Cara Memberitahu jika POF Memadamkan Akaun Anda

Akaun Banyak Ikan anda mungkin tidak mendapat banyak aktiviti. Akibatnya, anda mula mempertimbangkan kemungkinan penyebab perubahan mendadak tersebut. Satu yang terlintas di fikiran ialah akaun anda telah dipadamkan.

Bagaimana untuk memberitahu sekiranya POF Memadamkan Akaun Anda

Tetapi bagaimana anda boleh tahu dengan pasti? Dalam artikel ini, anda akan mengetahui bagaimana untuk mengetahui sama ada POF anda telah menghapus akaun anda.

Bolehkah Anda Mengetahui Sekiranya POF Mengeluarkan Akaun Anda?

Seperti yang disebutkan di atas, penghilangan aktiviti pada profil anda secara tiba-tiba mungkin merupakan tanda penghapusan akaun anda. Penjelasan mudahnya adalah bahawa tidak ada cara untuk pengguna lain menghubungi anda jika akaun anda telah dikeluarkan.

Malangnya, tidak ada cara untuk anda mengetahui sendiri sama ada POF memadamkan akaun anda. Walau bagaimanapun, pengguna lain dapat mengesahkan jika profil anda tidak lagi wujud. Inilah cara mereka dapat melakukannya:

 1. Pergi ke halaman carian nama pengguna.
 2. Cari nama pengguna.

Sekiranya profil anda muncul dalam hasil carian, ini bermakna POF telah menyembunyikan profil anda. Sebaliknya, jika profil tidak muncul, profil tersebut telah dikeluarkan.

Cara lain untuk memeriksa sama ada profil anda telah dihapus adalah melalui mesej yang anda tukar. Khususnya, jika nama pengguna atau foto profil anda tidak muncul dalam pesan, POF telah memutuskan untuk membuang akaun anda.

POF Memadamkan Akaun Saya

Mengapa POF Memadamkan Akaun Saya?

Satu-satunya sebab mengapa Banyak Ikan membuang profil anda adalah jika anda melanggar peraturan. POF ingin menyediakan persekitaran yang mesra untuk anggotanya yang boleh terganggu jika anda menunjukkan bentuk tingkah laku tertentu. Berikut adalah beberapa sebab mengapa POF membuang akaun:

Anda Mempunyai Pasangan

Oleh kerana POF adalah laman web yang dikhaskan untuk pasangan tunggal, ia bukan tempat untuk orang yang sudah berkahwin. Oleh itu, jika mereka mengetahui bahawa anda sudah berkahwin, akaun anda akan dihapuskan dengan segera.

Anda Hanya Berminat dengan Seks Kasual

POF membuat garis yang jelas antara menggunakan laman web untuk menjalin hubungan dan berusaha mencari seks santai. Sekiranya POF mengetahui bahawa anda hanya berminat dengan yang terakhir, mereka akan memadamkan profil anda tanpa pertimbangan.

Anda Tidak Sopan kepada Pengguna Lain

Sekiranya anda menghantar SMS kepada seseorang dengan kasar atau menghantar foto-foto lucah, anda pasti akan disekat oleh orang tersebut. Sekiranya anda terlalu kerap disekat, akaun anda akhirnya akan dihapuskan.

Di samping itu, anda tidak boleh menunjukkan sebarang diskriminasi terhadap jantina, bangsa, orientasi seksual, kecacatan, dll. Hukuman untuk melanggar peraturan ini juga penghapusan profil.

Anda Menyiarkan Gambar Tidak Sesuai

Aktiviti lain yang dilarang oleh POF adalah menyiarkan gambar yang tidak sesuai di profil anda. Sekiranya anda masih memutuskan untuk melakukannya, pengguna lain akan menandakan anda, dan POF akan menggunakan perisian canggihnya untuk mencari kandungannya. Oleh itu, profil anda akan hilang dari platform.

Melog masuk dari Negara Di mana POF Tidak Beroperasi

Walaupun POF sentiasa memasuki pasar baru, log masuk dari negara yang tidak mempunyai akses ke laman web boleh mengakibatkan penghapusan akaun.

Aktiviti Tambahan Boleh Dihukum dengan Penghapusan

Sebab lain mengapa POF boleh membuang profil anda termasuk:

 1. Spamming.
 2. Penipuan.
 3. Mengusahakan perniagaan.
 4. Menjadi orang bawah umur atau palsu.

Apakah Perbezaan Antara Menyembunyikan dan Menghapus Profil Anda?

Akaun Dihapus POF

Sekiranya anda memutuskan untuk menyembunyikan profil POF anda, hampir tidak ada bahagian yang dapat dikesan. Profil anda tidak akan muncul di bahagian "Meet Me" dan pengguna lain tidak dapat berhubung dengan anda. Menyembunyikan adalah versi penghapusan profil anda yang lebih sederhana. Inilah cara melakukannya di penyemak imbas anda:

 1. Akses profil anda dan pilih "Profil Saya".
 2. Cari butang "Sembunyikan Profil" dan tekan.

Sekiranya anda menggunakan aplikasi Android atau iOS, lakukan ini untuk menyembunyikan profil anda:

 1. Masukkan profil anda dan pergi ke bahagian "Edit".
 2. Tatal sehingga anda mencari menu "Keterlihatan Profil".
 3. Tekan togol di sebelah butang "Sembunyikan Profil Saya".

Sebaliknya, penghapusan profil anda akan mengakibatkan penghapusan sepenuhnya, bersama dengan semua tetapan yang berkaitan yang anda buat. Ini termasuk foto, perbualan, langganan berbayar, pilihan, dan pertandingan sebelumnya. Sekiranya anda memilih untuk meneruskan penghapusan, inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Buka laman web log masuk POF rasmi.
 2. Log masuk menggunakan nama dan kata laluan anda.
 3. Pergi ke butang "Bantuan" di bahagian atas skrin anda.
 4. Pilih "Keluarkan Profil" di antara pilihan yang ada.
 5. Klik pautan yang terdapat di bawah tajuk "Untuk menghapus profil POF anda".
 6. Masukkan nama pengguna, kata laluan, dan alasan anda keluar.

Bolehkah Anda Memulihkan Akaun yang Dihapus?

Mempunyai pilihan untuk memulihkan akaun lama anda yang dihapus dengan semua pilihannya sangat mudah. Namun, itu bukan sesuatu yang POF membolehkan anda lakukan mulai sekarang. Sekiranya profil anda dipadamkan, yang terbaik yang boleh anda lakukan adalah membuka yang baru dan mula membinanya semula.

Jangan Lalai di Banyak Ikan

Untuk memanfaatkan sepenuhnya masa POF dan mengelakkan profil yang dikeluarkan, anda mesti mematuhi peraturan komuniti. Ini akan membantu anda berpegang pada profil anda, yang membolehkan anda bertemu dengan orang baru yang menarik.

Adakah POF pernah memadamkan profil anda? Adakah anda fikir ia dibenarkan? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts