Cara Memasang & Menggunakan VPN di Amazon Firestick

Selain melindungi privasi anda, rangkaian peribadi maya (VPN) memungkinkan anda menipu laman web agar menganggap anda berada di negara lain, memberikan anda akses ke sejumlah besar kandungan khusus geo.

Cara Memasang & Menggunakan VPN di Amazon Firestick

Untuk menonton rancangan TV dan filem di Amazon di luar wilayah anda, anda boleh memasang VPN di Amazon Fire TV Stick anda, dan terdapat beberapa kaedah untuk melakukannya. Dalam artikel ini kita akan membahas kedua-dua kaedah.

Laluan yang lebih mudah adalah memuat turun aplikasi VPN dari gedung aplikasi bawaan Fire TV Stick. Bergantung pada versi Firestick yang anda miliki, anda mungkin melihat VPN yang berbeza. Kami akan menggunakan ExpressVPN dalam contoh kami kerana tersedia di Amazon App Store, tetapi kami juga dapat menunjukkan kepada anda cara untuk memunggah aplikasi juga.

Tawaran Terhad: PERCUMA 3 bulan! Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra streaming.

Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

Cara memasang VPN pada Fire Stick dari App Store

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, ini adalah cara termudah untuk memasang VPN di Firestick anda. Aplikasi ExpressVPN tersedia di semua peranti FireTV dan peranti Firestick generasi ke-2 dan lebih tinggi. Inilah cara memasang VPN di Firestick anda jika mempunyai aplikasi khusus.

  1. Untuk memasang aplikasi, pergi ke halaman utama Fire TV Stick di TV atau peranti anda dan klik Aplikasi. Cari VPN anda. Kemudian, gunakan alat kawalan jauh anda untuk menyorot dan klik Muat turun.

  2. Setelah pemasangan, klik Log masuk dan masukkan e-mel dan kata laluan anda. Kemudian, teruskan melalui tetingkap pop timbul.

  3. Klik okey untuk menyediakan VPN anda. Kemudian, klik Okey sekali lagi untuk mengesahkan permintaan sambungan.

  4. Sekarang, anda boleh mengetuk ikon kuasa untuk menyambungkan peranti Fire TV anda ke VPN anda. Anda juga boleh memilih Lokasi sekarang kotak untuk menukar lokasi anda.

Dengan menggunakan kaedah ini, ikon kunci akan muncul di Firestick anda setiap kali VPN disambungkan. Perlu diingat, bahawa langkah penyiapan mungkin berbeza-beza bergantung pada layanan VPN yang Anda gunakan.

Bagaimana Sideload VPN di Firestick Anda

Beberapa aplikasi VPN mungkin tidak tersedia di Amazon App Store. Nasib baik, anda tidak bernasib baik sepenuhnya. Sideloading bermaksud anda boleh memasang perisian melepasi had kedai aplikasi. Di bahagian ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara memasang VPN di Firestick anda.

Tawaran Terhad: PERCUMA 3 bulan! Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra streaming.

Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

Pertama, kita perlu mengaktifkan kebenaran untuk membolehkan aplikasi yang tidak diketahui. Anda boleh melakukan ini dengan mengikuti Tetapan> TV Kebakaran Saya> Pilihan Pembangun jalan. Kemudian anda klik Aplikasi dari Sumber Tidak Diketahui. Togol suis hidup.

Setelah USB Debugging dan kebenaran untuk membenarkan aplikasi dari Sumber Tidak Dikenal dihidupkan, pergi ke App Store dan muat turun Pemuat turun. Aplikasi ini akan membolehkan kami memasang VPN anda.

Setelah memasang Pemuat turun, anda boleh memasang VPN di Fire TV Stick anda seperti yang anda lakukan dari kedai aplikasi standard. Untuk contoh ini, kami akan menggunakan ExpressVPN. Catatan: Anda perlu menghubungi penyedia VPN anda untuk mendapatkan URL .APK yang diperlukan untuk menyelesaikan langkah-langkah berikut.

Tawaran Terhad: PERCUMA 3 bulan! Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra streaming.

Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

  1. Buka Pemuat turun dan klik Benarkan untuk membiarkan aplikasi mempunyai akses ke Firestick. Kemudian, masukkan URL ke tetingkap pop timbul.

  2. Klik Pergi dan pasang fail .APK dari Muat turun folder.
  3. Pergi ke Tetapan anda di Fire TV Stick, klik Aplikasi, Kelola Semua Aplikasi yang Dipasang, cari VPN anda dalam senarai dan ikuti arahan untuk memasangnya.

Langkah seterusnya - yang sebenarnya dapat dilakukan pada titik sebelumnya - adalah menukar lokasi anda di Amazon. Memasang aplikasi VPN tertentu harus mengabaikan keperluan untuk melakukan ini, tetapi tidak semua aplikasi melakukannya pada tahap kejayaan yang sama sehingga merupakan langkah yang bermanfaat.

Untuk menonton kandungan Amazon Prime AS di UK, misalnya, pergi ke Amazon UK, log masuk ke akaun anda dan klik Akaun Anda di sudut kanan atas. Tatal ke bawah ke Kandungan Digital dan pilih Urus Kandungan dan Peranti anda.

Lancarkan OpenVPN, atau VPN pilihan anda, dan pilih lokasi VPN dari senarai yang sesuai dengan alamat lokasi Amazon anda. Anda kini bersedia menggunakan VPN. Menekan butang utama pada alat kawalan jauh Fire TV Stick akan membawa anda ke menu kandungan.

Penafian: Menonton kandungan dari negara yang tidak anda tinggali secara teknikal bertentangan dengan terma dan syarat pelbagai laman web, dan anda akan bertanggungjawab sekiranya didapati melakukannya. Juga tidak sah untuk mengakses bahan berhak cipta tanpa kebenaran.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found