Cara Mengetahui jika Seseorang Memadamkan Akaun Discord mereka

Discord adalah untuk komunikasi yang mudah digunakan antara pemain dan rakan, tetapi kadang-kadang ia terlalu banyak untuk dikendalikan. Sekiranya seseorang tidak lagi merasakan keperluan untuk menggunakan perkhidmatan tersebut, mereka mungkin akan menghapus akaunnya sepenuhnya. Malangnya, Discord tidak memberi amaran kepada sesama ahli bahawa akaun telah dipadamkan.

Cara Mengetahui jika Seseorang Memadamkan Akaun Discord mereka

Terdapat penyelesaian yang cukup mudah untuk mengetahui sama ada seseorang telah menghapus akaun mereka. Walaupun, mungkin kelihatan seolah-olah mereka tidak berteman dengan anda atau mungkin telah dilarang. Mari kita fahami bersama.

Sekiranya anda ingin menghapus akaun Discord anda baca Cara Memadam Akaun Discord.

Adakah Akaun Dihapus?

Salah satu petunjuk utama untuk mengetahui sama ada akaun telah dihapuskan adalah dengan memeriksa nama pengguna. Perubahan pada nama pengguna berlaku ketika seseorang melalui proses menghapus akaunnya.

Penting untuk disebutkan bahawa Discord memberi pengguna pilihan untuk menonaktifkan daripada menghapus akaun. Akaun yang dilumpuhkan akan kelihatan sama seperti yang telah dipadamkan. Sekiranya anda mencari kenalan yang kelihatan dihapus, penting untuk memeriksa semula aktiviti di kemudian hari.

Terdapat beberapa cara bagi pengguna untuk menyesuaikan interaksi dalam platform Discord. Menyekat pengguna, menonaktifkan akaun, tidak berteman dengan seseorang, dan menghapus akaun adalah di sisi pengguna.

Pengguna Aktif mesti kelihatan seperti ini:

Apabila akaun dipadamkan, nama akaun berubah menjadi sesuatu yang sesuai dengan "Dihapus Pengguna #####." Nombor yang muncul selepas "DeletedUser" mungkin berupa angka nol atau sekumpulan nombor yang dihasilkan secara rawak. Oleh itu, jika rakan anda kini muncul di "Daftar Rakan" anda dengan cara ini, akaun mereka telah dihapuskan.

Nama itu juga boleh muncul dalam mesej yang diposkan sebelumnya termasuk di dalam ruang sembang pelayan, mesej langsung, dan titik interaksi lain di Discord.

Setiap akaun mempunyai nombor pengenalan unik yang dilampirkan padanya (jika tangkapan skrin di atas nombor IDnya adalah "7098") semasa membuat akaun. Nama pengguna dan nombor pengenalan unik akaun tidak lagi dihubungkan dengan cara yang bermakna setelah akaun dihapuskan. Ini memberi jaminan kepada orang yang akaunnya telah dipadamkan bahawa maklumat dan teks yang diposkan sebelumnya tidak dapat dikesan kembali kepada mereka.

Petunjuk lain bahawa akaun telah dihapus atau dilumpuhkan adalah bahawa mana-mana rakan bersama yang kedua pengguna tidak akan lagi ditunjukkan sebagai "hubungan bersama". Ini kerana pengguna dengan akaun yang dihapus / lumpuhkan tidak lagi aktif.

Sekiranya akaun telah dilumpuhkan oleh Discord kerana penyalahgunaan atau mungkin orang di bawah umur menjalankan akaun, nama pengguna akan muncul sama seperti yang disenaraikan di atas. Terlepas dari alasannya; jika anda melihat "DeletedUser #####" akaun tidak lagi aktif.

Bagi mereka yang ingin memadamkan akaun Discord mereka secara kekal, mereka boleh. Memastikan bahawa bahkan "DeletedUser #####" tidak lagi muncul di platform, pengguna dapat menghubungi pasukan sokongan di [email dilindungi]

Akaun Disekat

Pengguna masih dapat melihat akaun yang dilumpuhkan atau dihapuskan. Sekiranya seseorang telah disekat oleh pengguna lain, akaun tersebut tidak akan muncul lagi. Sekiranya anda fikir anda mungkin telah disekat tetapi lihat "Pemadam Dihapus #####, "maka anda belum disekat.

Tidak mesra

Sekiranya anda dapat melihat nama pengguna masih aktif, seperti tangkapan skrin yang tertera di atas maka akaun tersebut belum dilumpuhkan dan anda belum disekat. Sekiranya anda tidak dapat melihat maklumat mengenai akaun ini, ini bermakna anda tidak berteman.

Apa yang Berlaku Apabila Seseorang Menghapus Akaunnya?

Sekiranya seseorang menghapus akaunnya, mesej yang mereka hantar tetap ada bersama gambar dan maklumat lain. Ini menyukarkan banyak pengguna untuk mengenal pasti sama ada akaun telah hilang atau jika pentadbir berehat.

Walaupun maklumat masa lalu ditinggalkan, anda akan menyedari bahawa tidak ada aktiviti baru dan anda tidak akan menerima sebarang respons terhadap mesej semasa anda.

Sekiranya anda perlu menghapus akaun anda dan ingin membawa mesej anda, ketuk tiga titik mendatar di sebelah setiap mesej dan pilih pilihan untuk menghapuskan sebelum menutup akaun anda.

Memulihkan Akaun yang Dihapus

Discord tidak memadamkan maklumat akaun selama 30 hari secara kekal. Sekiranya seseorang telah menghapus akaunnya dan memutuskan untuk mengaktifkannya semula, tugas itu mungkin dilakukan.

Terlepas dari alasan penghapusan, anda boleh memulihkan akaun selagi akaun itu berada dalam jangka masa 30 hari penghapusan.

Setelah 30 hari habis, akaun akan dipadamkan secara kekal bersama dengan maklumat peribadi yang dilampirkan kepadanya. Ini dilakukan untuk memenuhi tuntutan GDPR atau "Peraturan Perlindungan Data Umum."

Untuk mengembalikan akaun Discord ke kedudukan normalnya:

  1. Pengguna dengan akaun yang dipadamkan perlu masuk ke Discord melalui aplikasi desktop atau penyemak imbas.
    • Tetingkap "Akaun Dijadwalkan Untuk Penghapusan" yang belum selesai akan muncul yang menunjukkan bahawa akaun anda telah memasuki hitung mundur hingga kehancuran kekal.

  2. Tepat di bawah "Saya pasti! Butang, "anda harus melihat" Ubah pendapat anda? Pulihkan Akaun”.
  3. Klik pada Pulihkan Akaun untuk mengakses akaun anda sekali lagi.
    • Sekiranya anda tidak melihat kotak dialog yang dijelaskan semasa log masuk untuk memulihkan akaun anda, sudah terlambat. Akaun tidak lagi tersedia untuk pemulihan dan telah dihapuskan secara kekal.
    • Untuk membuat akaun baru, anda harus memulakan prosesnya lagi.

Untuk akaun yang dihapus berdasarkan Discord, anda perlu membuat akaun baru. Ada kemungkinan IP yang dilampirkan ke akaun yang anda hapus juga telah dilarang. Ini bermaksud anda perlu mendapatkan bantuan VPN untuk mengelakkan larangan tersebut dan membuat akaun baru.

Soalan Lazim

Kami telah mengemukakan beberapa maklumat lagi untuk anda di bawah!

Apakah perbezaan antara akaun yang dilumpuhkan dan yang dinyahaktifkan?

Sebilangan pengguna hanya memerlukan rehat dari pelanggan pesanan tetapi mereka tahu mereka ingin kembali suatu hari nanti. Pengguna ini memilih untuk menutup sementara akaun mereka yang mana yang kita sebut sebagai akaun yang dilumpuhkan. Akaun yang tidak ingin dikunjungi oleh pengguna dipanggil akaun dinyahaktifkan.

Bolehkah saya menghantar mesej kepada seseorang yang melumpuhkan akaunnya?

Tentunya. Akaun yang dilumpuhkan masih akan membenarkan permintaan dan mesej rakan tetapi pengguna tidak akan diberitahu sehingga mereka mengaktifkan akaun mereka. Setelah mereka log masuk, semua mesej dan permintaan rakan mereka akan mula berfungsi semula.

Saya sedang berbual hebat dengan pengguna lain dan sekarang nama pengguna mereka mengatakan 'Pengguna yang Dihapus.' Adakah ini ralat?

Sekiranya anda bercakap dengan seseorang di Discord dan mereka tiba-tiba muncul sebagai pengguna yang dipadamkan, anda mungkin tertanya-tanya apakah itu salah. Apa yang berlaku pada rakan anda? Dengan andaian anda bergaul dengan baik dan kerap bercakap, pemikiran pertama anda mungkin adalah ini adalah kesilapan yang pelik.u003cbru003eu003cbru003eKemungkinan yang lebih biasa ialah Discord melarang pengguna dan Alamat IP mereka. Sekiranya anda tidak pernah bertemu dengan orang itu dan anda benar-benar tidak tahu banyak tentang mereka, sangat mungkin perbualan hebat yang anda lakukan adalah akaun spam.u003cbru003eu003cbru003e Sebaliknya, Discord bukan tanpa kekurangan dan beberapa pengguna mempunyai mengadu di forum bahawa akaun mereka dihapus secara spontan. Apabila ini berlaku, satu-satunya perkara yang boleh dilakukan ialah menghubungi u003ca href = u0022 // support.discord.com / hc / en-usu0022u003eDiscord Supportu003c / au003e dan berharap yang terbaik.

Recent Posts