Ulasan TP-Link SafeStream TL-R600VPN

Ulasan TP-Link SafeStream TL-R600VPN

Gambar 1 dari 4

TP-Link SafeStream TL-R600VPN

TP-Link SafeStream TL-R600VPN
TP-Link SafeStream TL-R600VPN
TP-Link SafeStream TL-R600VPN
£ 60 Harga semasa dikaji

VPN IPsec adalah salah satu kaedah termurah untuk menghubungkan pekerja bergerak dengan selamat ke pejabat utama, kos yang dapat dikurangkan TL-R600VPN baru TP-Link. Unit desktop kecil ini secara serentak menyokong sehingga 20 terowong IPsec dan 16 PPTP VPN, namun harganya hanya £ 50.

Sambungan LAN dan WAN adalah Gigabit serba boleh dan terdapat firewall SPI bersepadu. Tidak banyak yang dapat dilihat di bahagian depan peranti, dengan LED status untuk setiap port, tetapi ciri yang tidak biasa adalah perlindungan lonjakan elektrik terbina dalam.

Pemasangan cukup mudah, dan antara muka web penghala menawarkan wizard permulaan pantas untuk membuat anda aktif dan beroperasi. Firewall SPI dihidupkan secara lalai, tetapi tidak ada pilihan untuk menyesuaikannya dengan peraturan Anda sendiri untuk mengendalikan akses ke layanan atau protokol tertentu.

Sebilangan besar ciri keselamatan serupa dengan penghala pengguna kos rendah, dengan pilihan untuk membuat pelayan maya, peraturan pemajuan port dan DMZ untuk sistem hos tunggal. Anda juga boleh menggunakan peraturan kawalan untuk akses internet - yang terdiri daripada hos, tujuan atau alamat IP - jadual waktu, dan membenarkan atau menolak tindakan.

TP-Link SafeStream TL-R600VPN

Untuk VPN IPsec, penghala ditujukan terutama untuk menyediakan sambungan dari laman web ke situs, kerana TP-Link tidak termasuk perangkat lunak klien untuk pengguna jarak jauh. Semua skema penyulitan utama, termasuk AES-256, disokong, dan TP-Link menyediakan tutorial berguna di laman webnya.

Kami menguji prestasi menggunakan pelayan VPN PPTP penghala dan mendapati penyediaannya sangat mudah. Anda mengaktifkan pelayan PPTP dan enkripsi MPPE, menentukan julat alamat IP untuk sambungan masuk, dan membuat pengguna dan kata laluan yang diperlukan.

Dengan menggunakan klien VPN Windows 7 PPTP, kami tidak menghadapi masalah untuk menyambung ke penghala dari sisi WAN dan mengakses sistem di LAN. Walau bagaimanapun, penghala bersusah payah menangani overhead penyulitan. TP-Link menuntut kelajuan VPN maksimum 2.5MB / saat, dan menjalankan salinan fail mudah melalui pautan mengembalikan kelajuan rata-rata 2MB / saat. Kami juga menyatakan bahawa semasa salinan ini berjalan, antara muka web pengurusan membeku, menunjukkan penghala sangat tertekan.

TL-R600VPN adalah salah satu penghala VPN termurah di pasaran. Mudah digunakan, tetapi menghadapi masalah besar untuk mengatasi masalah lalu lintas yang padat.

Peringkat

Jaminan

Waranti RTB tahun 1

Fizikal

Format pelayan Desktop
Konfigurasi pelayan Casis desktop

Rangkaian

Port LAN Gigabit 5

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found