Cara Memberitahu jika Seseorang Menghapus Perbualan Anda di Snapchat

Snapchat adalah aplikasi media sosial yang popular yang menuju ke puncak kerana budaya privasi penggunanya. Menghantar gambar dan pesan yang tidak meninggalkan jejak, menghapus kandungan secara automatik, dan memberi amaran kepada pengguna jika tangkapan skrin ditangkap membuat beberapa ciri unik.

Cara Memberitahu jika Seseorang Menghapus Perbualan Anda di Snapchat

Sekiranya anda tidak terbiasa dengan aplikasi tersebut, ada banyak perkara yang perlu dipelajari. Malah pengguna Snapchat yang paling berpengalaman mempunyai pertanyaan mengenai penghapusan mesej. Mesej Snapchat diatur untuk dihapus secara automatik setelah membacanya (atau 24 jam, bergantung pada tetapan anda). Pengguna juga boleh menghapus komunikasi ini secara manual. Oleh itu, bagaimana anda akan mengetahui sama ada seseorang telah memadamkan mesej yang anda hantar?

Karya ini didorong oleh perbincangan yang lebih luas mengenai Snapchat yang mengemukakan beberapa soalan dalam pasukan. Walaupun kebanyakan orang adalah pengguna rangkaian sosial yang berpengalaman, masih ada perkara yang mereka tidak tahu. Beberapa soalan yang timbul disenaraikan di bawah.

Mengenal pasti bila Seseorang Menghapuskan Mesej Sembang Anda

Mengenal pasti bila seseorang menghapus mesej sembang anda bergantung pada bagaimana ia dihapuskan. Sekiranya pengguna membuang sembang setelah melihatnya (atau setelah 24 jam bergantung pada tetapan sembang anda), itu dianggap sebagai ciri biasa. Anda tidak mendapat makluman bahawa pengguna membuang sembang.

Namun, Snapchat sekarang membolehkan anda menghapus sembang setelah menghantarnya dengan menekan jari pada perbualan dan memilih pilihan hapus. Walaupun anda boleh membuang mesej dengan alasan apa pun (typo, orang yang salah, dll.), Pengguna lain melihat bahawa anda telah membuang mesej tersebut.

Sebaliknya, jika pengguna membuang keseluruhan riwayat sembang mereka dari tetapan, itu tidak akan memberi amaran kepada pengirim untuk membersihkan cache, terutamanya kerana ia hanya menghapus sejarah di sisi pengguna aktif.

Menghapus Sembang Secara Manual di Snapchat

Anda jelas dapat menghapus semua sembang dan cerita di hujung anda, tetapi bukan untuk orang yang berada di seberang perbualan. Ingat bahawa memadam perbualan sembang secara manual sebelum pihak lain menerimanya memberitahu mereka bahawa mesej telah dipadamkan! Sekiranya anda membersihkan musim bunga dan ingin membersihkan perbualan, anda boleh membersihkan suapan sembang anda tanpa perlu risau pihak lain mengetahui.

Untuk membersihkan suapan sembang anda:

  1. Buka Snapchat dan pilih ikon profil anda di kiri atas.

  2. Pilih ikon menu - yang kelihatan seperti roda gigi - untuk mengakses tetapan.

  3. Tatal ke Hapus Perbualan dalam tajuk Privasi.

  4. Ketuk ‘X’ di sebelah perbualan di tetingkap seterusnya untuk menghapusnya.

Anda boleh menghapuskan Cerita anda juga jika anda mahu. Mereka merosakkan diri setelah 24 jam, tetapi jika anda ingin mempercepat yang anda boleh.

  1. Buka Snapchat dan klik pada ikon profil anda di sudut kiri atas.

  2. Pilih Kisah yang ingin anda padamkan dari senarai.

  3. Pilih anak panah ke atas kecil di bahagian bawah Cerita.

  4. Pilih ikon tong sampah dan sahkan.

Ini akan menghapusnya dari Snapchat dengan serta-merta. Sekiranya seseorang sudah melihatnya, mereka akan dapat menyelesaikannya kerana ia sudah dimuat untuk mereka, tetapi setelah ditutup, ia akan hilang.

Anda mungkin menyedari sekarang bahawa Snapchat agak lemah ketika datang ke pemberitahuan. Sifat ringkas Snapchat mungkin memainkan peranan di dalamnya; apabila pangkalan pengguna sudah terbiasa dengan komunikasi yang hilang dalam sehari. Sekiranya pengguna diberi pemberitahuan mengenai setiap aktiviti pengguna lain, kemungkinan akan hilang daya tarik dari masa ke masa.

Kami mengambil banyak pengetahuan untuk diberikan, terutamanya mengenai perkara yang kami gunakan setiap hari. Kami mungkin menggunakan Snapchat secara berterusan, tetapi seperti yang ditunjukkan oleh perbincangan kami, ada banyak perkara yang masih dapat kita pelajari.

Memadamkan Soalan Lazim Snapchats

Sekiranya saya membuang seseorang sebagai rakan, adakah mereka masih dapat melihat mesej terakhir yang saya hantar?

Ya, setelah mesej diterima oleh orang lain, anda tidak dapat mengawalnya. Pelayan menyampaikan mesej ke peranti orang lain. Mesej itu masih muncul di akaun Snapchat mereka.

Terdapat beberapa aplikasi pihak ketiga yang mengaku membuang mesej dari peti masuk pengguna lain. Malangnya, mereka nampaknya tidak berfungsi. Seperti yang dinyatakan di atas, sebaik sahaja mesej dihantar kepada orang lain, pelayan meletakkan mesej itu ke dalam peti masuk mereka, sehingga tidak dapat dikawal oleh anda.

Satu kaedah yang betul dan tepat untuk membuang mesej adalah menghapus akaun Snapchat anda. Bergantung pada kandungan yang anda hantar, menghapus akaun anda adalah langkah yang drastik, tetapi mungkin, yang diperlukan.

Bolehkah seseorang memberitahu jika anda meneruskan Snapchat mereka kepada orang lain?

Tidak, Snapchat tidak memberitahu pencipta Cerita asal bahawa ia telah dihantar kepada orang lain. Snapchat memberitahu mereka yang pada mulanya melihatnya, tetapi tidak apa yang berlaku selepas itu.

Alphr mengujinya untuk memastikannya masih sah dan tidak ada pemberitahuan yang diterima ketika seseorang meneruskan Kisah itu kepada orang lain.

Bolehkah anda menyekat kisah Snapchat seseorang tanpa membuangnya sebagai rakan?

Snapchat memberi anda pilihan untuk 'membungkam' cerita seseorang. Lawati profil pesalah dan ketik tiga titik menegak yang terletak di sudut kanan atas. Ketik ‘Bisukan Cerita’ sehingga bertukar menjadi biru.

Nasib baik, Snapchat tidak menghantar makluman kepada pengguna lain jika anda membisukan cerita mereka atau menyekat akaun mereka. Terdapat beberapa cara untuk mengetahui sama ada seseorang telah menghapuskan anda dari senarai rakan Snapchat mereka. Walaupun tidak ada cara rasmi untuk rakan anda melihat apakah anda telah menyekatnya, terdapat beberapa tanda-tanda kisah.

Anda juga boleh melangkau mereka. Leret ke kiri sahaja ketika Kisah muncul dan Snapchat akan beralih ke seterusnya. Secara sosial, ini adalah pilihan yang jauh lebih mudah dan selamat, kerana tidak akan menyinggung perasaan sesiapa, dan anda tidak perlu menjelaskan kepada rakan anda bahawa mereka tidak dapat menemui anda di Snapchat lagi kerana anda fikir mereka membosankan.

‘Maaf! Tidak dapat mencari Nama Pengguna. ’Adakah saya telah disekat?

Anehnya, hanya seorang daripada kita yang pernah melihat mesej ini. Itu memberitahu kita bahawa kita semua membosankan dan tidak menyinggung perasaan atau kita mempunyai rakan yang memaafkan. Jadi apa yang diberitahu oleh mesej itu kepada kita? Sekiranya anda melihat ‘Maaf! Tidak dapat menemui Nama Pengguna ', biasanya ini bermaksud anda telah disekat oleh orang itu.

Daripada memberitahu anda dalam bahasa Inggeris biasa, Snapchat berpendapat akan lebih baik dikecewakan jika mereka hanya mengatakan bahawa aplikasi tidak dapat mencarinya.

Recent Posts