Tesla membantu menggerakkan seluruh pulau

Berdiri Richard Branson, Pulau Necker adalah begitu 2017. Tesla Elon Musk secara senyap-senyap membantu menggerakkan sebuah pulau yang hampir seluruhnya menggunakan tenaga suria. Pulau Ta'ū, di Samoa Amerika, dikuasakan oleh Musk - raja satu peningkatan - dan SolarCity, syarikat yang diambil alih oleh kerajaan tenaga elektriknya yang bergelut pada tahun 2016.

Lihat yang berkaitan Elon Musk ingin masuk ke dalam industri gula-gula UK masih ada jalan untuk mencapai sasaran tenaga boleh diperbaharui 2020 Tenaga suria di UK: Bagaimana tenaga suria berfungsi dan apa kelebihannya?

Ta’u hanya menggunakan tenaga yang boleh diperbaharui, hampir 100% daripadanya adalah tenaga suria. Tenaga elektrik dihasilkan dari tenaga suria 1.4 megawatt yang terdapat pada microgrid yang dibangunkan oleh SolarCity. Sekiranya anda mengharapkan pulau yang dikendalikan solar ini dibumbui dengan panel solar, anda pasti betul; pulau seluas 44,31 km² ini memiliki 5,328 panel dan 60 Powerpacks berjenama Tesla - bateri komersil besar syarikat - yang mempunyai kemampuan untuk menyediakan tenaga simpanan 6 megawatt jam.

tau_island_tesla

BACA SETERUSNYA: Tesla telah mula membuat jubin atap solarnya

Seperti yang anda bayangkan untuk sebuah pulau yang ditampar di tengah lautan Pasifik Selatan, matahari tidak selalu bersinar. Sebenarnya, keadaan cuaca boleh berubah-ubah, dan lokasinya menjadikannya sangat mudah dilanda ribut. Ini masuk akal, memandangkan pendedahan Ta'ū geografi semata-mata (lihat di bawah).

tesla_solar_powered_island_

Powerla Pack Tesla, bagaimanapun, memungkinkan pulau ini menggunakan tenaga suria walaupun sinarnya tidak turun. Penyediaannya sedemikian rupa sehingga 5,328 panel solar dapat menjalankan pulau ini dengan tenaga suria selama tiga hari.

Ketika hendak mengisi semula, tidak mungkin lebih mudah; sistem dapat melakukan pengisian semula sepenuhnya dalam masa tujuh jam.

BACA SETERUSNYA: Siapa Elon Musk? Jutawan teknologi meningkatkan tuntutan penyelam pedofil

Sementara itu, peralihan ke tenaga suria menandakan saat penting dalam sejarah Ta'ū. Pulau ini sebelumnya menggunakan generator diesel, yang memakan 300 galon bahan bakar setiap hari masing-masing, mahal, dan juga buruk bagi alam sekitar.

Kini, 600 penduduk di pulau ini akan mendapat manfaat daripada suntikan tenaga suria yang sihat berkat Tesla's SolarCity. Sebaliknya, syarikat itu berharap dapat mengumpulkan lebih banyak data mengenai bagaimana tenaga suria dapat digunakan untuk mempertahankan pulau-pulau yang lebih padat. Seperti, mungkin, UK? Eksentrisitas Musk nampaknya hanya semakin cepat, jadi tahu di mana dia akan melihatnya seterusnya. Tonton ruangan ini ...

Imej utama: Jabatan Dalam Negeri A.S., digunakan di bawah Creative Commons

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found