Cara Mendapatkan Lebih Banyak Pengikut Dan Peminat di TikTok

Sekiranya anda sudah mempunyai TikTok di telefon anda, anda tahu betapa ketagihannya aplikasi baru ini. Anda boleh meneliti klip panjang beberapa saat yang lucu selama berjam-jam. Ini adalah hiburan yang tidak berkesudahan dan ada bakat sebenar di TikTok!

Namun, bagaimana jika anda ingin menjadi salah satu pengguna TikTok seterusnya yang menjadi viral dengan klip hebat? Atau mungkin anda telah membuat beberapa klip lucu, hanya untuk mereka tidak mendapat daya tarikan. Bagaimana anda membuat video anda di depan lebih banyak mata? Jelas sekali, anda perlu meningkatkan jumlah pengikut dan jumlah peminat TikTok untuk mewujudkannya.

Itu lebih mudah dikatakan daripada sudah tentu. Terdapat banyak perkhidmatan yang dapat membawa anda sekumpulan pengikut dan peminat palsu, tetapi itu tidak akan membawa anda ke mana-mana, dan berpotensi bahkan membuat akaun TikTok anda dilarang. Seperti memperoleh pengikut di mana-mana platform media sosial, memperolehnya memerlukan banyak kerja keras dan kegigihan, dan ketekunan dari masa ke masa.

Sebagai pengguna TikTok, tidak mungkin anda akan mendapat banyak dan bertenaga selepas semalam. Mendapatkan pangkalan peminat mungkin memerlukan sedikit masa dan kerja keras.

Namun, ada cara untuk mendapatkan pengikut dan peminat dengan lebih pantas. Berikut adalah beberapa petua untuk mula mendorong orang mengikuti anda dan kemudian anda akan mula membina momentum untuk memiliki pengikut dan peminat yang banyak.

Isi Profil TikTok Anda dengan Lengkap

Terdapat banyak pengguna TikTok yang cuba membuat kandungan viral, tetapi mereka tidak mengisi profilnya atau mereka hanya menyelesaikannya sebahagian sahaja. Anda tidak akan menarik banyak pengikut ke suapan TikTok anda jika anda tidak mempunyai profil yang menarik - profil yang tidak diisi sering kelihatan tidak menarik, hampir seperti bot, dan cenderung tidak mahu mengikuti .

Perkara pertama yang harus anda lakukan ialah meluangkan masa dan tenaga untuk melengkapkan profil anda, menjadikan profil anda sebaik mungkin. Bangun dengan memperhatikan kualiti dan kualiti kandungan dan mereka akan datang.

Dengan mengisi profil anda, anda akan dapat membuat orang yang mengunjungi profil anda untuk pertama kalinya menekan butang "ikuti" itu. Yang paling penting, anda ingin memastikan anda mempunyai foto profil yang baik serta nama pengguna tersuai untuk menjadikan profil anda lebih menarik bagi bakal pengikut!

Gunakan Hashtag dalam Kandungan TikTok Anda

Anda ingin memastikan bahawa anda menggunakan hashtag panas dan tren semasa membuat kandungan untuk TikTok. Sekiranya anda menggunakan hashtag yang tidak diminati orang, anda tidak akan mendapat banyak tontonan pada video anda, dan bahkan pengikut yang berpotensi lebih sedikit.

Gunakan hashtag yang sedang popular (iaitu, hashtag semakin popular), dan anda akan melihat video anda di hadapan lebih banyak mata. Belajar untuk memantau tren hashtag pada bila-bila masa.

Buat Kandungan Asal

Salah satu masalah terbesar TikTok sekarang ialah terdapat sejumlah besar pengguna yang hanya membuat video penyegerakan bibir atau menyalin kandungan pengguna lain, tetapi dengan kelainan mereka sendiri. Ini mungkin cara yang baik untuk mendapatkan beberapa suka, tetapi itu tidak akan membuat anda pengikut dan peminat terburu-buru, itu pasti.

Anda ingin memastikan bahawa anda membuat kandungan asli dan unik yang belum pernah dilihat orang sebelumnya. Dipasangkan dengan menggunakan hashtag yang relevan dan tren, ini berpotensi untuk "mengagumkan" penonton anda dan melanggan lebih banyak kandungan kemudian.

Anda tidak semestinya mempunyai sesuatu yang benar-benar unik di TikTok - video lip-sync atau putaran video tren yang lain boleh berfungsi dengan baik, tetapi pastikan bahawa anda menggunakan semula premis itu dengan kandungan yang boleh mengejutkan dan menarik perhatian penonton anda. Menjana kandungan baru adalah peluang anda untuk menjadi kreatif dan bersenang-senang.

Kekal aktif di TikTok

Salah satu kaedah terbaik untuk mendapatkan pengikut di TikTok adalah ketekunan dan kegigihan. Pengikut baru anda ingin melihat kandungan baru dari anda secara berkala - itulah sebabnya mereka melanggan. Untuk mendapatkan pengikut yang cepat, biasanya bagus untuk menyiarkan video baru sekurang-kurangnya sekali sehari; namun, anda juga tidak mahu mengorbankan kualiti anda untuk kuantiti. Sekiranya sekali sehari terlalu banyak, buatlah jadual yang ditetapkan, seperti setiap hari Isnin / Rabu / Jumaat, atau Selasa / Khamis. Dengan cara itu anda dapat membentuk pangkalan peminat biasa yang sentiasa memeriksa kandungan anda.

Sekiranya anda hanya dapat menyiarkan tiga, video unik dan berkualiti tinggi seminggu, tidak mengapa! Ketiganya akan mendapat lebih banyak suka dan mendapat lebih banyak pengikut daripada lima hingga tujuh video pengeluaran rendah. Kuncinya adalah menyiarkan kandungan berkualiti tinggi secara berkala dan tidak hanya sesekali.

Terlibat Dengan Pengikut TikTok Anda

Seperti yang anda diberitahu di setiap platform sosial, salah satu perkara paling penting yang harus dilakukan ketika mendapatkan pengikut dan pelanggan adalah memastikan anda selalu berinteraksi dengan mereka.

Pengikut suka bercakap dan bercakap dengan pengeluar kandungan kegemaran mereka, terutamanya apabila anda mengambil cadangan atau idea daripada mereka. Ini menjadikan anda lebih mesra, mudah didekati, dan pengguna TikTok yang lebih menarik untuk diikuti oleh orang. Walaupun begitu, pastikan anda berpegang pada "jenama" anda ketika bercakap dengan mereka, dan ingat, apa sahaja yang dikatakan dalam talian TIDAK PERNAH AKAN JAUH.

Bekerjasama dengan orang lain

Bekerjasama atau berduet dengan pengguna TikTok yang lain boleh menjadi kaedah terbaik untuk menampilkan halaman anda di hadapan lebih ramai orang. Adalah idea yang baik untuk memulakannya dengan berduet dengan orang lain dalam kumpulan pengikut anda (contohnya, anda mempunyai 100 pengikut, dan pengguna yang berduet dengan anda mempunyai jumlah pengikut yang serupa), tetapi apabila anda menjadi lebih baik, anda boleh berduet dengan beberapa pengguna TikTok dan dapatkan kandungan anda di hadapan lebih banyak mata, bahkan pengikut mereka sendiri!

Situasi yang ideal adalah berduet dengan pengguna yang dapat menolong anda, dan pada masa yang sama anda menolong mereka. Sikap timbal balik adalah kekuatan yang kuat di media sosial seperti dalam kehidupan nyata.

Manfaatkan platform sosial anda

Sekiranya anda sudah mempunyai jumlah pengikut yang layak di platform sosial lain seperti Twitter dan Instagram, kongsi kandungan TikTik anda ke profil tersebut juga.

Ini akan memaparkan video anda di depan mata lebih banyak, dan bahkan mungkin mendorong orang yang mengikuti anda di platform lain untuk mengikuti anda di TikTok juga. Peminat mungkin juga berkongsi kandungan TikTok anda, dan menjadikannya viral di platform lain!

Ikuti cabaran

Selari dengan menggunakan hashtag yang sedang tren, dengan mudah kaedah terbaik untuk mendapatkan pengikut di TikTok adalah dengan membuat video cabaran anda sendiri. Sebagai contoh, terdapat banyak cabaran popular seperti #InMyFeelingsChallenge - kegilaan berdasarkan lagu hit Drake - dan juga #unmakeupchallenge, iaitu mengenai menanggalkan solek. Ini adalah peluang hebat untuk membuat kandungan unik yang dilihat oleh semua orang, dan mungkin juga mempunyai pengikut yang akan datang lebih banyak lagi setelah melanggan!

Halaman "Untuk Anda"

Halaman "Untuk Anda" di TikTok adalah halaman utama di mana pengguna TikTok pergi untuk menemui kandungan. Ini adalah aliran video berterusan yang telah dipilih oleh TikTok untuk diketengahkan kerana beberapa sebab. Kami tidak mengetahui faktor-faktor yang digunakan TikTok untuk menonjolkan video, tetapi akhirnya, dengan menyiarkan kandungan yang hebat, biasa, dan berkualiti tinggi, akhirnya anda dapat sampai di halaman Untuk Anda untuk mendapatkan kandungan anda di hadapan lebih banyak mata, dan secara semula jadi, lebih banyak pengikut.

Malangnya, tidak ada penyelesaian pasti atau penyelesaian ajaib untuk masuk ke halaman sorotan.

Beberapa kata terakhir mengenai mendapatkan lebih banyak pengikut dan peminat TikTok

Sayangnya, memperoleh pengikut di TikTok tidak berlaku dalam sekelip mata. Seperti mana-mana platform media sosial, memerlukan banyak kerja, banyak kandungan berkualiti, dan kadang-kadang malah rehat bertuah! Walau bagaimanapun, dengan tetap konsisten dan menyiarkan kandungan berkualiti tinggi secara berkala, anda akan mula meningkatkan jumlah pengikut anda secara perlahan tetapi pasti.

Sekiranya anda mendapati artikel TechJunkie ini berguna, anda mungkin ingin melihat Cara Menambah Kesan Visual pada Video TikTok Anda dan Apakah Program Pencipta TikTok? Sekiranya Anda Menyertainya?

Adakah anda mempunyai cadangan bagaimana mendapatkan lebih banyak pengikut di TikTok? Sekiranya ada, sila tinggalkan komen di bawah.

Recent Posts