Cara Menambah Dengan Nama Pengguna di Telegram

Dengan begitu banyak aplikasi pemesejan yang tersedia hari ini, orang cenderung berpegang pada suspek biasa. Baik WhatsApp, Viber, atau Facebook Messenger, tidak ada aplikasi yang dapat memenuhi keperluan semua pengguna. Iaitu, sehingga anda mencuba Telegram.

Cara Menambah Dengan Nama Pengguna di Telegram

Sebagai aplikasi berasaskan Cloud, anda boleh menggunakan Telegram dari mana-mana peranti yang anda mahukan. Selain semua loceng dan wisel biasa, Telegram juga memberikan tahap keselamatan yang tinggi. Ini berlaku untuk panggilan suara dalam aplikasi Anda juga, karena dilindungi dengan enkripsi ujung ke ujung. Dan jika anda ingin mencari orang untuk menambah sembang anda, anda boleh mencari mereka dengan mudah dengan nama pengguna mereka.

Menambah Orang dengan Nama Pengguna Telegram mereka

Apabila anda ingin menambahkan kenalan baru di Telegram, anda dapat menjumpainya menggunakan pilihan carian aplikasi. Sekiranya itu adalah orang yang sudah anda kenal, kemungkinan anda juga akan mengetahui nombor telefon bimbit mereka. Sekiranya demikian, cukup gunakan maklumat tersebut untuk mencarinya di Telegram.

Sudah tentu, ada orang yang ingin menjaga privasi mereka, menghalang orang lain daripada melihat nombor telefon atau nama penuh mereka. Sekiranya itu adalah masalah anda, anda harus mempertimbangkan untuk membuat nama pengguna Telegram yang unik. Dengan begitu, semua maklumat peribadi anda akan tersembunyi dan orang hanya akan mengenali anda dengan nama pengguna tersebut.

Untuk menambahkan seseorang dengan nama pengguna mereka, cukup mulakan aplikasi Telegram dan taipkan nama pengguna di bar carian. Anda boleh menemuinya di bahagian atas skrin. Semasa anda menaip, anda akan melihat padanan yang tersedia muncul di bawah bar carian. Setelah anda melihat orang yang anda cari, ketik namanya. Tetingkap sembang baru akan dibuka untuk kenalan itu dan sekarang anda boleh memulakan perbualan.

Telegram

Apakah Nama Pengguna Telegram?

Penting untuk diperhatikan bahawa terdapat perbezaan antara nama paparan dan nama pengguna di Telegram. Apabila menggunakan nama paparan, ini menunjukkan bahawa nombor telefon anda dapat dilihat oleh orang lain. Juga, nombor anda akan menjadi kriteria carian utama aplikasi untuk profil anda.

Sekiranya anda membuat nama pengguna, itu akan menjadi nama profil awam anda untuk Telegram. Nama pengguna bermula dengan tanda "@" dan dapat dilihat oleh semua orang di seluruh dunia. Untuk mencari anda, orang mesti mengetahui nama pengguna anda terlebih dahulu. Ini juga bermaksud bahawa tidak ada yang dapat menemui anda dengan nombor telefon anda lagi.

Apabila orang menemui anda melalui nama pengguna anda, mereka akan dapat menghantar mesej kepada anda tanpa mengetahui nombor telefon anda sama sekali. Sekiranya anda tidak merasa selesa dengan ini, mungkin anda mungkin tidak membuat nama pengguna, berhenti penuh. Ramai orang bahkan tidak tahu mengenai kemungkinan menggunakan Telegram @ nama pengguna, jadi mereka tetap tidak menetapkannya.

Dan sekiranya anda mempunyai kebimbangan mengenai membalas orang yang tidak anda kenal, yakinlah. Mereka tidak dapat melihat nombor dan nama telefon anda.

Telegram Tambah oleh Nama Pengguna

Pautan Awam untuk Profil Anda

Dengan nama pengguna, anda juga boleh berkongsi pautan profil Telegram awam anda dengan orang lain. Ia hadir dalam bentuk pautan pendek yang kelihatan seperti ini: t.me/username. Anda boleh membagikannya dengan cara yang anda suka, melalui e-mel, aplikasi pesanan lain, atau memilikinya sebagai pautan di laman web.

Apabila orang mengklik pautan awam anda di telefon pintar mereka, secara automatik akan memulakan aplikasi Telegram, membuka sembang dengan anda. Ini juga berlaku sekiranya mereka membukanya dari komputer desktop atau komputer riba mereka. Bagaimanapun, jika mereka belum memasang aplikasinya, mereka akan melihat pautan yang menunjuk ke lokasi muat turun aplikasi.

Membuat Nama Pengguna Telegram

Sekiranya anda masih belum membuat nama pengguna anda, anda boleh melakukannya dengan mengikuti langkah-langkah berikut:

  1. Buka aplikasi Telegram pada telefon pintar anda.

  2. Ketuk ikon menu di sudut kiri atas skrin.

  3. Ketik "Tetapan".

  4. Sekiranya anda belum menetapkan nama pengguna anda, salah satu pilihan yang disenaraikan akan menunjukkan "Tiada". Di sebelah kanannya, anda akan melihat "nama pengguna" dipaparkan dalam fon yang lebih ringan.

  5. Ketik "Tiada".

  6. Skrin seterusnya membolehkan anda menentukan nama pengguna Telegram awam anda. Panjangnya sekurang-kurangnya lima aksara dan boleh mengandungi gabungan huruf, angka, dan garis bawah. Sekiranya nama pengguna yang anda masukkan sudah ada, aplikasi akan memberitahu anda demikian.

  7. Apabila anda telah menentukan nama pengguna yang diinginkan, ketuk tanda centang di sudut kanan atas dan anda sudah selesai.

Sekiranya anda memutuskan untuk menukar nama pengguna anda, ikuti langkah-langkah yang dinyatakan di atas. Satu-satunya perbezaan adalah pada pilihan "Tiada", di mana ia sekarang harus menunjukkan nama pengguna anda sekarang.

Privasi Awam Melalui Telegram

Terima kasih kepada nama pengguna global Telegram, tidak ada maklumat peribadi anda yang akan terbuka kepada umum. Sekiranya anda ingin menggunakan Telegram untuk terus berhubung dengan sekumpulan kecil rakan rapat anda, maka anda tidak memerlukan nama pengguna. Dengan cara itu, orang yang sebenarnya tidak anda kenali, tidak akan dapat menghubungi anda, sehingga menjaga privasi anda.

Adakah anda berjaya mencari rakan anda dengan nama pengguna mereka? Adakah anda telah membuat satu untuk diri sendiri? Sila kongsi pendapat anda di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found