Cara Memberitahu jika Seseorang Membaca Mesej anda di LinkedIn

Bolehkah anda memberitahu jika seseorang membaca mesej anda di LinkedIn? Adakah terdapat cara untuk mengetahui sama ada seseorang telah menyekat anda? Atau adakah cara untuk menjamin mereka akan membuka mesej anda?

Cara Memberitahu jika Seseorang Membaca Mesej anda di LinkedIn

Walaupun LinkedIn tidak menyukai laman media sosial lain, ia mempunyai fungsi pemesejan. Boleh dikatakan bahawa ciri pesanan LinkedIn sangat penting kerana sifat laman web ini. Kegagalan untuk membalas mesej tepat pada masanya boleh menyebabkan jalan keluar kewangan atau memberi peluang kepada penerima.

Artikel ini akan mengajar anda cara menghidupkan atau mematikan resit bacaan anda, dan menunjukkan kepada anda cara memberitahu sama ada orang lain telah membaca mesej anda.

Menghidupkan / Mematikan Resit Baca

Mengetahui sama ada seseorang telah membaca mesej anda di LinkedIn bergantung pada tetapan privasi anda. Terdapat tetapan khusus untuk resit Baca, tetapi anda harus menghidupkannya sebelum menghantar mesej agar berfungsi. Ini akan memberitahu anda bila penerima telah membuka mesej dan kemungkinan membacanya.

Untuk menghidupkan resit Baca di LinkedIn, lakukan ini:

 1. Buka aplikasi dan ketik ikon profil anda di sudut kiri atas

 2. Pilih Tetapan.

 3. Pilih tab Komunikasi di sebelah kanan

 4. Pilih Baca tanda terima dan penunjuk menaip dan alihkan ke Hidup.

Segala mesej yang anda hantar mulai akan menghasilkan resit baca yang akan memberitahu anda bila penerima telah membacanya. Sudah tentu, anda boleh menukar pilihan jika anda memilih untuk tidak mahu dikenali.

Cara Memberitahu jika Ada Yang Membaca Mesej Anda

Kami selalu ingin menerangkan tetapan privasi sebelum membaca resit Baca kerana ia menjelaskan mengapa anda mungkin tidak melihatnya. Sekiranya anda tidak dapat melihat sama ada seseorang telah membaca mesej anda, kemungkinan mereka telah mematikan ciri ini.

Dengan andaian bahawa penerima telah dihidupkan, anda akan melihat versi gambar profil mereka yang sangat kecil di sudut kiri bawah mesej anda.

Sekiranya anda tidak melihat ikon profil, pengguna telah mematikan resit mereka, atau mereka belum membuka mesej anda. Hanya masa yang akan menentukan faktor mana yang benar. Dengan andaian seseorang tidak segera bertindak balas, mungkin mereka terlalu sibuk sehingga beri masa. Budaya LinkedIn tertumpu pada profesionalisme, jadi jangan bersikap keras hati jika seseorang tidak segera bertindak balas.

Adakah terdapat cara untuk mengetahui sama ada seseorang telah menyekat anda?

Menyekat tidak begitu lazim atau perlu di LinkedIn seperti di tempat lain, tetapi ia berlaku. Biasanya, pemasar atau pemula yang terlalu sibuk untuk platform yang tidak tahu menggunakannya dengan berkesan atau menghargai penonton sama sekali berbeza daripada Facebook.

Terdapat beberapa cara untuk mengetahui sama ada anda telah disekat di LinkedIn, tetapi anda tidak diberitahu secara langsung jika ia berlaku.

Sekiranya anda disekat:

 • Anda tidak akan melihat profil mereka lagi.
 • Anda tidak akan dapat menghantar mesej kepada mereka lagi.
 • Anda tidak akan melihat siaran atau kemas kini mereka lagi.
 • Anda tidak akan dihubungkan lagi.
 • Anda tidak akan melihatnya lagi di bawah ‘Siapa yang telah melihat profil anda’.
 • Anda tidak akan melihatnya lagi dalam cadangan untuk 'Orang yang Mungkin Anda Ketahui' atau 'Orang yang Juga Dilihat'.

Mendapat Tindak Balas

Anda tidak dapat menjamin tindakan orang lain, tetapi anda boleh melakukan semua yang terdaya untuk mempengaruhinya. Sekiranya anda menggunakan LinkedIn untuk pemasaran, anda boleh melakukan beberapa perkara untuk meningkatkan peluang seseorang membuka mesej anda dan ingin berniaga dengan anda.

Lengkapkan Profil LinkedIn anda

Profil LinkedIn anda adalah resume dalam talian anda sama ada anda sedang mencari kerja atau tidak. Anda perlu meluangkan banyak masa untuk melengkapkan profil anda dan memastikannya sentiasa terkini. Ini harus mencerminkan semua perubahan dalam kehidupan profesional anda, termasuk semua kelayakan, kemahiran, dan apa sahaja yang anda miliki yang menjadikan anda menonjol.

Tambahkan gambar berkualiti juga. Tampil profesional, kelihatan pintar tetapi ingat untuk tersenyum dan kelihatan dekat. Ini bukan Tinder, tetapi anda masih mahu orang berinteraksi dengan anda.

Berinteraksi dengan orang lain dan aktif di LinkedIn

Orang lebih cenderung membaca sesuatu daripada ahli aktif yang pernah mereka lihat sebelumnya. Sekiranya anda mempunyai kehadiran di LinkedIn dan sering berinteraksi atau menyiarkan, anda mempunyai peluang yang lebih tinggi untuk dibaca daripada seseorang yang belum pernah dilihat atau didengar oleh penerima.

Selain itu, ini adalah keseluruhan tujuan LinkedIn. Untuk berinteraksi dengan rakan profesional, tolong menolong, dan belajar satu atau dua perkara.

Menyumbang tanpa harapan

LinkedIn memerlukan pendekatan yang berbeza daripada rangkaian sosial lain dan sebahagian daripadanya terdapat dalam kandungan yang anda terbitkan. Penonton berbeza, suka dan tidak suka mereka berbeza, dan masa mereka jauh lebih terhad daripada di rangkaian lain. Sebarang kandungan yang anda terbitkan mestilah standard tinggi dan ingat jenis penonton. Ia juga harus diterbitkan tanpa jangkaan. Sekiranya kandungannya bagus, mereka akan datang.

Pastikan pesanan anda ringkas dan tepat

Semua orang sibuk, dan setiap orang mempunyai banyak tuntutan pada masa mereka. Itu benar terutamanya untuk LinkedIn. Kebanyakan orang akan mengaksesnya dari tempat kerja untuk bekerja dan tidak mempunyai banyak masa untuk menghabiskannya. Semasa menulis mesej, teruskan ringkas dan tepat.

Sekiranya anda memasarkan, pesanan ringkas dengan pautan ke halaman arahan atau halaman web dengan lebih banyak maklumat membolehkan pembaca membaca lebih banyak masa lapang. Taktik tanpa tekanan ini akan bergema jauh lebih baik daripada banyak ajakan bertindak dan permintaan untuk maklum balas atau interaksi segera.

Bersambung di LinkedIn

Platform ini digunakan terutamanya untuk mengembangkan rangkaian profesional anda. Terdapat beberapa perkara yang boleh anda lakukan untuk meningkatkan kemungkinan tindak balas anda.

 • Tambahkan Sambungan - Sekiranya anda mensasarkan bakal majikan atau pelanggan, cuba sambungkan ke salah satu sambungan mereka terlebih dahulu. Mungkin anda pernah pergi ke kolej yang sama atau bekerja di industri yang sama, anda lebih cenderung kelihatan boleh dipercayai jika anda mempunyai hubungan bersama.
 • Komen - Ikuti hashtag minat anda dan hantar komen pada siaran orang lain. Lebih baik lagi, komen maklumat pintar atau berguna pada siaran sasaran anda.

LinkedIn akan membuka banyak peluang baru bagi mereka yang ingin mempromosikan perniagaan atau diri mereka sendiri. Perlu diingat - profesionalisme menang dengan perkhidmatan media sosial ini.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found