Cara Mencari Saluran di Telegram

Telegram adalah aplikasi pemesejan baru yang bercita-cita yang menggegarkan dunia. Aplikasi ini percuma, pantas, dan mendakwa sebagai salah satu utusan paling selamat di sekitar. Ia membolehkan orang ramai berhubung dengan mudah, tanpa sempadan.

Cara Mencari Saluran di Telegram

Anda boleh menggunakan saluran di Telegram, yang serupa dengan halaman Facebook. Sekiranya anda tertanya-tanya bagaimana mencari saluran di Telegram, anda berada di tempat yang tepat. Teruskan membaca dan anda akan mengetahui caranya. Anda juga akan belajar lebih banyak mengenai saluran, membuat saluran sendiri, dan perbezaan antara saluran Telegram peribadi dan awam.

Apakah Saluran?

Tidak, ini bukan saluran TV. Saluran telegram agak berbeza. Telegram adalah aplikasi sumber terbuka, yang bermaksud bahawa semua orang dapat membuat kandungan di atasnya, dan meningkatkan platform. Saluran tidak sama dengan kumpulan di Telegram.

Kumpulan lebih kecil dan kebanyakannya hanya dijemput. Sekumpulan mempunyai had, maksimum 200,000 orang. Saluran boleh mempunyai ahli yang tidak terhingga di seluruh dunia. Mereka biasanya berkisar pada topik dan pengertian yang lebih besar, misalnya, penggemar filem seram.

Itu hanya contoh kasar. Juga, saluran boleh dibahagikan kepada saluran awam dan swasta. Secara logiknya, saluran awam terbuka untuk semua orang, sementara saluran peribadi juga hanya boleh dijemput, iaitu anda mesti dijemput oleh ahli saluran untuk bergabung.

Oleh itu, kumpulan adalah untuk komuniti yang rapat dan komunikasi antara ahli. Saluran lebih baik untuk mempromosikan barangan, atau menyiarkan berita ke populasi yang lebih besar di Telegram.

Cara Mencari Saluran

Cara Mencari Mereka

Terdapat pelbagai cara untuk mencari saluran Telegram. Salah satu kaedahnya benar-benar logik dan anda mesti sudah tahu sekarang. Kami bercakap tentang menggunakan pilihan carian asli Telegram. Pastikan memuat turun Telegram dari laman web rasmi atau kemas kini ke versi terkini, menggunakan pautan ini.

Setelah memasang Telegram, anda boleh membuka aplikasi dan menggunakan bar carian. Ketik ikon pembesar dan cari saluran yang mungkin menarik bagi anda (mis. Komik Marvel). Walaupun ini adalah kaedah termudah untuk mencari saluran Telegram, ini bukan kaedah yang terbaik. Kaedah ini terhad kerana menunjukkan hanya beberapa hasil setiap carian.

Cari Saluran Dalam Talian

Anda meneka - internet adalah rakan anda. Tempat yang baik untuk mula mencari saluran Telegram adalah Reddit. Ini adalah salah satu laman web terbesar di internet, dengan berjuta-juta komuniti, termasuk dari Telegram.

Kemudian, anda boleh mencari salah satu daripada banyak laman web khusus untuk carian saluran Telegram. Salah satunya ialah telegram-group.com. Laman web ini mempunyai banyak kategori dan antara muka pengguna yang sangat sederhana. Laman web hebat lain ialah saluran telegram.me. Ia mempunyai lebih banyak saluran daripada yang sebelumnya, dan pengalaman pengguna yang lebih baik.

Ini hanyalah beberapa dari banyak laman web yang ada. Anda boleh mencarinya dalam talian jika anda tidak berpuas hati dengan kedua-duanya. Semua laman web ini hanya menyenaraikan saluran awam. Sekiranya anda ingin menyertai saluran peribadi, anda mesti meminta salah seorang ahlinya untuk menjemput anda.

Anda juga dapat mencari bot dalam talian yang boleh mengundang anda ke saluran peribadi.

Cara Membuat Saluran Telegram

Membuat saluran Telegram anda sendiri juga tidak sukar. Setelah mendaftar untuk akaun dan memuat turun versi terkini aplikasi pada peranti anda, ikuti langkah berikut:

  1. Log masuk ke Telegram.

  2. Ketik ikon Pensil di sudut kanan bawah.

  3. Pilih Saluran Baru.

  4. Klik Buat Saluran.

  5. Namakan saluran anda. Masukkan keterangan saluran di bawah jika anda mahu.

  6. Klik pada tanda semak untuk mengesahkan.

  7. Pilih antara membuat saluran awam atau peribadi. Ini terpulang kepada anda. Sekiranya anda membuat saluran peribadi, anda perlu menggunakan pautan jemputannya untuk menjemput ahli baru.

  8. Sahkan dengan tanda semak.

  9. Tambahkan beberapa rakan ke saluran anda. Anda boleh menjemput sendiri sehingga 200 ahli. Selebihnya boleh dijemput oleh orang lain.

  10. Sahkan perubahan sekali lagi dan saluran anda akan dibuat. Anda boleh mengaksesnya dari laman utama Telegram anda.

Soalan Lazim

Bagaimana saya menjemput ahli ke saluran saya?

Menghantar jemputan kepada pengguna Telegram lain sangat mudah. Yang perlu anda buat hanyalah menyalin pautan Saluran anda dan mengeposnya atau menghantarnya kepada sesiapa sahaja yang anda mahukan. Setelah menjangkau 200 pelanggan, tidak perlu mengundang siapa pun ke saluran anda. Pengguna lain dapat mencari saluran anda menggunakan pilihan carian.

Bersenang-senang di Saluran Baru

Itu sahaja. Kini anda boleh menikmati melayari pelbagai jenis saluran dan bergabung dengan komuniti orang yang mempunyai minat yang sama. Telegram adalah platform sosial yang hebat yang menghubungkan orang dari seluruh dunia. Walaupun kumpulan boleh menjadi terhad, saluran tidak mempunyai had anggota.

Anda boleh mengembangkan saluran anda sendiri jika anda suka, cukup kreatif. Sudah ada saluran untuk apa sahaja yang dapat anda fikirkan. Apakah saluran Telegram kegemaran anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found