun?"

 4. Pilih dari salah satu dari sembilan pilihan: "Membuat akun kedua," "Masalah privasi," "Masalah bermula," "Merisaukan data saya," "Terlalu sibuk / terlalu mengganggu," "Tidak dapat mencari orang untuk diikuti, "" Terlalu Banyak Iklan "dan" Ingin membuang sesuatu "atau" Sesuatu yang lain ".

 5. Setelah memilih alasan, anda akan diminta memasukkan kata laluan anda buat kali terakhir.

 6. Untuk menghapus Instagram, klik butang "Padam" di bahagian bawah.

 7. Klik Ok untuk mengesahkan penghapusan akaun.

Sebagai alternatif, anda boleh menyahaktifkan akaun anda untuk masa yang terhad. Teruskan membaca untuk mengetahui caranya:

Cara menyahaktifkan Instagram

Sekiranya anda tidak mahu memadamkan Instagram secara kekal, anda boleh berehat sebentar dari perkhidmatan tersebut. Anda boleh menyahaktifkan dan mengaktifkan semula akaun anda pada bila-bila masa di desktop, tetapi tidak melalui aplikasi.

 1. Log masuk ke akaun anda di telefon bimbit atau desktop.

 2. Pilih gambar profil anda dan pergi ke "Edit Profile".

 3. Tatal ke bawah dan tekan "Lumpuhkan sementara akaun saya".

 4. Anda akan diminta untuk memilih alasan mengapa sebelum diberi kesempatan untuk menekan butang "Nonaktifkan Akaun Sementara".

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found