Di dalam Volkswagen Arteon, Volkswagen terbaik dan termaju belum

Di dalam Volkswagen Arteon, Volkswagen terbaik dan termaju belum

Gambar 1 dari 11

volkswagen_arteon_cockpit_2

volkswagen_arteon_active_info_digital_driver
volkswagen_arteon_cockpit
volkswagen_arteon_driving_2
volkswagen_arteon_driving_rear
volkswagen_arteon_driving
volkswagen_arteon_front_interior
volkswagen_arteon_infotainment_screen
volkswagen_arteon_passenger_seat_r_motif
volkswagen_arteon_rear_interior
volkswagen_arteon_steering_wheel_r_logo

Terdapat beberapa kereta yang melakukan semua yang dikehendaki oleh pemandu. Bagi mereka yang mencari sensasi terpasang ke pelapis ketika kereta mereka melancarkannya hingga 60mph dalam beberapa saat, atau kegembiraan cengkeraman gigih ketika mereka menari kereta dari sudut ke sudut, keselesaan sering dikorbankan; pemikiran selepas. Sebaliknya, mereka yang lebih gemar maju dalam kemewahan mesti tidak dapat melepaskan prestasi dan dinamisme.

Terdapat jalan tengah, bagaimanapun, dan kereta seperti Arteon Volkswagen menyala. Kemewahan tanpa kompromi, prestasi tanpa rasa tidak selesa, kemudahan tanpa gangguan. Itulah maksud Arteon.

Keanggunan dan tujuan

[galeri: 3]

Anda dapat mengetahui dari saat anda memerhatikannya bahawa ada sesuatu yang agak istimewa mengenai Arteon. Sikap rendah, garis leret dan lipatan badan yang diletakkan dengan teliti menunjukkan rasa tujuan, rasa laju. Lampu depan yang menyatu dengan gril depan dan ruang udara depan yang ternganga menjadikan kereta terasa lebih lebar dan lebih dekat ke jalan. Garis bumbung belakang dan lengkungan roda belakang secara dramatik yang melonjak sensasi di pinggul - semuanya menyumbang kepada sebuah kereta yang terasa seperti mungkin sedikit menyeronokkan.

Namun masih ada sesuatu yang meremehkan dan tenang mengenai cara Arteon duduk di jalan raya. Ia tenang serta sporty, tenang dan juga bertujuan. Tidak ada yang terlalu memalukan, terlalu memalukan atau keterlaluan mengenainya. Arteon anggun dan bersahaja; jenis kereta yang berpotensi untuk menarik minat semua orang, bukan hanya mereka yang mencari prestasi yang sempurna atau yang paling mewah.

[galeri: 1]

Bukan semua mulut dan seluar: Arteon mempunyai tauliah untuk menyokong apa yang ditenun di seluruh reka bentuk badan dan bahagian luar. Ia bermula dengan dorongan kecil di sana-sini, petunjuk tentang apa yang ada di bawah: bonet yang terbuka pada engsel pivot berganda; tingkap tanpa bingkai yang dilengkapi dengan kaca berlapis berlapis untuk mengekalkan ketenangan seperti gereja; dan but yang boleh dibuka dengan sentuhan jari kaki kasual (tersedia sebagai tambahan pilihan).

Tetapi ia berterusan di bahagian dalam. Volkswagen mengatakan bahawa Arteon adalah salah satu kereta termaju yang pernah dibuatnya, penuh dengan teknologi yang bertujuan menjadikan anda lebih selamat, perjalanan anda lebih selesa dan selesa. Namun kesan utama yang anda dapat ketika anda memasuki kokpit untuk pertama kalinya bukanlah bahawa ini adalah penerus rohani DeLorean Doc Brown atau KITT Michael Knight, tetapi ia adalah kereta mewah yang abadi.

[galeri: 7]

Tempat duduk kulit Nappa hadir sebagai standard, secara semula jadi, memastikan keselesaan dalam perjalanan jauh, tetapi kokpit Arteon yang lain juga merupakan lambang ketenangan. Papan pemuka menyapu bahagian depan kereta dalam satu barisan panjang yang tidak terganggu, hanya diselingi oleh jam analog kecil yang menarik. Ventilasi udara menyatu, hampir tidak diperhatikan, ke dalam perincian papan pemuka dan bahkan sistem infotainment berteknologi tinggi kereta nampaknya mengambil tempat duduk belakang, duduk dengan tenang di tengah-tengah, dan bukannya keluar secara tiba-tiba seperti di kereta pengeluar lain.

Sudah tentu, terdapat banyak teknologi di tempat kerja. Ia menguatkan Paparan Info Aktif 12.3in yang canggih di belakang stereng, skrin sentuh Discover Navigation 8in di tengahnya, dan rentetan teknologi bantuan pemandu yang maju dari Volkswagen Arteon. Anda juga boleh menyiapkan kerusi Arteon dengan teknologi urut untuk menghidupkan kembali otot yang sakit, sementara kawalan iklim tiga zon memastikan semua penumpang anda dapat mengekalkan tahap keselesaan mereka sendiri.

[galeri: 6]

Namun, tidak ada saat di mana semua ini mengganggu rasa damai dan ketenangan Arteon. Sama ada anda seorang pemandu atau penumpang, Volkswagen Arteon adalah sebuah kereta yang senang dilalui: santai, tenang, ringan dan lapang, tidak diragukan lagi dengan penyertaan sunroof panjang, gelongsor dan miring.

Ini semua lebih luar biasa apabila anda mempertimbangkan betapa praktikalnya kereta dan miliknya. Dilihat dari luar, Volkswagen Arteon tampil sebagai bertenaga dan bertujuan, berotot dan sporting. Walau apa pun, mengenai jalan-jalan seperti kucing, mempersiapkan anda untuk kepraktisan dalaman kereta yang sempurna.

[galeri: 9]

Di bahagian belakang, terdapat banyak ruang bagi penumpang untuk meregangkan anggota badan mereka, dan garis atap yang landai itu tidak akan membuktikan masalah kecuali anda jauh lebih tinggi daripada enam kaki. Buka but dan ruang membawa barang yang besar terungkap, nampaknya terbentang selamanya; cukup besar untuk menelan beberapa kes besar dan banyak lagi. Dengan tempat duduk yang lebih tinggi, kapasitasnya 563 liter sangat besar, cukup untuk memuatkan beg dan peralatan percutian keluarga. Turunkan tempat duduk dan ada ruang untuk memikat pilihan perabot Ikea pek rata.

Pada akhirnya, apa yang dicapai oleh Volkswagen Arteon adalah sesuatu yang cukup luar biasa. Ini adalah kereta yang paling bagus dihasilkan oleh Volkswagen. Sangat menarik untuk dilihat dan elegan, penuh dengan teknologi dan mewah. Namun, ia masih bersifat tematik dan dikenali sebagai Volkswagen dalam semua aspek. Ia praktikal, dibuat dengan indah, selamat, selesa dan senang dipandu. Walau bagaimanapun, Volkswagen Arteon membuktikan bahawa anda tidak perlu berkompromi jika anda cukup mementingkan diri sendiri untuk menginginkan semuanya.

Klik di sini untuk mengambil bahagian dalam tinjauan automotif kami, dengan peluang untuk memenangi salah satu daripada lima baucar John Lewis bernilai £ 100.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found