Cara Mengetahui jika Seseorang Mengejar Anda di Snapchat

Secara semula jadi, media sosial adalah mengenai perkongsian, tentang orang yang mengetahui di mana anda berada dan apa yang anda lakukan. Menggunakan media sosial bermaksud mengharapkan kehilangan sekurang-kurangnya sebahagian daripada privasi anda. Terdapat perbezaan antara minat dan mengejar dan itulah tutorial hari ini. Bagaimana untuk mengetahui jika seseorang mengejar anda di Snapchat.

Cara Mengetahui jika Seseorang Mengejar Anda di Snapchat

Dalam konteks ini, mengejar hanya merujuk kepada orang yang melihat catatan dan aktiviti anda di Snapchat dan tidak terlibat dengan anda. Terdapat versi mengejar yang jauh lebih serius yang boleh menyebabkan interaksi yang lebih menyusahkan, yang tidak diliputi dalam artikel ini.

Sekiranya anda mengesyaki bahawa rakan dan kenalan sering melihat Snaps anda tetapi tidak terlibat dengan anda, halaman ini akan menunjukkan kepada anda bagaimana anda dapat mengetahui siapa mereka.

Adakah seseorang mengejar anda di Snapchat?

Terdapat beberapa cara Snapchat memberitahu anda apa yang berlaku pada suapan anda. Ini akan memberitahu anda jika seseorang membaca Cerita Snapchat anda, jika mereka mengambil tangkapan skrin dan jika mereka memeriksa anda di Peta Snap.

Adakah seseorang melihat Kisah Snapchat anda?

Cerita Snapchat sangat popular sehingga bentuk media sosial lain menggunakan ciri tersebut. Snapchat adalah yang pertama dalam tanda dengan ciri ini dan itu adalah salah satu sebab aplikasi rangkaian begitu popular. Membuatnya mudah dan membacanya sangat menarik.

Satu perkara kemas mengenai Snapchat Stories ialah anda dapat melihat siapa yang membacanya.

  1. Buka Snapchat. Pada profil anda, pilih Kisah Saya.

  2. Anda harus melihat ikon mata dengan nombor di sebelahnya. Itulah berapa banyak orang yang melihat Kisah anda. Leret ke atas dari bawah dan anda juga akan melihat senarai nama orang yang telah melihatnya.

  3. Sekiranya anda mempunyai banyak pandangan, anda mungkin tidak melihat individu yang melihat kisah anda. Bagi kebanyakan pengguna, anda akan melihat senarai kenalan - Sekiranya satu atau dua kenalan sering berada di bahagian atas, mereka sering melihat cerita ini.

Anda boleh melakukan ini untuk kebanyakan siaran di Snapchat. Ini akan menunjukkan kepada anda berapa orang dan siapa yang melihatnya. Sekiranya anda melihat + dengan bilangan tayangan dan bukannya nama, kerana terlalu banyak orang yang melihat kisah anda.

Adakah seseorang menayangkan Snapchat Story anda?

Salah satu ciri utama Snapchat Stories adalah ketidakkekalan mereka. Mereka hanya bertahan selama 24 jam sebelum hilang. Ini menambahkan elemen mendesak ke rangkaian sosial dan ‘mendorong’ penggunaan berkala. Orang boleh menyaring catatan anda jika mereka mahukan rekod tetap tetapi Snapchat akan memberitahu anda jika mereka melakukannya.

  1. Buka Snapchat. Pada profil anda, pilih Kisah Saya.

  2. Leret ke atas dari bawah ke senarai.

  3. Cari entri dengan ikon anak panah bersilang di sebelah kanan.

Entri itu dengan ikon anak panah bersilang yang pelik itu bermaksud bahawa orang itu mengambil tangkapan skrin siaran anda. Ini tidak mudah dibuat kerana anda boleh menyelesaikannya dengan mudah dan mengambil tangkapan skrin tanpa mengetahui aplikasi. Lebih-lebih lagi alasan untuk berhati-hati dengan apa yang anda hantar di Snapchat!

Adakah seseorang mencari anda di Peta Snap?

Ini adalah satu kawasan di mana Snapchat mengecewakan kita. Saat ini tidak memberi tahu anda jika seseorang mencari lokasi anda di Peta Snap. Anda boleh mengawal sama ada anda muncul di peta atau tidak, jadi anda mempunyai kawalan tetapi anda tidak dapat mengetahui sama ada seseorang cuba mengesan anda.

Sekiranya anda memilih Snap Maps, anda dapat melihat dan dilihat tetapi tidak ada metrik penjejakan untuk melihat siapa yang memeriksa Anda menggunakan fitur ini. Satu-satunya cara untuk mengetahui dengan pasti adalah jika seseorang membuat komen mengenai lokasi di mana anda berada atau menyebutnya dalam kehidupan nyata.

Menjaga Seseorang daripada Menambah Anda

Sebilangan besar pengguna menyatakan bahawa mereka mempunyai banyak orang menambahkannya di Snapchat. Ini mungkin pengguna lain yang tidak mereka kenali atau orang yang mereka tidak mahu menambahkannya.

Selain rakan yang tidak diingini, sebilangan pengguna sebenarnya membayar wang untuk menambah yang bermaksud rakan baru anda mungkin bot atau akaun yang tidak dikenali.

Di bawah menu Tetapan Snapchat, anda dapat mematikan fitur Tambah Pantas dan menjadikan akaun anda peribadi. Yang pertama; "Tambah Cepat" bermaksud anda akan muncul dalam senarai di mana pengguna lain dapat mengetuk dan menambahkan anda dengan segera. Ini bermaksud mereka tidak perlu mencari nama pengguna anda.

Mengendalikan tangkapan di Snapchat

Malangnya, meminta orang untuk memeriksa anda untuk satu sebab atau yang lain adalah kos menggunakan media sosial. Itu sama di Facebook selamanya dan akan sama di Snapchat. Sekiranya anda meletakkan diri anda di luar sana, anda tidak dapat mengawal siapa yang melihat anda atau memeriksa siaran anda.

Satu-satunya pilihan anda ialah mengubah tetapan privasi anda.

  1. Buka Tetapan di Snapchat.

  2. Pilih Siapa Yang Boleh Menghubungi Saya dan tetapkannya kepada Rakan Saya.

  3. Pilih Siapa yang Boleh Melihat cerita Saya dan tetapkannya kepada Sahabat Sahaja atau Khusus.

  4. Pilih Siapa yang Boleh Melihat Saya Dalam Tambah Pantas dan matikannya.

  5. Tetapkan Kenangan Snapchat anda ke Mata Saya Sahaja.

  6. Pilih Snap Maps, kemudian ikon roda gigi untuk Tetapan. Pilih Mod Hantu untuk tidak muncul di Peta Snap.

Langkah-langkah tersebut akan meningkatkan tahap privasi anda di media sosial. Mereka tidak akan melindungi anda dari penguntit yang berdedikasi tetapi mereka akan menghalang anda daripada dipelajari dari jauh oleh orang-orang secara rawak.

Selain mengatur privasi anda dalam tetapan; anda juga boleh memberi tahu Snapchat mengenai sebarang masalah keselamatan yang mungkin anda miliki. Daripada mesej yang mengancam hingga seorang kenalan yang telah melakukan penyelidikan yang tidak menyenangkan, anda mempunyai pilihan untuk melaporkan orang dari aplikasi Snapchat.

Pelaporan Dalam Aplikasi

Dari skrin Tetapan (Ketuk gambar profil anda di kiri atas dan klik roda gigi) ikuti langkah-langkah berikut untuk melaporkan masalah keselamatan:

  1. Untuk Melaporkan Kisah Ringkas - Ketuk dan tahan cerita yang menyinggung itu sehingga ikon Bendera dengan butang Snap Snap muncul.

  2. Untuk Melaporkan Sesuatu yang Dihantar Oleh Anda - Ketuk dan tahan cerita dengan cara yang sama seperti di atas sehingga ikon Bendera dengan butang Laporkan Snap muncul.

  3. Melaporkan Akaun - Stalkers boleh membuat profil palsu untuk mendapatkan akses ke maklumat anda. Sekiranya ini berlaku, buka profil orang tersebut dalam aplikasi Snapchat. Klik ikon kebab dan ketuk "Laporkan."

  4. Untuk pilihan lain, anda boleh melayari laman web Sokongan Snapchat.

Soalan Lazim

Bagaimana saya dapat mengetahui jika seseorang masuk ke akaun Snapchat saya?

Terdapat beberapa cara untuk mengesahkan log masuk yang tidak dibenarkan, tetapi petunjuk paling kuat bahawa seseorang masuk ke akaun anda ialah anda mesti log masuk berulang kali. Snapchat hanya membenarkan satu peranti log masuk pada satu masa. Tetapi, perlu diingat peranti mana yang sudah masuk sehingga anda tidak perlu mengunjungi halaman log masuk setelah membuka aplikasi. di tempat lain. Sekiranya perkara ini sering berlaku, anda harus segera menukar kata laluan anda dan u003ca href = u0022 // social.techjunkie.com / snapchat-keep-logging-out / u0022u003keluar dari semua perantiu003c / au003e.

Bolehkah saya melihat sama ada seseorang mengesan lokasi saya di Snapchat?

Tidak. Malangnya, Snapchat tidak menunjukkan kepada anda jika seseorang melihat lokasi anda atau tidak. Sekiranya anda merasakan seseorang menggunakan lokasi anda untuk mengawasi anda, perkara terbaik yang perlu dilakukan ialah menggunakan Mode Hantu aplikasi, atau sekurang-kurangnya, ubah tetapan anda agar pengguna lain tidak dapat melihatnya.

Recent Posts