Ulasan Toshiba Satellite C75

Ulasan Toshiba Satellite C75

Gambar 1 dari 6

Toshiba Satelit C75

Toshiba Satelit C75
Toshiba Satelit C75
Toshiba Satelit C75
Toshiba Satelit C75
Toshiba Satelit C75
£ 499 Harga semasa dikaji

Dengan komputer riba bajet yang semakin merosot ke dimensi Ultrabook yang hampir, Satelit C75 raksasa Toshiba kelihatan sangat besar. Sekiranya anda ingin mengganti PC desktop, komputer riba berbadan besar ini wajar dipertimbangkan. Dengan CPU Core i3 yang terhormat, papan kekunci yang luas dan paparan 17 inci yang besar, Satelit C75 dapat memiliki apa yang diperlukan untuk menjadi penduduk tetap di meja anda.

Mengukur seberat lebih dari 37mm pada titik paling tebal, Satelit C75 nampaknya dapat menelan keseluruhan Ultrabook. Tidak seberat yang anda jangkakan dari dimensinya, tetapi anda mungkin tidak terlalu senang untuk membawa keluar seberat 2,7 kg keluar rumah. Ia boleh berfungsi sebagai stesen kerja mudah alih, namun, jika tidak memerlukan hayat bateri yang luar biasa: jauh dari sumber utama, dengan paparan redup hingga 75cd / m2 dan Wi-Fi dan Bluetooth dimatikan, sistem berjalan selama 5 jam 25 minit dalam cahaya kita -menggunakan ujian bateri.

Toshiba Satelit C75

Secara estetik, Toshiba telah mencari penampilan yang cukup konservatif. Skrin 17.3in dilindungi oleh penutup yang agak polos, di mana Satelit C75 dilengkapi dengan warna putih polos atau plastik dua warna kelabu dan hitam. Sebilangan kecil perak yang terpaku di sekitar pembesar suara adalah satu-satunya konsesi untuk memikat.

Semuanya terasa agak plasticky, tetapi itu bukan untuk mengatakan ia tipis. Casis berongga memberi banyak ruang di sekitar komponen utama sekiranya jatuh secara tidak sengaja, dan sementara penutupnya memberikannya, ia berfungsi dengan baik untuk melindungi paparan di dalamnya - tidak sampai kita menolak penutupnya dengan kuat mula menekan panel TFT di dalam dan menyebabkan riak kelihatan pada paparan.

Papan kekunci bersaiz penuh dan papan kekunci berangka juga diterima, dan tindakan ringan kekunci dan susun atur yang luas menjadikan penaipan bebas masalah. Pad sentuh terasa sedikit sesak, bagaimanapun, terutama mengingat ukuran C75 itu sendiri, dan bibir yang sedikit di pinggirnya menghalangi leret tepi Windows 8. Kami menjangkakan kebanyakan orang akan memasang tetikus USB.

Toshiba Satelit C75

Secara dalaman, Toshiba telah melengkapkan Satelit C75 dengan pemproses Core i3-3120M 2.5GHz dan pasangan RAM DDR3 8GB dan cakera keras 1TB yang luar biasa. Itu senarai komponen yang mengagumkan untuk harganya; Toshiba akan bernasib baik di Makmal komputer riba anggaran bulan lalu, sekiranya tiba tepat pada waktunya.

Sesungguhnya, keputusan keseluruhan 0.67 dalam Tanda Aras Dunia Nyata kita akan meletakkannya di antara pelopor utama untuk prestasi aplikasi; Core i3 mungkin bukan pemproses premium, tetapi Toshiba terasa seperti komputer riba kelas atas.

Walau bagaimanapun, prestasi permainan tidak begitu kuat. Dengan hanya menggunakan Intel HD Graphics 4000, ia mencapai kadar bingkai purata 33fps dalam ujian Crysis termudah kami. Itu hampir boleh dimainkan, rata-rata menjunam hingga 24fps ketika anda menaikkan tetapan kualiti ke Medium.

Walaupun begitu, layar besar menjadi tarikan besar. Di mana komputer riba berskrin lebih kecil sering menampilkan paparan 1,366 x 768 piksel, Toshiba menawarkan resolusi 1.600 x 900 yang terasa lebih luas (walaupun kurang murah hati daripada paparan Full HD yang biasa kita gunakan pada model premium). Kualiti gambar baik, jika tidak bagus.

Toshiba Satelit C75

Kecerahan mencapai 305cd / m2 yang sangat baik - cukup terang untuk kegunaan luaran, jika anda dapat memasukkannya ke kebun - tetapi nisbah kontras 169: 1 menghasilkan gambar yang sudah habis. Abu-abu gelap menyatu menjadi hitam, dan sorotan juga dihancurkan. Tidak masalah untuk penggunaan sehari-hari, selagi anda tidak merancang untuk melakukan kerja penyuntingan foto yang kritikal terhadap warna.

Dalam soal penyambungan, semua perkara penting ada di sini. Hanya ada satu port USB 3, yang agak pelit, tetapi ada dua lagi port USB 2, Gigabit Ethernet, HDMI, D-SUB dan pembaca kad SD yang terdapat di sekitar tepi Toshiba. Rangkaian tanpa wayar dibatasi pada kelajuan 802.11n jalur tunggal, tetapi tidak seperti komputer riba yang lebih murah, penyambungan Bluetooth 4 terkini disokong. Terdapat juga kamera web 0.9MP asas yang tertanam di bezel paparan, dan walaupun kontras dan perinciannya kurang, cukup baik untuk berbual Skype asas.

Sebagai pengganti desktop do-it-all, Satelit C75 adalah serba lengkap. Ia mempunyai titik lemah, tetapi jika anda mencari komputer riba di meja dengan kelajuan yang baik dengan harga sekitar £ 500, Toshiba Satellite C75 adalah calon yang layak dengan harga yang masuk akal.

Jaminan

Jaminan 1 thn kembali ke pangkalan

Spesifikasi fizikal

Dimensi 413 x 268 x 37mm (WDH)
Berat 2.700kg
Berat perjalanan 3.0kg

Pemproses dan ingatan

Pemproses Intel Core i3-3120M
Kapasiti RAM 8.00GB
Jenis memori DDR3

Skrin dan video

Saiz skrin 17.3in
Skrin resolusi melintang 1,600
Skrin resolusi menegak 900
Resolusi 1600 x 900
Chipset grafik Grafik Intel HD 4000
Keluaran VGA (D-SUB) 1
Keluaran HDMI 1
Keluaran S-Video 0
Keluaran DVI-I 0
Keluaran DVI-D 0
Keluaran DisplayPort 0

Pemacu

Teknologi cakera optik Penulis DVD
Harga bateri ganti termasuk PPN £0

Rangkaian

Sokongan 802.11a tidak
Sokongan 802.11b iya
802.11g sokongan iya
802.11 sokongan-n rancangan iya
Penyesuai 3G bersepadu tidak
Sokongan Bluetooth iya

Ciri-ciri lain

Modem tidak
Slot ExpressCard34 0
Slot ExpressCard54 0
Slot Kad PC 0
Port USB (hilir) 2
Pelabuhan FireWire 0
Port tetikus PS / 2 tidak
Port bersiri 9-pin 0
Pelabuhan selari 0
Pembaca kad SD iya
Pembaca Flash padat tidak
Jenis peranti penunjuk Pad sentuh
Mikrofon bersepadu? iya
Kamera web bersepadu? iya
TPM tidak
Pembaca kad pintar tidak
Carry case tidak

Ujian bateri dan prestasi

Hayat bateri, penggunaan ringan 5jam 25min
Hayat bateri, penggunaan berat 2jam 0min
Skor Penanda Aras Dunia Nyata keseluruhan 0.67
Skor respons 0.82
Skor media 0.68
Skor berbilang tugas 0.52

Sistem operasi dan perisian

Sistem operasi Windows 8 64-bit
Keluarga OS Windows 8

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found