Cara Membuat Alamat E-mel Sementara

Bagi kebanyakan kita, e-mel adalah satu kejahatan yang diperlukan. Pasti, penting untuk mempunyai alamat e-mel, baik untuk masuk ke akaun di seluruh web dan untuk memastikan anda dapat dihubungi oleh rakan sekerja dan majikan. Tetapi e-mel boleh mengecewakan. Sama ada anda menyusun surat sampah dan pelbagai surat yang tidak bermakna bagi anda sepanjang hidup seharian, e-mel lebih membebankan daripada kegembiraan yang sebenarnya untuk digunakan.

Cara Membuat Alamat E-mel Sementara

Oleh itu, jika anda bosan dengan lonjakan surat sampah yang anda terima setelah meneliti sebut harga insurans, atau bosan dipasarkan setiap kali anda perlu memasukkan maklumat peribadi anda ke laman web untuk mendapatkan maklumat, kami ada penyelesaian untuk anda . Membuat alamat e-mel sementara mudah dilakukan, mudah digunakan, dan memudahkan untuk menghantar dan menerima surat tanpa nama di seluruh web.

Walaupun kebanyakan laman web, aplikasi, tempoh percubaan, dan dalam talian memerlukan alamat e-mel, anda tidak selalu diminta untuk menyimpan alamat e-mel tersebut. Sebenarnya, pendaftaran tersebut adalah sebahagian daripada alasan mengapa spam terus menjadi masalah dengan e-mel lebih dari dua puluh tahun setelah e-mel menjadi cara yang popular untuk berkomunikasi dalam talian.

Sudah tentu, anda boleh membuat alamat e-mel menggunakan pelanggan e-mel yang popular seperti Gmail atau Yahoo, tetapi kemudian, anda akan mempunyai akaun e-mel baru. Alamat e-mel sementara membolehkan anda memanfaatkan semua perkhidmatan di atas tanpa banjir spam yang anda dapat setelah mendaftar ke perkhidmatan ini.

Tetapi bagaimana anda melakukannya? Nasib baik untuk anda, sangat mudah. Mari kita lihat bagaimana membuat e-mel sementara yang percuma dan boleh guna.

Buat alamat e-mel sementara

Apa pun alasan anda, anda boleh membuat alamat e-mel sementara dalam masa kurang dari satu minit. Terdapat puluhan laman web yang baik yang menawarkan alamat e-mel sementara atau yang lebih tetap lagi. Sekiranya anda lebih suka berpegang pada apa yang anda tahu, anda sentiasa boleh membuat alias di akaun Gmail atau Outlook anda yang ada.

Beberapa penyedia alamat e-mel sementara merangkumi:

 • Throwawaymail.com
 • TempMail
 • Penghantar surat
 • EmailonDeck

Alamat e-mel sementara jenama lain juga ada. Masing-masing memberikan alamat e-mel yang layak untuk satu sesi atau lebih lama. Mereka juga menawarkan pilihan beberapa nama domain dan semuanya sangat mudah digunakan. Inilah yang perlu dibuat.

 1. Lawati pilihan penyedia alamat e-mel sementara anda. Pilih alamat e-mel dari pilihan. Gunakan alamat e-mel itu untuk mendaftar tawaran atau perkhidmatan anda.

 2. Pantau alamat e-mel di penyemak imbas anda dan pergi dari sana.

Dengan menggunakan TempMail sebagai contoh kami, anda boleh menyalin & melepasi alamat e-mel yang anda berikan ke papan keratan sistem anda dengan mudah. Anda juga boleh menambahkan halaman web ke penanda halaman anda untuk akses yang mudah.

Salah satu perkara terbaik mengenai laman web yang kami senaraikan di atas ialah anda tidak perlu memberikan maklumat peribadi. Tidak ada nama, alamat e-mel, atau nombor telefon. Untuk mengatasinya, pelanggan e-mel anda yang ada tidak akan mengalami banjir spam atau e-mel pemasaran.

Apa yang perlu anda ketahui mengenai alamat e-mel sementara

Alamat e-mel sementara sangat senang dan kaedah terbaik untuk menikmati semua kelebihan internet tanpa sampah yang disertakan dengannya. Walau bagaimanapun, alamat e-mel ini tidak bersifat peribadi, tidak dilengkapi dengan keselamatan yang sama seperti yang ditawarkan oleh banyak penyedia e-mel arus perdana, dan selalunya hanya akan berlangsung satu sesi. Sekiranya anda menggunakan salah satu perkhidmatan ini, anda mungkin menyedari bahawa anda tidak memerlukan kata laluan untuk mengakses e-mel anda. Tidak juga orang lain.

Ini bermaksud berkongsi maklumat yang dapat dikenal pasti dalam perkhidmatan e-mel ini membahayakan privasi anda, jadi berhati-hatilah.

Alternatif yang berguna untuk alamat e-mel sementara ialah alias. Anda boleh menggunakan penyedia biasa, Gmail, Outlook, Yahoo, atau apa sahaja dan membuat alamat e-mel unik dan pakai yang disambungkan ke alamat utama anda. Dengan cara itu anda dapat menapis sampah dan menyimpan e-mel peribadi anda secara peribadi.

 1. Log masuk ke penyedia e-mel pilihan anda, saya akan menggunakan Gmail untuk contoh ini.
 2. Navigasi ke halaman akaun anda dan pilih Akaun. Perlu diingat, jika Anda menggunakan Gmail untuk ini, anda perlu log masuk ke akaun pentadbir pada peranti anda.

 3. Klik Maklumat peribadi kemudian Namakan.

 4. Anda akan melihat bahagian Alias, klik Tambah alias. Tambahkan perkataan atau nama yang anda mahu muncul sebelum @ gmail.com.

 5. Klik Simpan Perubahan.

Membuat alias adalah penyelesaian yang sedikit lebih kekal untuk mengelakkan spam. Mungkin memerlukan beberapa jam untuk pelayan membuat dan memberikan alias tetapi pelayan akan tersedia secara kekal setelah siap digunakan.

Soalan Lazim

Adakah alamat e-mel sementara selamat?

Tidak. Apabila menggunakan salah satu kaedah di atas, tidak ada perlindungan kata laluan atau enkripsi apa pun. Laman web ini paling baik digunakan untuk mendaftar perkhidmatan dengan maklumat log masuk atau percubaan percuma yang tidak ingin anda simpan.

Setelah anda menggunakan salah satu pilihan e-mel ini, alamat e-mel akan merosakkan diri dengan mengambil semua kandungan dengannya.

Adakah alamat e-mel sementara percuma?

Ya, dalam kebanyakan kes. Beberapa perkhidmatan menawarkan perkhidmatan premium yang dibayar dan menawarkan alamat dan domain tetap. Tetapi, untuk tujuan kami, kebanyakan pilihan e-mel sementara adalah percuma.

Bolehkah saya membuat akaun Gmail sementara?

Walaupun anda dapat membuat akaun Gmail untuk penggunaan sementara, anda akan dapat menghapusnya. Gmail tidak menawarkan fungsi yang membolehkan alamat merosakkan diri.

Semasa membuat akaun sementara anda pastikan untuk menetapkan umur anda pada 15 tahun. Dengan cara ini, pelanggan tidak akan memerlukan nombor telefon anda jika anda mahu namanya tidak dikenali. Anda juga boleh menggunakan salah satu e-mel sementara sebagai e-mel sandaran jika perlu.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found