Tesla Powerwall 2: Yang perlu anda ketahui mengenai bateri rumah Elon Musk

Powerwall 2 adalah lelaran kedua bateri rumah Tesla. Ketua Pegawai Eksekutif Elon Musk melancarkannya pada 2016, bekerjasama dengan SolarCity - syarikat Musk lain - dan dia mahu ia menjadi sebahagian daripada penyelesaian penyimpanan tenaga rumah yang merangkumi semua. Itu pernyataan yang berani, tetapi jika ada yang dapat melakukannya, itu adalah Tesla.

Tesla Powerwall 2: Yang perlu anda ketahui mengenai bateri rumah Elon Musk

Sebagai penyelesaian tenaga rumah yang sangat maju, Powerwall 2 menyimpan tenaga suria untuk digunakan di kemudian hari dan dalam pelbagai aplikasi. Kepraktisan dan inovasi menjadikan sistem tenaga ini sesuatu dari masa depan, hanya pada masa sekarang.

Susunan asal dipasang setelah pertaruhan dalam talian di mana Musk berjanji untuk menyelesaikan kekurangan tenaga wilayah.

Untuk menjelaskan lebih lanjut mengenai Powerwall 2, kami telah mengumpulkan semua yang perlu anda ketahui mengenai bateri rumah baru, dan memasukkannya ke dalam satu artikel.

Tesla Powerwall 2: Semua yang perlu anda ketahuitesla_powerwall_2_release_date_specs_uk_price_1

Tesla Powerwall 2: Apa itu?

Seperti Tesla Powerwall yang asli, Tesla Powerwall 2 menyelesaikan salah satu masalah terbesar tenaga lestari: sementara panel solar sangat bagus untuk mengumpulkan tenaga pada siang hari, ia tidak begitu baik pada waktu malam. Ironinya, ketika itulah kita cenderung menggunakan elektrik.

Sistem bateri rumah seperti Tesla Powerwall atau Nissan xStorage yang akan datang - boleh dikatakan saingan terbesar untuk Musla's Tesla Powerwall 2 - menyelesaikan masalah dengan menyimpan lebihan tenaga yang dihasilkan pada siang hari dan membuatnya tersedia untuk digunakan pada waktu malam. Walaupun itu adalah penggunaan utama Tesla Powerwall 2, ia juga boleh digunakan sebagai sumber kuasa kecemasan sekiranya berlaku pemadaman elektrik.

Lihat harga, spesifikasi Nissan xStorage UK yang berkaitan: Yang perlu anda ketahui mengenai sistem bateri rumah baru Kereta elektrik terbaik 2018 UK: EV terbaik untuk dijual di saingan bateri rumah Mercla 'Tesla Powerwall 2 kini boleh dibeli di UK

Bateri rumah generasi kedua Tesla kelihatan sedikit berbeza daripada pendahulunya. Powerwall 2 sedikit lebih segi empat dan sesuai dengan hiasan rumah atau garaj anda yang ada sedikit lebih mudah.

Pengeluaran untuk Powerwall 2 dimulakan beberapa minggu setelah diumumkan, dengan pesanan pertama dilakukan sekitar bulan Disember 2016. Pada soal jawab selepas acara itu, Musk mengatakan dia menjangkakan akan menjual lebih banyak bateri Powerwall 2 daripada kereta, dan walaupun itu terdengar seperti pesanan tinggi, dia mungkin betul.

Terlebih lagi, Musk telah melancarkan pelbagai jubin atap solar. Solar Roof adalah bumbung bertenaga solar buatan Tesla yang terdiri daripada jubin kaca yang dilekatkan dengan sel fotovoltaik (teknologi yang menukar foton menjadi elektrik).

Untuk apa ia digunakan?

Beberapa soalan yang sering ditanya ialah apakah Powerwall Tesla dan apa yang dilakukannya? Oleh itu, kita akan mulakan dengan itu.

Powerwall adalah bank bateri pada dasarnya (tetapi lebih teknikal) yang dapat menyimpan tenaga untuk digunakan di kemudian hari. Dipasangkan dengan Panel Solar, bank bateri ini dapat berfungsi sebagai penjana tradisional apabila grid kuasa gagal. Walau bagaimanapun, penjana tradisional menggunakan bahan bakar, mereka bising, dan mereka memerlukan sedikit penyelenggaraan.

Penyelesaian Tesla adalah Powerwall. Ia adalah lekapan yang tetap dan kekal yang menggunakan bateri yang bermaksud kurang dijaga dengan jangka hayat yang boleh dikatakan lebih lama.

Selain daripada kegagalan grid kuasa, Powerwall juga dapat menambahkan tenaga rumah anda menjadikannya lebih mesra alam dan dari masa ke masa, lebih mesra anggaran juga.

Tesla Powerwall 2: Bagaimana ia berfungsi?

Tesla Powerwall 2 berfungsi seperti kebanyakan sistem bateri rumah yang lain. Ini bermaksud ia menggunakan bateri ion Lithium berkapasiti tinggi untuk menyimpan tenaga yang dihasilkan dari panel solar.

Tesla Powerwall 2 juga akan menggunakan bateri Lithium-ion, sama seperti yang digunakan dalam semua perkara dari komputer riba hingga kereta elektrik. Menariknya, Nissan berkomitmen untuk menggunakan bateri lama, kedua, atau rekondisi dalam bateri rumahnya, sementara Tesla fokus menggunakan bateri baru untuk sistem Powerwall-nya.2120x920-powerwall2-di dalam rumah

Tesla Powerwall 2: Harga

Powerwall 2 lebih besar dan lebih mahal daripada Powerwall yang asal, tetapi hasilnya dapat menyimpan lebih banyak tenaga.

Powerwall 2 berharga purata $ 5,500 seunit. Menurut Tesla, rumah bersaiz purata memerlukan sekurang-kurangnya dua, tetapi mungkin tiga unit dan kos ini tidak termasuk harga pemasangan.

Tenaga

Powerwall menahan 12.2 kWh tenaga yang boleh digunakan, 10% daripadanya akan digunakan untuk keadaan kecemasan seperti gangguan bekalan elektrik.

Untuk meletakkannya dalam istilah awam, Musk mengatakan Powerwall baru dapat menyimpan tenaga elektrik yang mencukupi untuk menyalakan lampu, memasang soket, dan peti sejuk di rumah empat bilik tidur sepanjang hari.

Anda juga dapat mengatur Powerwall anda ke salah satu daripada empat mod: Backup Only (ia menyimpan kuasa apabila anda memerlukannya), Self-Powered (memberi kuasa kepada rumah anda setelah matahari terbenam), kawalan berdasarkan masa yang seimbang (menggunakan tenaga Powerwall setelah matahari terbenam) semasa waktu puncak), dan kawalan berdasarkan masa yang menjimatkan kos (menggunakan tenaga Powerwall dalam tempoh penggunaan tenaga dengan kos paling tinggi).

Tesla Powerwall 2: Sekiranya saya membelinya?

Pada skrin pesanan untuk Tesla Powerwall 2 adalah kalkulator interaktif. Ia bertanya kepada anda berapa besar rumah anda (dari satu bilik hingga enam bilik tidur dan lebih banyak), dan adakah anda mempunyai tenaga suria, sama ada anda ingin memasang atau menambahkan lebih banyak tenaga suria dan adakah anda memerlukan satu hari tenaga sandaran.

Setelah pilihan ini dibuat, laman web akan membuat cadangan untuk jumlah Powerwall 2 yang sesuai dengan rumah anda.

Sejauh mana popularnya?

Tidak seperti kereta Tesla yang tertumpu pada pasaran tertentu, Tesla Powerwall 2 semestinya mempunyai daya tarikan yang lebih luas. Sebagai tambahan kepada isi rumah yang lebih kaya yang akan memasangkannya dengan jubin solar baru syarikat, Powerwall 2 juga akan bermanfaat di negara-negara membangun sebagai cara yang lebih mudah untuk menyimpan tenaga suria.

Setelah Powerwall 2 berada di rumah yang cukup, Musk akan dapat memanfaatkan teknologi untuk mempromosikan Solar Roof-nya, inisiatif lain dari SolarCity. Solar Roof menjadikan panel solar "menarik" yang lebih mirip jubin atap daripada sel fotovoltaik jelek yang sinonim dengan tenaga suria. Pemasangan pertama yang dibuat di rumah pekerja Tesla pada awal bulan Ogos.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found