Perisian antivirus terbaik 2017: Pilihan percuma dan berbayar terbaik untuk melindungi peranti Mac atau Windows anda

Perisian antivirus terbaik 2017: Pilihan percuma dan berbayar terbaik untuk melindungi peranti Mac atau Windows anda

Gambar 1 dari 7

avast-free-antivirus_0

avg-internet-keselamatan
bitdefender-internet-keselamatan-2017
bullguard-is
kaspersky-internet-keselamatan-2017
norton-keselamatan-2016
trend-mikro-adalah

Kami menggunakan PC, Mac dan komputer riba untuk hampir semua perkara, jadi mereka sering penuh dengan maklumat sensitif, menjadikannya sasaran utama penggodam. Setiap hari berjuta-juta orang menjadi mangsa peretasan, dan ini sering disebabkan oleh virus dari laman web, lampiran e-mel - atau bahkan stik USB yang dipersoalkan. Dalam konteks serangan ransomware global, adalah amalan terbaik untuk memastikan sistem anda seaman mungkin.

Walaupun Windows 8 dan 10 dilengkapi dengan Windows Defender, peruntukan antivirus asas ini tidak dijamin akan melindungi anda daripada bahaya terkini. Terdapat risiko besar dari serangan "zero-day" yang memanfaatkan kelemahan yang sebelumnya tidak diketahui. Ini bermaksud bahawa model lama dengan hanya mengimbas PC anda untuk mengetahui perisian hasad yang diketahui tidak akan membuat anda selamat lagi.

Nasib baik, terdapat banyak penyelesaian keselamatan khusus di luar sana yang dapat melakukan pekerjaan yang jauh lebih baik daripada Windows Defender. Sebilangan daripadanya adalah percuma, jadi anda dapat melindungi diri anda dari serangan tanpa membayar sesen pun.

Dengan puluhan pilihan untuk dipilih, bagaimanapun, sukar untuk mengetahui pakej mana yang harus dipercayakan dengan data anda, terutama kerana beberapa boleh mengganggu dan memperlambat PC anda. Berikut adalah tujuh yang terbaik, yang telah kami pilih mengikut ciri-ciri yang mereka tawarkan, kesannya pada sistem anda, dan, yang paling berkesan, masing-masing keberkesanan dalam mengesan perisian hasad yang diketahui dan perisian hasad sifar, menurut ujian bebas oleh AV -Test.org.

Perisian antivirus terbaik 2017

kaspersky-internet-keselamatan-2017

1. Perisian antivirus terbaik 2017: Kaspersky Internet Security 2017

Perlindungan yang sangat baik, dengan banyak ciri sekunder

Harga semasa dikaji: £ 30 (tiga PC, satu tahun)

Kaspersky Internet Security 2017 bukan sekadar pengimbas virus. Ini adalah penyelesaian keselamatan yang lengkap, dengan sejumlah ciri, termasuk penyemak imbas web yang selamat untuk memastikan tidak ada yang mengintip aktiviti perbankan dan membeli-belah anda. Terdapat juga VPN, yang membolehkan anda mengarahkan lalu lintas anda melalui pelayan proksi yang dipercayai, sekali lagi menyukarkan sesiapa sahaja untuk melacak aktiviti anda dalam talian. Ibu bapa juga akan menghargai pilihan untuk mengehadkan akses anak-anak, sehingga mereka tidak tersasar ke laman web yang tidak sesuai.

Semua ini akan bersifat akademik sekiranya Kaspersky tidak melakukan tugas yang baik untuk menyekat perisian hasad. Syukurlah, ia cemerlang. AV-Test.org memberikan skor 100% yang sempurna, menunjukkan bahawa ia mengesan dan meneutralkan setiap ancaman yang dilemparkan kepadanya - termasuk serangan yang tidak pernah dilihat sebelumnya. Ini juga memberi kesan ringan pada sistem anda: memasangnya melambatkan pelayaran web dengan 7% yang sangat wajar, dan aplikasi hanya memerlukan 5% lebih lama untuk dibuka.

Sebaliknya, jika anda mencari kesederhanaan, Kaspersky Internet Security 2017, dengan semua ciri-cirinya, mungkin bukan pilihan yang tepat. Sekiranya itu yang anda mahu utamakan, lihatlah Bitdefender (lihat di bawah) sebagai gantinya. Namun, untuk perlindungan menyeluruh, tidak ada yang menyentuh Kaspersky.

bitdefender-internet-keselamatan-2017

2. Perisian antivirus terbaik 2017: Bitdefender Internet Security 2017

Sesuai untuk mereka yang menuntut keselamatan tanpa gangguan

Harga semasa dikaji: £ 25 (tiga PC, satu tahun)

Ketika datang ke perlindungan malware, Bitdefender Internet Security mampu seperti yang mereka datangi. Dalam ujian AV-Test.org, ini sepadan dengan skor 100% Kaspersky yang sempurna, terhadap ancaman malware dan ancaman sifar.

Apa yang membuat Bitdefender menonjol dari orang ramai adalah mod Autopilotnya, yang memberikan perlindungan sepenuhnya automatik. Ancaman dikenal pasti dan dinetralkan tanpa anda perlu terlibat dengan cara apa pun. Ia sangat sesuai bagi mereka yang tidak suka diserang amaran atau peminta.

Itu tidak bermakna anda tidak dapat menghubungi Bitdefender jika anda mahu. Untuk perbankan dan membeli-belah dalam talian, anda boleh menggunakan penyemak imbas Safepay yang dikeras, dan anda juga boleh mengkonfigurasi modul Perlindungan Ransomware-nya. Ini mengawasi dokumen anda untuk memastikan tidak ada yang sembunyi-sembunyi berusaha menyulitkannya: klac folder yang layak dipantau secara lalai, tetapi anda bebas menyesuaikannya.

Sama seperti itu, Autopilot mungkin akan menjadikan Bitdefender Internet Security 2017 sebagai pilihan keselamatan yang meyakinkan: jika anda pernah terganggu oleh pop-up perisian antivirus, ini mungkin merupakan rangkaian keselamatan sempurna anda.

Beli Bitdefender Internet Security 2017 sekarang

avast-free-antivirus_0

3. Perisian antivirus terbaik 2017: Avast Free Antivirus

Perlindungan ringan yang tidak memerlukan kos

Harga semasa dikaji: Percuma

Tidak seperti Bitdefender, Avast Free Antivirus pastinya tidak sunyi. Seperti biasa dengan perisian antivirus percuma, semasa anda menggunakannya, ini secara berkala membantu anda dengan sedikit jemputan pop-up untuk menaik taraf ke salah satu pakej keselamatan komersial Avast.

Sekiranya anda dapat hidup dengan ini, ia sangat berbaloi. AV-Test mendapati bahawa Avast Free Antivirus dapat mengenal pasti dan menyekat 99.9% malware yang diketahui, dan menyapu 99.4% ancaman zero-day yang sangat kuat. Itu jauh lebih awal daripada Windows Defender, yang menghentikan hanya 88.5% hari sifar dalam ujian yang sama; memang, terdapat banyak suite komersial yang tidak dapat menandingi skor Avast.

Selain perlindungan malware, Avast Free Antivirus tidak banyak. Namun, anda mendapat penyemak imbas yang selamat yang dirancang sukar untuk dimanfaatkan oleh penggodam. Terdapat juga pengurus kata laluan. Walau bagaimanapun, banyak ciri menarik - seperti firewall dan modul pengoptimuman sistem - sebenarnya tidak terdapat dalam edisi percuma. Klik pada mereka dan anda akan diminta membayar untuk membuka keupayaan tersebut.

Oleh kerana Avast Free Antivirus adalah percuma, sukar untuk mengeluh. Dengan perlindungan yang sangat baik, ini adalah pilihan terbaik anda jika anda tidak mahu membayar. Namun, untuk benar-benar mendapatkan yang terbaik, anda harus belajar mengabaikan pop timbul.

Muat turun Avast Free Antivirus sekarang

norton-keselamatan-2016

4. Perisian antivirus terbaik 2017: Norton Security

Suite keselamatan sederhana dengan kesan ringan pada prestasi

Harga semasa dikaji: £ 18 (satu PC, satu tahun)

Jenama keselamatan Norton telah berjalan selama 25 tahun, jadi mesti melakukan sesuatu yang betul. Dan memang, AV-Test mendapati ia memberikan perlindungan 100% yang sempurna, terbukti sama berkesan terhadap malware "in-the-wild" yang terkenal dan ancaman sifar hari yang tidak diketahui.

Lebih-lebih lagi, sementara Norton pernah dikenali sebagai babi sumber daya, pelepasan semasa adalah salah satu pakej keselamatan paling ringan di sekitar: AV-Test mendapati bahawa aplikasi dimulakan hanya 6% lebih perlahan dengan perisian yang dipasang.

Antaramuka juga sangat bersih: pilihan lanjutan, seperti mengkonfigurasi dengan tepat apa yang akan diimbas dan kapan, tersimpan di tetingkap Tetapan. Beralih ke tab Identity membawa pengurus kata laluan percuma Norton dan memberi anda akses ke Norton Safe Web, yang berintegrasi dengan penyemak imbas anda untuk menyekat laman web berbahaya dan menambahkan ikon penilaian kepercayaan pada hasil carian web.

Terdapat juga sekumpulan alat Prestasi, tetapi ini tidak begitu berguna - kebanyakan perkara yang dapat anda lakukan di sini dapat dicapai dengan baik menggunakan muat turun percuma. Tetapi ini oleh: Kredensial perlindungan Norton yang sangat baik, ditambah dengan kesannya yang ringan pada prestasi PC anda, adalah alasan yang cukup untuk menjadikan ini sebagai pilihan keselamatan pilihan anda.

Beli Norton Security sekarang

trend-mikro-adalah

5. Perisian antivirus terbaik 2017: Trend Micro Internet Security

Suite keselamatan yang menarik menawarkan perlindungan yang sangat baik

Harga semasa dikaji: £ 30 (satu PC, satu tahun)

Perkara pertama yang anda perhatikan mengenai Trend Micro Internet Security adalah bahagian depannya yang ringkas dan elegan. Kami sangat menyukainya: tidak perlu antarmuka menjadi besar dan mewah, dan paparan rasa yang baik ini menginspirasi keyakinan terhadap kemampuan Trend Micro.

Dan, menurut AV-Test, itu tidak salah tempat: dalam ujian, Trend Micro menunjukkan nilainya dengan skor perlindungan 100% yang sempurna terhadap perisian hasad dari semua jenis. Sekiranya anda prihatin terhadap ancaman tersebut, anda boleh mengaktifkan mod "Hypersensitive", yang menggunakan lalai pengimbasan paranoid yang lebih banyak untuk memastikan bahawa tidak ada yang jahat yang mengintai pada PC anda - walaupun pendekatan yang lebih agresif ini dapat mempengaruhi prestasi dan hayat bateri.

Ciri lain dari Trend Micro termasuk pengimbas sistem yang dapat mencari dan memberi amaran kepada anda mengenai aplikasi dan komponen Windows yang rentan pada sistem anda, serta mengaudit fail yang tidak diperlukan yang mungkin memakan banyak ruang pada cakera keras anda. Anda juga boleh mengkonfigurasinya untuk memberi amaran kepada anda mengenai pautan cerdik yang dikongsi di rangkaian sosial, dan untuk mematikan skrip ketika anda mengunjungi laman web yang disyaki mengehoskan kandungan berbahaya.

Kelemahan Trend Micro adalah kesannya pada prestasi: dengan perisian yang dipasang, aplikasi dibuka 30% lebih perlahan, cukup dengan penundaan yang mungkin anda perhatikan. Harganya juga tidak begitu kompetitif: anda akan membayar lebih banyak lesen PC tunggal daripada caj vendor lain untuk tiga PC. Sama seperti itu, antara muka yang menarik, ciri-ciri yang baik dan perlindungan yang sangat baik pastinya mendapat Trend Micro tempat di senarai pendek anda.

Beli Trend Micro Internet Security sekarang

bullguard-is

6. Perisian antivirus terbaik 2017: BullGuard Internet Security

Suite yang sangat berpatutan, menawarkan tahap perlindungan yang baik dan beberapa ciri berguna

Harga semasa dikaji: £ 11 (tiga PC, satu tahun)

BullGuard adalah rangkaian keselamatan internet yang sangat menjimatkan. Anda boleh mendapatkannya dalam talian dengan harga hanya £ 11, jadi jika anda mempunyai tiga PC untuk melindungi, anda hanya membayar 7 p seminggu untuk memastikan setiap komputer dilindungi.

Perhatikan bahawa tahap perlindungan mungkin tidak sesuai dengan standard yang anda akan dapat dari Kasperskys dan Nortons di dunia ini. Walaupun BullGuard berjaya menyekat setiap ancaman yang diketahui dalam ujian malware AV-Test, ia melewatkan beberapa ancaman hari sifar, yang menghasilkan kadar perlindungan 97.6%. Tetapi jangan terlalu risau tentang hal itu: ia tetap menunjukkan prestasi yang sangat yakin.

BullGuard juga dilengkapi firewall yang dipesan lebih awal, dan pengimbas yang menganalisis sistem anda untuk mencari kelemahan yang tidak dapat ditandingi. Terdapat modul kawalan ibu bapa juga, yang membolehkan anda mengehadkan waktu anak-anak diizinkan untuk menggunakan PC, dan penyimpanan dalam talian 5GB yang dapat digunakan untuk sandaran atau sebagai "Cloud Drive" di Windows Explorer. Ini adalah idea yang bagus, walaupun jika anda ingin memperluas simpanan anda melebihi 5GB, anda akan mendapat kenaikan harga yang cukup tinggi.

Sekiranya anda mempunyai anggaran yang ketat, tetapi tidak mahu berurusan dengan pop-up dan penjualan pakej antivirus percuma, maka BullGuard Internet Security mungkin berada di jalan anda.

Beli BullGuard Internet Security sekarang

avg-internet-keselamatan

7. Perisian antivirus terbaik 2017: Keselamatan Internet AVG

Suite keselamatan yang berkesan dengan set ciri yang baik

Harga semasa dikaji: £ 15 (satu PC, satu tahun)

AVG terkenal dengan produk antivirus percuma, tetapi suite Keselamatan Internet berbayarnya banyak menggunakannya. Serta perlindungan berkala dari virus dan serangan lain, anda mendapat Data Safe AVG, yang membolehkan anda menyulitkan fail sensitif; Perlindungan Web, untuk mengimbas pautan dan muat turun; dan Perlindungan E-mel, yang membolehkan anda mengatur pengimbasan e-mel tempatan dan perlindungan spam. Terdapat juga firewall yang sangat dapat dikonfigurasi, yang menjanjikan untuk menyekat program jahat secara automatik berdasarkan tandatangan atau tingkah laku mereka.

Semua ini disatukan dengan papan pemuka AVG Zen, yang membolehkan anda mengurus banyak langganan dan pemasangan. Oleh itu, sebagai contoh, anda boleh memasang pakej antivirus percuma AVG pada PC keluarga, dan periksa dari komputer anda sendiri bahawa ia berjalan dan menerima kemas kini.

Mengenai prestasi, AVG tidak mencapai puncaknya: AV-Test mendapati ia dilindungi daripada 99.9% ancaman malware yang boleh dipercayai, tetapi hanya 97.6% cubaan eksploitasi sifar-hari. Ini adalah pilihan yang bernilai tinggi: bundle Perlindungan AVG - yang merangkumi PC dan telefon pintar tanpa had - kini boleh didapati dalam talian dengan harga £ 18 setahun, harga yang sama dengan lesen tiga PC. Sekiranya anda mempunyai sebilangan besar peranti untuk dilindungi, ini adalah perjanjian yang menggoda.

Beli AVG Internet Security sekarang

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found