Cara Memberitahu jika Seseorang Membungkam Anda di Twitter [Oktober 2020]

Bergantung pada siapa yang anda tanyakan, Twitter sama ada rangkaian sosial yang kuat yang membolehkan hubungan interpersonal, atau kumpulan negatif dan kebodohan.

Nasib baik, Twitter merangkumi ciri untuk membantu pengguna menyesuaikan pengalaman Twitter mereka dan mengabaikan pengguna tertentu yang boleh menjadikan laman web ini menyakitkan untuk digunakan.

Salah satu cara termudah dan paling berkesan untuk mengawal suapan Twitter anda adalah dengan menggunakan ciri bisu, yang membolehkan anda menyembunyikan tweet seseorang secara dalam talian tanpa menyekatnya secara langsung.

Tetapi bagaimana jika anda berada di tahap penerimaan ini? dan Bolehkah anda memberitahu jika seseorang telah membisukan anda di Twitter?

Teruskan membaca untuk mengetahui.

Adakah Seseorang Membisukan Anda di Twitter?

Membisukan pengguna menghilangkan Tweet mereka dari garis masa anda, tetapi ia tidak memberitahu orang lain apa yang telah berlaku. Oleh itu, jawapan kepada persoalan utama ‘Bolehkah anda memberitahu jika seseorang membisukan anda di Twitter?’ Tidak - sekurang-kurangnya bukan melalui aplikasi itu sendiri.

Fungsi ini ditambahkan dengan mempertimbangkan privasi - tidak akan sangat berguna untuk mengelakkan drama jika ia mengetuk anda.

Walaupun anda pernah dapat menggunakan TweetDeck - aplikasi pengurusan akaun Twitter sendiri yang dibuat untuk pengguna kuasa - untuk melihat pengguna mana yang membisukan anda, Twitter memperbaiki eksploitasi ini pada tahun 2018, menjadikan aplikasi itu hampir tidak berguna bagi sesiapa yang ingin melihat apakah akaun mereka mempunyai diredam.

Itu menyukarkan untuk mengetahui sama ada seseorang membisukan anda di Twitter, tetapi dengan penyelesaian pantas, anda dapat membuat tekaan yang cukup baik.

Kejuruteraan Sosial di Twitter

Oleh itu, apakah pilihan anda yang lain untuk mengesan dengan betul sama ada seseorang telah anda diredam? Inilah kesepakatannya: walaupun ini tidak dijamin berfungsi, dengan menggunakan sedikit pemotongan sosial, kami dapat dengan cepat menentukan sama ada seseorang telah membuat anda diredam atau tidak. Inilah cara untuk melakukannya.

Tidak bersuara di Twitter tidak hanya mematikan tweet dan retweet anda dalam suapan mereka - ia juga mematikan pemberitahuan dari akaun anda di peranti mereka. Cari tweet di profil mereka yang nampaknya cukup mendasar, kemudian balas dengan sesuatu yang pendek dan ringkas, tetapi cukup untuk mendapat respons sama ada suka atau balasan.

Tunggu untuk mengetahui sama ada anda mendapat jawapan, dan jika anda melakukannya, ada kemungkinan anda tidak disenyapkan. Namun, jika balasan anda tidak disedari, kemungkinan penggunaan lain telah mematikan akaun anda.

Cara Membisukan Seseorang di Twitter

Membungkam seseorang sangat cepat dan mudah dilakukan. Anda hanya perlu membuka Tweet dan memilih pilihan 'Bisukan'. Anda juga boleh membisukan suara seseorang dengan mudah.

Membisukan seseorang tidak sama dengan berhenti mengikuti atau menyekat. Anda masih boleh Mesej Langsung ke akaun yang diredam dan mereka boleh menghantarkan anda. Anda tidak melihat Tweet mereka dalam garis masa anda. Kira-kira sama dengan berhenti mengikuti seseorang di Facebook tanpa berteman dengan mereka.

Untuk membisukan seseorang dari tweet:

  1. Buka Tweet dan pilih ikon anak panah ke bawah.

  2. Pilih Bisu.

Untuk membisukan dari profil pengguna:

  1. Buka halaman profil orang yang anda mahu bisu.

  2. Pilih ikon menu tiga titik di halaman.

  3. Pilih Bisu dari menu.

Untuk membisukan suara seseorang, anda hanya perlu melayari profilnya sekali lagi dan memilih ikon pembesar suara untuk menyuarakannya.

Banyak Penggunaan Sunyi

Membisukan seseorang di Twitter bukan hanya untuk mendiamkan orang yang terlalu banyak berkongsi atau memberi ruang kepada saudara-mara yang sukar. Tentu, itu adalah objektif utamanya, tetapi ia juga berguna jika anda menguruskan akaun media sosial untuk bekerja atau sebagai profesion. Saya biasa melakukan kedua-duanya dan sering menggunakan fungsi bisu.

Membungkam Individu

Membisukan pengguna Twitter individu adalah berguna secara peribadi dan profesional. Secara peribadi, anda dapat mengelakkan Tweet mereka sambil terus berhubung. Ini mengelakkan beberapa kekemasan yang timbul dengan menyekat atau tidak berteman dengan seseorang yang mungkin ingin tahu mengapa atau mencari cara baru dan menarik untuk mengganggu anda. Secara profesional, ini bermaksud anda dapat membersihkan suapan Twitter komersial, menyaring pemasaran, spam, bot, dan troll, dan memastikan garis masa anda bebas dan jelas.

Ini juga bermaksud anda dapat mengekalkan dan meningkatkan jumlah pengikut anda tanpa perlu terlalu memikirkan Tweets mereka. Walaupun jumlah pengikut peribadi seseorang masih dilihat sebagai metrik untuk populariti, perniagaan dan organisasi harus memastikannya setinggi mungkin untuk mendapatkan kesahihan dan pengiktirafan untuk perniagaan atau kumpulan yang mereka dukung. Membisukan menyimpan nombor tetapi membersihkan suapan.

Membungkam Organisasi

Sama ada anda membisukan calon dan PAC semasa musim pilihan raya, atau hanya cuba mematikan jenama yang mengeposkan anda dengan terlalu banyak maklumat, mematikan organisasi dalam talian adalah pilihan yang bagus untuk membersihkan beberapa kekacauan dalam suapan anda. Sekiranya anda menemui banyak spam, mematikan akaun yang menghantarnya benar-benar berfungsi. Anda mungkin memerlukan masa untuk meluangkan masa. Syukurlah, prosesnya sangat mudah, anda boleh mendapatkan banyak spam yang diredam dalam masa yang singkat!

Adakah anda tahu ada cara untuk memberitahu jika seseorang membisukan anda di Twitter? Beritahu kami di bawah jika anda melakukannya!

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found