Tiga Penyedia E-mel Super-Pendek Percuma

Sebilangan besar anda di luar sana mempunyai alamat e-mel yang panjangnya sekurang-kurangnya 16 aksara jika anda memasukkan @, titik dan TLD (com / net / org / dll.)

Menjadi internet mudah alih menjadi lebih biasa, alamat e-mel pendek boleh berguna kerana memerlukan lebih sedikit masa untuk menaip telefon bimbit atau telefon pintar, dan selanjutnya tidak akan membungkus kata ketika memasukkannya ke dalam skrin yang lebih kecil .

Untuk diperhatikan, saya tidak mencadangkan anda beralih untuk semua ini (walaupun anda boleh), tetapi mempunyai alamat "hanya mudah alih" sekunder adalah lebih mudah.

Dalam.com

Anda boleh mendaftarkan alamat e-mel percuma di sini di //mail.in.com/. Ini adalah penyedia surat yang sangat baik. Penyediaannya mudah, antara muka mudah dan direka dengan baik (tab berfungsi dengan baik), dan anda akan siap dan berfungsi dalam masa yang singkat. In.com sangat moden dan anda akan menghargai cara kerjanya.

9y.com

9y berkuasa Hushmail, jadi anda tahu ia selamat. Penyedia mel ini menawarkan antara muka yang sangat dilucutkan dan asas, tetapi ia berjaya. Versi percuma hanya membenarkan ruang 2MB (bukan GB), tetapi untuk penggunaan mudah alih lebih dari cukup untuk teks sahaja.

V!

V.gg adalah yang terpendek daripada yang saya dapati mengenai e-mel percuma yang ada sekarang. Saya tidak tahu betapa boleh dipercayai perkhidmatan e-mel ini kerana laman web kelihatan sangat lama dan mempunyai notis (C) 2005 di bahagian bawah, tetapi, ia ada dan anda boleh mendapatkannya.

GMX

GMX mempunyai beberapa TLD berbeza selain COM, salah satunya adalah DE. Ini adalah "terpanjang" penyedia alamat pendek. Dan GMX terkenal stabil dan boleh dipercayai. Anda boleh mendaftar untuk akaun COM terlebih dahulu, kemudian menambah DE selepas itu dari dalam kawalan akaun.

Menggunakan domain tiga huruf anda sendiri

"Tetapi semua domain tiga huruf / watak hilang."

Bukan dengan tembakan panjang. Sekiranya anda mahukan, terdapat banyak. Anda tidak akan mendapat dot-com, tetapi terdapat banyak NET dan ORG untuk dipilih. Untuk penggunaan mudah alih, ia tidak menjadi masalah dengan apa yang anda ada selagi ia pendek.

Satu-satunya perkara yang harus anda pertimbangkan adalah tidak menggunakan nombor yang akan membingungkan sesiapa.

Sebagai contoh, jika anda melihat C, C50.org akan menjadi pilihan yang buruk kerana 0 (sifar) boleh menjadi keliru untuk huruf O. C55.org atau C66.org di sisi lain akan menjadi pilihan yang jauh lebih baik.

Sebaiknya jangan menggunakan huruf dan angka di sebelah satu sama lain yang kelihatan serupa, seperti S5 atau 5S.

Oleh kerana anda hanya mahukan domain ini hanya untuk penggunaan e-mel, cara terbaik untuk mencapainya adalah dengan menggunakan Pusat Pentadbiran Windows Live, iaitu Hotmail, atau Google Apps Edisi Standard, iaitu Gmail. Ini digunakan bersama dengan perkhidmatan seperti EditDNS akan membolehkan anda menyiapkan surat secara percuma tanpa sebarang kos hosting. Satu-satunya kos adalah yuran pendaftaran domain tahunan $ 10 hingga $ 20.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found