Sandaran Foto Google: Cara Membuat Sandaran Foto di Foto Google

Sandaran Foto Google adalah penyelamat hidup mutlak semasa berhijrah ke peranti lain atau jika anda perlu mengosongkan storan di telefon anda. Selalunya, pengguna telefon pintar menyimpan setiap foto dan video berharga tetapi tidak menyandarkannya. Ini bukan sahaja menyebabkan masalah jika telefon anda mempunyai masalah, tetapi juga memerlukan beberapa jam untuk memindahkan semua foto anda dari satu peranti ke peranti lain.

Sandaran Foto Google: Cara Membuat Sandaran Foto di Foto Google

Di situlah Foto Google masuk, menjadikan tugas menyandarkan pustaka foto anda * relatif * tidak menyakitkan. Sama ada anda bimbang kehilangan foto anda, anda bersiap untuk mendapatkan peranti baru, atau anda hanya ingin mengosongkan ruang berharga di telefon anda, Foto Google adalah salah satu perkhidmatan cloud terbaik untuk ini.

Inilah panduan berguna kami untuk menggunakan Foto Google untuk membuat sandaran pustaka foto anda.

Cara Membuat Sandaran Foto di Foto Google

Menyimpan foto anda di storan awan Google adalah mudah tetapi arahannya berbeza-beza bergantung pada peranti yang anda miliki. Anda boleh menyegerakkan aplikasi di semua peranti anda dan bahkan menggunakannya untuk menghapus semua gambar dari peranti setelah sandaran selesai.

Lihat bagaimana anda boleh membuat sandaran foto untuk setiap peranti anda.

Sandarkan Foto dalam Foto Google dari iPhone atau iPad

Pasang aplikasi Foto Google pada iPhone atau aplikasi desktop pada Mac anda.

Dengan iOS, Foto Google memerlukan kebenaran untuk memulakan sandaran. Anda boleh memilih pilihan untuk membenarkan Foto Google mengakses semua gambar atau memilih yang anda mahu sandarkan.

Sebaik sahaja anda memilih kebenaran foto anda, sandaran akan bermula secara automatik seperti yang dibuktikan oleh cincin biru di sekitar gambar profil anda di sudut kanan atas aplikasi.

Pada Mac, anda harus mendorongnya ke arah yang betul: cukup pilih folder tempat foto anda disimpan.

Sekiranya anda ingin mematikan penyegerakan automatik, buka aplikasi dan pilih Menu> Tetapan> Sandarkan dan segerakkan, yang boleh anda ketuk untuk menghidupkan atau mematikan.

PERINGATAN CAVEAT: Sekiranya anda menggunakan Perpustakaan Foto iCloud Apple, berhati-hatilah. Kadang kala foto anda yang tersimpan di awan kelihatan pada peranti anda, tetapi tidak disimpan secara teknikal di dalamnya. Oleh itu, Foto Google mungkin tidak dapat melihat dan menyimpan kandungan tersebut. Terdapat penyelesaian yang mudah tetapi agak menjengkelkan: pastikan setiap fail disimpan di telefon pintar / komputer anda. Menjengkelkan, ya, tetapi ini adalah rancangan yang sangat sukar.

Cara Membuat Sandaran Foto di Foto Google di PC

 1. Pasang Sandaran dan segerakkan, pemuat naik desktop Foto Google.
 2. Log masuk dengan Akaun Google yang akan anda gunakan untuk Foto Google.
 3. Pilih pilihan Sandarkan foto dan video.
 4. Pilih folder yang ingin anda buat sandaran berterusan ke Foto Google.
 5. Pilih ukuran muat naik foto dan video yang anda sukai; Kualiti tinggi (simpanan tidak terhad) atau Asal (Storan 15GB ’).
 6. Pilih Mulakan.

Cara Membuat Sandaran Foto di Foto Google di Android

 1. Muat turun Foto Google dari Google Play Store - pengguna peranti Pixel semestinya memilikinya sebagai standard.

2. Setelah dipasang, Foto Google akan meminta izin untuk membuat sandaran pelbagai folder anda dalam talian. Pilih folder mana di telefon yang anda mahu akses dan kemudian sandarkannya secara automatik.

3. Sekiranya anda ingin membuat sandaran foto sehingga anda dapat mengosongkan ruang penyimpanan di telefon anda, membuka Foto Google Kosongkan ruang tab kemudian akan membiarkan aplikasi menghapus sebarang gambar yang disandarkan dari peranti anda untuk memberi anda lebih banyak ruang. Ringkas.

Cara Memastikan Foto Anda Disimpan

Sekarang setelah anda melalui proses sandaran, anda mungkin sudah siap untuk meneruskan dengan menetapkan semula peranti anda atau untuk mula menghapus foto. Sebaiknya periksa bahawa semuanya disimpan dengan selamat di Foto Google sebelum membuat perubahan.

Foto Google boleh menjadi agak rumit kerana mungkin menunjukkan gambar anda dalam aplikasi, tetapi mungkin belum disimpan. Untuk mengesahkan bahawa semua foto anda disimpan, lakukan ini:

 1. Buka aplikasi Foto Google dan ketik ikon profil di sudut kanan atas.

2. Dalam menu yang muncul, anda akan melihat berapa banyak gambar yang belum disandarkan. Sekiranya nombor ini sifar, semua yang ada di peranti anda akan disimpan dalam Foto Google. Sekiranya menu ini menunjukkan bahawa beberapa foto belum membuat sandaran, pastikan anda disambungkan ke WiFi dan tunggu sebentar lagi.

Foto Google - Ciri Bonus

Setelah anda menyelesaikan langkah-langkah di atas, anda mungkin perlu meluangkan masa beberapa minit untuk mengatur foto anda. Nasib baik, Foto Google akan memberi anda banyak pilihan penyesuaian. Dari folder Arkib hingga melengkapkan Album yang boleh anda kongsi dengan keluarga dan rakan anda, ada banyak yang boleh anda lakukan.

Cara Memindahkan dan Berkongsi Foto di Foto Google

 1. Sebagai permulaan, Foto Google menyimpan gambar anda dalam folder secara automatik. Anda boleh menyusun semula folder ini dengan menekan lama foto dan mengetuk + ikon di bahagian atas.

2. Sekarang, pilih album yang ingin anda kirimkan foto ke dalam senarai yang muncul, atau anda boleh membuat yang baru. Bergantung pada perkara yang ingin anda lakukan dengan foto anda, klik Berkongsi ikon di bahagian atas dan kongsi dengan orang lain yang juga menggunakan Foto Google.

Cara Menambah Foto ke Folder Kegemaran Anda Menggunakan Foto Google

 1. Sekiranya anda mempunyai foto di Foto Google yang merupakan salah satu kegemaran anda, anda boleh mengetuknya Bintang ikon di atasnya untuk memasukkannya ke dalam anda dengan mudah Kegemaran folder. Semasa anda membuka Foto Google, ketik folder dan anda dapat menunjukkan kepada semua orang gambar yang paling anda gemari tanpa menatal untuk mencarinya.

Cara Membuat Kolaj atau Tayangan Tayangan dalam Foto Google

 1. Mengikuti langkah yang sama seperti di atas untuk memindahkan foto anda ke album baru, anda juga dapat membuat kolaj dan tayangan slaid. Tekan lama foto yang anda gunakan dan ketuk + ikon di sudut kanan atas. Dari tetingkap pop timbul baru ini, pilih salah satu pilihan. Kemudian ikuti langkah-langkah untuk membuat karya anda yang seterusnya.

Soalan Lazim

Kami telah memasukkan beberapa lagi jawapan untuk soalan anda yang paling sering ditanya di sini:

Adakah foto saya disimpan secara automatik ke Foto Google?

Sekiranya anda mahu Foto Google membuat sandaran secara automatik, anda mungkin perlu membuat beberapa perubahan pada Tetapan. Aplikasi Foto Google direka untuk menjimatkan hayat bateri dan data selular sehingga izin wifi dan latar belakang ditetapkan sebagai lalai.

Untuk membuat sandaran data selular daripada wifi, buka aplikasi Foto Google dan ketik ikon profil di sudut kanan atas. Seterusnya, ketik pada Tetapan Aplikasi dan aktifkan pilihan Data Selular.

Selanjutnya, masuk ke tetapan telefon anda dan alihkan penggunaan bateri latar belakang untuk foto Google juga (arahan untuk mengaktifkan izin latar akan berbeza-beza bergantung pada OS anda). Sekarang, Foto Google akan membuat sandaran apa sahaja dalam gulungan kamera anda secara automatik.

Bagaimana saya mendapatkan semula gambar saya dari Foto Google?

Setelah semuanya disandarkan, mengakses foto anda menjadi mudah. Yang perlu anda buat hanyalah membuka aplikasi Foto Google dan log masuk menggunakan akaun Gmail yang sama di mana semuanya disimpan.

Setelah log masuk, anda akan melihat semua foto anda di aplikasi Foto Google. Ketuk foto atau album dan pilih ikon kongsi untuk menghantar foto tersebut kepada orang lain atau simpan di tempat lain.

Bolehkah saya menyimpan semua Foto Google ke telefon saya sekaligus?

Ya. Sama ada anda menggunakan peranti iOS atau Android, anda dapat menyimpan semua foto anda ke peranti anda tetapi akan memakan masa. Pengguna iOS perlu menekan lama foto untuk memulakan pilihan untuk memilih semua foto yang ingin mereka simpan. Kemudian, ketik ikon kongsi iOS untuk menyimpan semua foto ke peranti mereka.

Pengguna Android perlu mengikuti proses yang serupa. Dengan menggunakan ikon perkongsian Android, anda dapat menyimpan ke peranti anda atau anda dapat berkongsi foto dengan perkhidmatan atau kenalan awan lain.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found