Apakah Kereta Terbaik di Liga Roket?

Lima tahun yang lalu, komuniti gamer Esports memuji permainan bola sepak kenderaan hibrid ini oleh Psyonix. Walaupun popularitinya tidak pernah berkurang, pemerolehan permainan Epic Games dan melepaskannya sebagai permainan percuma telah menjadikan permainan oktan tinggi ini menjadi perhatian sekali lagi.

Apakah Kereta Terbaik di Liga Roket?

Sama ada anda baru dalam permainan atau veteran yang asli, anda akan memerlukan lebih banyak daripada set kemahiran semula jadi anda untuk memenangi permainan. Anda akan memerlukan kereta yang betul.

Teruskan membaca untuk mengetahui kereta mana yang harus anda perhatikan, dan kereta mana yang paling sesuai untuk kemahiran tertentu.

Apakah Kereta Terbaik di Rocket League?

Sebelum memilih kereta, anda perlu memahami kotak kereta. Hitbox penting kerana ia membantu pemain mengukur ke mana bola akan terkena dan ke arah mana ia akan masuk.

Bayangkan garis besar yang tidak kelihatan yang mengelilingi setiap kereta Rocket League. Anda fikir bahawa garis besar ini hampir sama dalam ukuran, tetapi anda salah. Beberapa kereta mempunyai kotak pemukul yang melampaui parameter kereta, seperti sambungan Zippy.

Apabila anda mempunyai kereta yang tidak menyerupai model kenderaannya, sukar untuk mengukur sama ada anda akan memukul bola, atau sudut mana anda harus masuk.

Pada dasarnya, anda mempunyai enam kelas kereta untuk dipilih:

 • Pelarian

 • Dominus

 • Hibrid

 • Merc

 • Octane

 • Papan

Jenis hitbox yang paling popular di kalangan pemain adalah Octane. Hanya kerana anda mempunyai beberapa kereta dalam kelas yang sama, tidak semestinya kotak hit mereka sesuai dengan cara yang sama.

Kotak pemukul Zippy melepasi bumper depan dan melintasi bumbung. Sebaliknya, kotak hit Octane sangat sesuai dengan model kereta. Namun, kedua-dua kereta itu berasal dari kelas Octane.

Kereta dari kelas Plank adalah kegemaran lain kerana kotaknya yang panjang dan lebar, kedua setelah Octane. Kereta-kereta ini bagus untuk pemain yang berperanan sebagai penjaga gol atau bertahan.

Seperti yang anda lihat, tidak ada kereta seperti satu ukuran yang sesuai untuk semua, tetapi banyak pemain pro memilih Octane untuk pembangunan hebatnya.

Apakah Kereta Terbaik di Rocket League untuk Aerials?

Ketika datang ke aerial dan redirect, Octane dan Dominus cukup baik untuk menjadi yang terbaik, jadi semuanya sesuai dengan pilihan anda. Sekiranya anda mula bermain Rocket League menggunakan Octane, anda mungkin merasa lebih selesa dengannya berbanding Dominus. Namun, jika anda mencari sesuatu yang baru untuk melakukan aerial, Dominus mungkin sesuai.

Apakah Kereta Terbaik di Rocket League untuk Goalie?

Terdapat beberapa kereta yang berfungsi dengan baik untuk permainan pertahanan. Beberapa pilihan tersebut merangkumi:

1. Kilang Berkembar III

Ini mungkin bukan pilihan utama bagi banyak pemain yang ditangguhkan oleh reka bentuk dan Roda Panasnya. Namun, ini adalah pilihan yang tepat untuk pemain bertahan yang menggunakan pesongan sisi dalam permainan. Caranya ialah mengetahui dan memahami reka bentuk Plank untuk mengeksploitasi binaan.

2. Periuk

The Marauder bukan kereta paling anggun dalam senarai, tetapi reka bentuknya yang besar sangat berguna ketika anda ingin melepaskan tembakan. Kotak pemukul yang luas dan keseluruhannya dapat menebus fakta bahawa ia tidak begitu mudah alih seperti kereta lain.

3. Merc

Merc adalah pilihan kiper yang bagus kerana banyak alasan yang sama bahawa Marauder adalah pilihan yang bagus untuk bermain bertahan. Saiznya yang besar dan kotak hit besar menjadikannya pilihan tepat ketika anda ingin melalui lawan atau melakukan tembakan.

Sama seperti Marauder, Merc bukan kereta untuk anda jika anda ingin melaju di arena. Sekiranya anda baik-baik saja dengan berkompromi untuk berpusing dan meningkatkan dengan kekuatan kasar, Merc adalah pilihan yang tepat.

4. Octan

Anda mungkin tahu kereta ini akan berada di senarai seperti yang terdapat di kebanyakan senarai untuk Rocket League. Kenapa? Ia hanyalah kereta serba boleh dan kegemaran masyarakat. Walaupun tidak mempunyai statistik khusus untuk penjaga gawang, kotak hit menjadikannya pilihan yang bagus untuk pemain yang mahukan kereta melakukan sedikit perkara.

Apakah Kereta Terbaik di Liga Roket untuk Digunakan?

Seperti disebutkan sebelumnya, Octane adalah salah satu kereta terbaik untuk digunakan hanya kerana ia dirancang untuk melakukan sedikit perkara. Ini adalah pilihan yang bagus untuk pemain baru dan veteran.

Sekiranya anda mencari sesuatu yang lebih baru, Fennec adalah kegemaran komuniti terbaru. Ia popular kerana semua sebab yang menjadikan Octane salah satu kereta terbaik dalam permainan.

Walau bagaimanapun, kotak hit di Fennec sedikit lebih tepat kerana hidungnya segi empat tepat. Tidak seperti hidung semi-runcing Octane, pemain tahu dengan tepat di mana kereta mereka akan memukul bola setiap kali kerana persamaan antara bentuk hitbox dan bahagian depan Fennec.

Sekali lagi, ini mengenai kotak hit. Tidak ada gunanya mendapatkan kereta yang memukau secara visual jika anda tidak dapat mengetahui di mana bola akan memukulnya.

Apakah Kereta Terbaik di Rocket League untuk Air Dribbling?

Kereta terbaik untuk menggelecek udara adalah Breakout. Ia tidak mengejutkan sesiapa pun, kerana ia adalah kegemaran profesional. Adakah anda tahu para profesional yang kelihatan seperti mereka dapat menggelecek selamanya? Ada sesuatu mengenai hidung Breakout yang memudahkan mengawal bola.

Sekiranya Breakout bukan gaya anda, anda juga boleh menggelecek udara dengan kereta seperti:

 • Dominus

 • Paladin

Sebilangan kereta ini tidak sesuai untuk menggelecek udara, tetapi ia menonjol sebagai pilihan jika anda tidak merasakan Breakout.

Apakah Kereta Terbaik di Rocket League Musim 2?

Musim 2 Rocket League memperkenalkan pelbagai barang kosmetik baru untuk permainan, tetapi bukan kereta baru. Oleh itu, jika anda mencari "kereta terbaik di Liga Roket" untuk Musim 2, anda perlu memutuskan sama ada anda mencari reka bentuk kereta atau kelas kereta.

Kelas kereta yang sama, seperti Octane dan Dominus, masih memegang gelaran yang berkuasa hingga Musim 2. Kelas Hybrid menerima badan baru yang dipanggil R3MX, tetapi hanya tersedia untuk pemegang pas premium.

Sebagai alternatif, jika anda ingin membumbui sesuatu pada kereta semasa anda, Epic Games mempunyai jawapan untuk anda.

Musim 2 membuka koleksi decal, roda, dan topper baru untuk memperibadikan kereta anda dan menjadikannya barang kecantikan. Sekiranya anda kekurangan idea penyesuaian, komuniti Rocket League mempunyai banyak contoh inspirasi dalam talian.

Apakah Kereta Terbaik dalam Liga Roket untuk Pemula?

Ada sebab mengapa Octane menjadi kegemaran ramai dalam komuniti Rocket League. Ramai pemain veteran mula menggunakan Octane kerana kotak kereta itu menyerupai bentuk modelnya. Kesamaan menjadikan pemain baru lebih mudah untuk fokus pada mekanik permainan tanpa perlu bimbang di mana mereka akan mencapai sasaran.

Kegemaran pemula yang lain termasuk:

 • Pukulan panas

 • Jalan Babi

 • Takumi

 • Pelarian

 • Dominus

Sebilangan besar kereta di kelas Dominus dan Hybrid adalah pilihan yang baik untuk pemain baru dan mempunyai kotak pilihan yang agak adil. Sekiranya anda baru memulakan, anda mungkin ingin menjauhkan diri dari kereta seperti Paladin, Esper, dan Merc - sekurang-kurangnya sehingga anda dapat mengetahui asasnya.

Soalan Lazim Tambahan

Apakah Kereta Terpantas di Rocket League?

Menjadi pemain Rocket League yang hebat bukan hanya mengenai kepantasan, tetapi jika anda tertanya-tanya tentang kereta terpantas di Liga, mungkin tidak akan mengejutkan anda apabila mendapati Octane membuat senarai. Ini adalah salah satu kereta serba ada yang terbaik, dan itu termasuk kelajuan untuk menarik 50/50 dalam satu pertandingan.

Apakah Kereta Paling Jarang dalam Rocket League 2020?

Terdapat beberapa kereta langka di Rocket League - kebanyakannya eksklusif sebelum Epic Games memperoleh francais. Ia merangkumi:

• Armadillo

• Gigi Manis

• The Hogsticker

• Kapal Perang Samus

• Mario dan Luigi, eksklusif untuk Nintendo Switch

Kereta lain yang terkenal di jabatan jarang termasuk:

• Gempa susulan

• Zippy

• Esper

• Grog

• Periuk

• Proteus

• Masamune

• Scarab

• Vulcan

Kereta ini boleh didapati melalui DLC antara 2015 dan 2016.

Kereta Apa yang Digunakan Pro di Rocket League?

Lebih separuh daripada komuniti pro memenangi perlawanan menggunakan Octane, termasuk profesional yang terus memenangi gelaran dalam Siri Kejuaraan Dunia. Kereta kedua paling popular di kalangan pemain profesional adalah Dominus dan menjadi kegemaran di kalangan freestyler.

Adakah Fennec adalah Kereta Terbaik di Rocket League?

Banyak pemain menyanyikan pujian Fennec, mengatakan ia adalah penerus Octane kerana ketepatan hitboxnya. Walaupun Fennec dan Octane berkongsi kotak hit yang sama, model reka bentuk segi empat tepat Fennec sepadan dengan kotak hit sedikit lebih banyak daripada hidung runcing Octane.

Sama ada ia adalah "kereta terbaik" di Liga, bergantung kepada anda.

Memilih Kereta Terbaik untuk Gaya Main Anda

Ketika datang ke sana, anda mungkin tertarik dengan kereta yang lebih pantas tetapi statistik seperti kotak pilihan mungkin menjadi faktor penentu apabila anda memilih kereta yang tepat. Anda memerlukan kereta yang berfungsi dengan betul seperti yang anda harapkan dan sesuai dengan gaya permainan anda di dalam pasukan.

Octane mungkin merupakan pilihan paling popular di masyarakat, tetapi ada pelbagai pilihan di luar sana. Sekiranya anda hanya mahukan kereta yang sedikit berbeza daripada semua Octanes, selalu ada Fennec.

Kereta mana yang paling kerap anda gunakan? Adakah ia berubah sejak anda mula bermain Rocket League? Beritahu kami mengenainya di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found