Cara Mendapatkan Nombor Telefon Sementara

Anda tidak perlu menjadi penjenayah atau lelaki misteri antarabangsa yang memerlukan nombor telefon sementara. Anda mungkin ingin mengelakkan panggilan pemasaran, memberikan pengesahan mudah alih tanpa memberikan nombor sebenar anda atau menginginkan tahap keselamatan untuk temu janji dalam talian atau senarai Craigslist. Sebabnya banyak dan berbeza-beza dan ada yang lebih jinak daripada yang lain.

Sebilangan besar rangkaian sosial dan banyak laman web yang menggunakan pengesahan dua faktor memerlukan nombor telefon. Tidak apa-apa jika anda tidak keberatan dunia mengetahui sel anda. Sekiranya anda lebih suka privasi, nombor telefon sementara boleh membantu. Memohon insurans dan anda harus memberikan nombor telefon, menggunakan laman web pekerjaan dan mereka akan mahukan nombor telefon, tinggal di bandar yang berbeza selama beberapa minggu, anda memerlukan nombor telefon sementara tempatan.

Cara Mendapatkan Nombor Telefon Palsu

Sama ada anda mahukan nombor telefon tanpa nama atau mencari yang baru untuk digunakan dalam masa yang singkat, cara terbaik untuk mendapatkan nombor telefon sementara adalah dengan memuat turun aplikasi. Pada telefon pintar, tablet, dan dalam beberapa kes, laman web, memilih aplikasi yang tepat mungkin sukar dilakukan sekiranya anda tidak pasti apa yang dilakukan oleh setiap orang.

Anda mungkin menyukai nombor telefon baru untuk mengelakkan pelanggan dan pelanggan mengetahui nombor sebenar anda, atau anda memerlukan kod pengesahan yang dihantar melalui teks. Aplikasi yang berbeza mempunyai ciri unik untuk keperluan anda.

Nampaknya ada cukup banyak orang di luar sana yang menginginkan nombor telefon sementara untuk menjamin beberapa perkhidmatan yang menawarkannya tepat. Mereka semua memerlukan wang, tetapi tidak banyak, rata-rata sekitar $ 5 sebulan. Berikut adalah beberapa perkhidmatan tersebut.

Pembakar

Burner harus menjadi kaedah yang paling terkenal untuk mendapatkan nombor telefon sementara. Ini adalah aplikasi telefon yang berfungsi di Kanada dan A.S. dan memberikan nombor telefon kedua untuk telefon anda yang ada. Ini menggunakan nombor telefon sebenar, berbanding dengan nombor VoIP, jadi anda boleh menggunakannya untuk sebarang pengesahan atau tujuan yang anda mahukan. Ia juga menawarkan suara, teks, dan mel suara.

Selepas percubaan percuma, Burner adalah $ 4,99 sebulan. Anda memilih nombor dan boleh menyimpannya selama yang anda mahukan. Setelah selesai, tekan butang di aplikasinya dan nombornya dibakar. Pilih yang lain dan anda boleh pergi.

Suara Google

Google Voice adalah penyelesaian komunikasi bersatu percuma untuk semua. Satu nombor boleh disediakan untuk membunyikan semua telefon bimbit, telefon bimbit dan talian darat anda. Anda memilih nombor tempatan ke bandar anda, memberitahu di mana hendak dialihkan, dan pergi. Anda juga boleh menghubungi dan menghantar teks dan menggunakan nombor yang anda fikirkan sesuai.

Terdapat khabar angin bahawa Google Voice akan dihentikan tetapi belum berlaku, jadi ini adalah kaedah yang sesuai untuk mendapatkan nombor lain. Ia juga percuma selagi anda tinggal di A.S. Google Voice tidak tersedia di luar Amerika Syarikat.

Lindungi saya

CoverMe menawarkan nombor telefon sementara dan banyak lagi. Sekiranya anda bimbang tentang keselamatan atau pengawasan, ini adalah aplikasi untuk dicuba. Ia tidak hanya memberikan nombor sementara, tetapi juga menggunakan enkripsi kelas tentera untuk panggilan, menawarkan teks yang merosakkan diri, perkongsian fail peribadi, dan peti besi peribadi yang dipasang di telefon anda untuk menjaga keselamatan perkara.

Kelemahannya adalah bahawa penyulitan memerlukan kedua-dua pihak untuk menggunakan CoverMe. Semua panggilan disalurkan antara dua rangkaian tanpa mengira sama ada ia disulitkan atau tidak. Ini sahaja akan membuat pengawasan hampir mustahil. Panggilan menggunakan CoverMe tidak muncul pada bil terperinci dan bahkan ada kata laluan umpan yang tersedia dan juga yang sebenarnya.

Garisan2

Line2 adalah perkhidmatan yang lebih berorientasikan gaya hidup daripada pilihan sebelumnya. Ini memuji kebaikan mempunyai nombor telefon awan yang dilampirkan pada nombor telefon sebenar anda. Ia menawarkan rancangan perniagaan dan peribadi yang merangkumi nombor telefon A.S. atau Kanada, SMS dan minit suara, dan kemampuan untuk menggunakan nombor tersebut di telefon bimbit dan komputer desktop.

Bermula $ 8.30 sebulan tetapi anda mendapat teks tanpa had, 5000 minit, nombor baru, keserasian LTE, panggilan dan pesanan kumpulan, dan beberapa kadar panggilan antarabangsa yang kompetitif. Tidak ada pilihan keselamatan seperti di CoverMe atau Burner tetapi sebagai barisan kedua yang sah, ia memberikan barang.

TeksSekarang

TextNow adalah aplikasi percuma yang boleh anda muat turun ke telefon semasa anda. Ini mempunyai pilihan untuk membuat panggilan, mengirim dan menerima teks, dan memilih kod kawasan yang ingin anda miliki. Aplikasi ini benar-benar percuma dan membolehkan anda terus menggunakan nombor telefon yang anda pilih sehingga anda berhenti menggunakannya atau mematikan aplikasinya.

Anda boleh memuat turun Textnow dari Google Play Store atau Apple App Store. Untuk satu kali penggunaan, atau untuk menyimpan nombor untuk sementara waktu, ini adalah penyelesaian yang sangat baik, tidak invasif, dan percuma untuk mendapatkan nombor sementara. Aplikasi ini menggunakan wifi atau sambungan data selular anda dan sangat sesuai untuk komunikasi antarabangsa.

Soalan Lazim

Bagaimana saya mendapatkan alamat e-mel sementara?

Kami sebenarnya mempunyai artikel mengenai alamat e-mel sementara di sini. Terdapat banyak laman web percuma yang menyediakan alamat e-mel sementara dan tanpa nama. Sumber ini sangat bagus untuk mendaftar langganan dalam talian dan banyak lagi. Sebilangan besar perkhidmatan e-mel sementara membolehkan anda mendapatkan kod pengesahan, menerima e-mel, semuanya tanpa perlu log masuk atau memberikan maklumat peribadi anda.

Bolehkah saya meminta nombor telefon tertentu?

Ya! Google Voice akan membolehkan anda meminta nombor tertentu, termasuk nombor glamor (nombor telefon yang berkaitan dengan kata atau frasa). Pilihan untuk melakukan ini akan memerlukan sedikit kos. Berikut adalah artikel untuk memandu anda menukar nombor Google Voice anda.

Sekiranya anda hanya mencari nombor telefon sementara yang akan digunakan untuk sementara waktu, semua perkhidmatan ini menawarkan begitu sahaja. Beberapa perkhidmatan ini menawarkan lebih banyak lagi yang mungkin menawarkan beberapa keselamatan lebih daripada yang mereka perlukan tetapi masih mempunyai ciri-ciri yang rapi.

Tahu ada cara lain yang baik untuk mendapatkan nombor telefon sementara? Beritahu kami tentang mereka di bawah jika anda melakukannya!

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found