Cara Memberitahu jika Seseorang Mempunyai Akaun Venmo

Ketika berkaitan dengan transaksi peer-to-peer, Venmo menjadi pemproses pembayaran yang sangat popular. Sekiranya anda sering menggunakan aplikasinya, sangat berguna untuk mengetahui apakah orang lain memilikinya juga - terutamanya ketika anda merancang untuk memindahkan sejumlah wang kepada mereka.

Cara Memberitahu jika Seseorang Mempunyai Akaun Venmo

Dalam artikel ini, kami akan menerangkan bagaimana anda dapat mengetahui jika seseorang mempunyai akaun Venmo.

Pencarian Mudah

Cara yang sangat mudah untuk melihat apakah salah satu rakan anda mempunyai Venmo adalah menggunakan pilihan Cari di aplikasi. Yang perlu anda lakukan hanyalah membuka Menu (ikon dengan tiga bar), pergi ke Cari Orang, dan masukkan nama orang yang anda cari. Sekiranya mereka muncul dalam hasil carian, itu bermakna mereka mempunyai akaun Venmo.

Pastikan untuk melihat gambar dengan baik dan periksa nama mereka untuk mengesahkan. Sekiranya anda menjumpai orang yang anda cari, anda boleh menambahkannya sebagai rakan di Venmo atau meneruskan pembayaran yang dimaksudkan.

Venmo

Pedagang yang Jelas

Mungkin anda ingin membeli sesuatu dari kedai dalam talian dan anda ingin menggunakan Venmo sebagai kaedah pembayaran. Mengetahui sama ada peniaga mempunyai pilihan itu lebih mudah daripada mencari rakan di aplikasi. Sama ada anda mengunjungi kedai dari penyemak imbas mudah alih anda atau membeli-belah dari aplikasi, jika anda berurusan dengan penjual sah Venmo, anda akan melihat butang dengan pilihan untuk membayar melalui Venmo.

Sekiranya tidak ada butang seperti itu, mungkin ada yang menggunakan PayPal. Ketuk padanya, dan pilihan pembayaran Venmo akan muncul di pembayaran. Perhatikan bahawa, untuk melihat butang Venmo, anda perlu memasang Venmo pada peranti yang sedang anda layari. Juga, pastikan anda tidak menyiapkan PayPal One Touch, kerana fungsi tersebut dibuat khusus untuk pembayaran cepat dan mudah dan secara automatik akan meneruskan pembayaran melalui PayPal.

Walau bagaimana pun anda mencari, jawapannya cukup jelas: jika ada butang Venmo, peniaga itu mempunyai Venmo.

Jangan Hanya Cari

Alternatif yang baik untuk mencari rakan dengan Venmo secara manual adalah membiarkan aplikasi mencari mereka dan menambahkannya ke senarai anda. Ini dapat dilakukan dengan membiarkan Venmo mengakses kenalan di telefon anda. Kali pertama anda memuat turun aplikasi dan mendaftar, Venmo akan meminta kebenaran itu. Berikannya, dan ia akan mengakses buku telefon anda, mencari rakan yang sudah mempunyai Venmo dan menambahkannya ke senarai rakan anda. Sebagai bonus, anda juga akan ditambahkan ke senarai mereka secara automatik.

Sekiranya pada pemasangan pertama anda menolak Venmo pilihan ini dan ingin mengubah keputusan anda, berikut cara melakukannya:

Pada peranti Android: Pergi ke Tetapan, kemudian ke Aplikasi dan Kebenaran. Cari Venmo dan ketik Kebenaran untuk melihat senarai semua yang boleh diakses oleh aplikasi. Dari sini, aktifkan Kenalan - dan hanya itu!

Di iOS: Lancarkan aplikasi Tetapan, kemudian tatal ke bawah sehingga anda menemui Venmo. Ketuk padanya, togol Kenalan - dan tugas selesai!

Sekiranya anda memutuskan untuk memberi Venmo akses ke kenalan anda, ada baiknya anda mengetahui maklumat sebenar yang akan diambil oleh aplikasi. Seperti yang tercakup dalam kebijakan privasi mereka, Venmo akan mendapatkan akses ke nama, nombor telefon, dan alamat e-mel kenalan anda.

Jangan Hanya Menggunakan Buku Telefon

Kaedah lain untuk mencari dan menambah rakan ke Venmo adalah memilih Connect Facebook dari aplikasi. Ini akan membantu anda mencari kenalan dan menjemput mereka ke Venmo. Mereka yang sudah menggunakan Venmo akan, seperti kaedah buku telefon, akan ditambahkan secara automatik.

Untuk berkongsi maklumat, jika anda menghubungkan Venmo dengan Facebook, ia akan mempunyai akses ke alamat e-mel, senarai rakan, gambar profil, profil awam, dan hari jadi anda. Sudah tentu, berkongsi maklumat ini dan cara ia digunakan juga diliputi dalam dasar privasi Venmo.

Jangan Beri Kebenaran

Sebagai tambahan kepada semua perkara yang dinyatakan di atas, anda mungkin berada tepat di sebelah orang yang ingin anda buat pembayaran. Dalam kes itu, tentu saja, anda dapat mengetahui apakah mereka menggunakan Venmo hanya dengan bertanya - cukup jelas. Tetapi yang mungkin anda tidak sedar ialah anda juga dapat menambahkannya di Venmo menggunakan QR Code mereka.

Untuk melakukan ini, anda berdua mesti mengetuk butang Pindai di bahagian bawah skrin. Sekiranya tidak ada butang, gunakan pilihan Imbas Kod di bawah Menu (ikon tiga baris). Setelah skrin baru dibuka, anda harus terus berada di tab Imbas sementara rakan anda harus mengetuk Kod Saya. Gunakan kamera anda untuk menangkap Kod QR mereka, tetapi perhatikan bahawa tidak perlu benar-benar mengambil foto - pengimbas akan mengenali kodnya secara automatik.

seseorang mempunyai Venmo

Selepas itu, anda akan dibawa ke halaman profil Venmo mereka. Dari sana, anda boleh menambahkannya sebagai rakan dan menghantar atau meminta pembayaran - tidak ada carian atau rangkaian sosial yang terlibat!

Lakukan Lebih Banyak Lagi dengan Rakan

Dengan aplikasi seperti Venmo yang, selain urus niaga, berfungsi sebagai rangkaian sosial, anda pasti ingin menyimpan semua rakan anda di satu tempat. Sekarang kami telah menunjukkan kepada anda semua kaedah untuk memberitahu jika seseorang mempunyai Venmo, bersama dengan cara untuk mencari dan menambah rakan, senarai rakan anda akan menjadi lebih mudah untuk dijaga dan diurus.

Adakah anda tertanya-tanya sama ada rakan atau kedai dalam talian mempunyai Venmo? Bagaimana anda mengetahui jika mereka melakukannya? Beritahu kami di bahagian komen di bawah!

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found