Cara Mengesan Kalori dengan Apple Watch

Apple Watch adalah salah satu alat teknologi dengan beberapa kegunaan dan faedah, terutama untuk kesihatan dan kecergasan. Aksesori ringan ini adalah alat yang hebat bagi mereka yang berusaha menguruskan kecergasan dan aktiviti mereka.

Cara Mengesan Kalori dengan Apple Watch

Nasib baik, Apple Watch dapat membantu anda mencapai matlamat anda dalam beberapa cara, termasuk berfungsi sebagai penghitung kalori yang berguna.

Oleh itu, apakah kaedah terbaik untuk mendapatkan idea tentang berapa banyak kalori yang harus anda makan dalam sehari? Sebenarnya tidak ada jawapan yang mudah untuk soalan itu, kerana banyak faktor memenuhi keperluan kalori peribadi anda.

Sekiranya anda mendapat Apple Watch, anda sebenarnya dapat memasangkan iPhone anda untuk memeriksa statistik anda, yang mungkin anda anggap lebih tepat kerana menjejaki tahap aktiviti sebenar anda daripada bergantung pada anggaran yang anda pasangkan ke dalam kalkulator TDEE.

Apple Watch dan iPhone telah menjadi kombinasi penghitungan kalori yang sangat popular kerana anda dapat mengesan kalori masuk dan keluar dengan peranti yang sama yang anda pakai setiap hari dan digunakan untuk banyak aplikasi lain. Ini bermakna tiada pelaburan tambahan selain dari masa yang diperlukan untuk melihat sekilas peranti anda dengan pantas!

Oleh itu, tanpa basa-basi lagi, mari kita mulakan!

Cara Membaca Penjejak Kalori Apple Watch

Apple Watch anda dapat membantu anda memantau kesihatan anda dengan mengesan perkara seperti degupan jantung, aktiviti fizikal, dan tentu saja kalori anda.

Apabila anda memakai jam tangan Apple sepanjang hari, anda dapat mengakses statistik harian anda dari Aplikasi Kesihatan di iPhone anda (Pra-iOS 14) atau Aplikasi Kecergasan (pasca iOS 14).

Sekiranya anda menggunakan versi iOS dan watchOS yang dikemas kini, ikuti langkah berikut:

Buka Aplikasi Kecergasan pada iPhone anda.

Ketuk kategori 'Pindahkan' untuk meneroka maklumat berdasarkan Kalori

Sekiranya anda menggunakan versi iOS dan watchOS yang lebih lama, ikuti langkah berikut:

Buka Aplikasi Kesihatan pada iPhone anda

Pada iPhone yang dipasangkan ke Apple Watch anda, buka Aplikasi Kecergasan pada iPhone anda. Pastikan anda memuatkan semua statistik anda. Sekiranya tidak, ketik ikon profil di sudut kanan atas dan kemas kini maklumat anda.

kalori iphone

Ketik pada Hari ini tab jika anda belum berada di sana.

Lihat Tenaga Aktif dan Rehat anda

Periksa nombor untuk Tenaga Aktif (kalori yang telah anda bakar semasa bersenam) dan Tenaga Rehat (kalori yang anda bakar semasa rehat). Sekiranya anda menambahkannya bersama-sama, anda akan mendapat anggaran yang baik untuk jumlah kalori yang anda bakar setiap hari.

Sekiranya anda mahukan penjelasan yang lebih komprehensif untuk apa yang dimaksudkan oleh Apple dengan "Beristirahat" atau "Aktif", aplikasi kesihatan akan menunjukkan kepada anda penerangan jika anda mengetuk salah satu daripada kategori tersebut.

Jadi, sebagai contoh, jika saya aktif seperti setiap hari pada 25 Oktober, Apple Watch saya berpendapat bahawa saya boleh mengambil hampir 2600 kalori sehari dan masih mengekalkan berat badan saya. Sudah tentu, jika anda mahu lebih tepat dengan nombor ini, anda boleh menambah nilai seminggu dan membahagi dengan tujuh untuk mendapatkan purata prestasi anda sepanjang minggu ini.

kalori iphone berehat aktif

Akhirnya, penting untuk mengetahui bahawa Apple Watch anda menggunakan maklumat umur, tinggi, berat badan dan jantina yang anda berikan untuk mengira nombor ini. Sekiranya maklumat peribadi anda tidak tepat, maka Apple Watch anda tidak dapat mengira data ini dengan tepat.

Menyiapkan maklumat itu pada iPhone adalah penting, tetapi Apple Watch dapat memantau maklumat tersebut secara langsung. Untuk memastikan bahawa maklumat itu betul, atau untuk mengubahnya seiring dengan perubahan berat badan atau usia anda, ikuti arahan berikut:

Lancarkan aplikasi Apple Watch di iPhone anda

Ketik Jam saya

Seterusnya, Ketik Kesihatan

Ketik‘Profil Kesihatan’ kemudian ‘Edit’.

statistik kesihatan jam tangan iphone apple

Kalori Penjejakan - Wajah Jam Tangan

Sekiranya anda ingin menganalisis data kalori dengan mudah menggunakan Apple Watch, anda boleh menggunakan salah satu daripada banyak wajah yang memaparkan maklumat ini. Cukup buka Aplikasi Apple Watch di iPhone anda dan ikuti langkah berikut:

Ketuk muka jam tangan yang anda suka

Togol pada Pilihan Aktiviti yang ingin anda paparkan

Ketik ‘Tetapkan sebagai Wajah Tontonan semasa’

Sekarang, yang perlu anda lakukan ialah mengetuk ikon Aktiviti di wajah jam tangan anda untuk melihat data Kalori anda.

Bagaimana Kalori Jejak Apple Watch?

Salah satu perkara yang paling penting untuk diperiksa ialah tetapan Wrist Detection pada Apple Watch anda dihidupkan. Ini membantu Apple Watch anda menentukan sama ada anda bergerak, berapa banyak yang anda bergerak, dan kemudian mengira penggunaan kalori.

Untuk memeriksa semula bahawa Wrist Detection dihidupkan, buka aplikasi Apple Watch pada iPhone anda. Ketik "Jam Tangan Saya", kemudian ketuk "Kod Laluan". Pastikan Pengesanan Pergelangan Tangan dihidupkan.

Seterusnya, pastikan jam tangan anda cukup ketat. Anda mahukan sensor degup jantung terpasang pada kulit anda, tetapi tentu saja, pastikan anda masih mempunyai perasaan di semua jari anda! Pastikan anda tidak meletakkan jam tangan dalam Mod Jimat Kuasa semasa anda bersenam, atau yang akan mematikan fitur Monitor Denyut Jantung.

Anda juga mahu menentukurkan jam tangan Apple anda. Untuk melakukan ini, bawa dan iPhone anda keluar pada hari yang cerah. Penting untuk mempunyai isyarat GPS yang sangat baik semasa proses penentukuran.

Buka aplikasi Workout, dan pilih "Outdoor Walk" sebagai aktiviti anda. Anda kemudian akan berjalan mengikut kadar biasa selama 20 minit. Latihan ini akan membantu Apple Watch anda memahami langkah, pecutan, langkah anda, dan dengan demikian memperhitungkan pengiraan pembakaran kalori anda.

Penjejak Aktiviti Apple

Apple Watch anda mempunyai pelacak aktiviti yang siap dan tersedia. Sekiranya anda benar-benar berusaha mengesan kalori sepanjang hari, anda boleh menetapkan wajah jam tangan anda untuk dipaparkan:

  • Berapa banyak kalori yang telah anda bakar
  • Berapa minit aktiviti yang anda lakukan (senaman)
  • Berdiri setiap satu jam Peringatan berguna dan ganjaran cerah untuk menyelesaikan salah satu aktiviti yang disenaraikan di atas sangat bagus untuk memastikan anda sentiasa mengikuti perkembangan dan memotivasi anda.

Adakah Apple Watch Mempunyai Penjejak Makanan?

Jawapan ringkasnya: boleh, tetapi anda perlu mendapatkan aplikasi untuk itu. Terdapat banyak aplikasi yang tersedia hari ini yang berkoordinasi dengan bukan hanya iPhone, tetapi juga dapat dipadankan dengan Apple Watch anda juga. Aplikasi seperti MyFitnessPal atau LoseIt! membolehkan pengguna memantau statistik harian keseluruhan seperti kalori, nutrien dan banyak lagi. Keduanya juga memiliki fitur "tambah cepat" yang memungkinkan anda menambahkan makanan atau makanan ringan dengan cepat.

MyFitnessPal untuk Mengira Kalori

UnderArmour mengembangkan MyFitnessPal untuk mereka yang ingin mengikuti kecergasan dan terus bermotivasi. Dengan beberapa aplikasi yang tersedia, aplikasi MyFitnessPal membolehkan anda memasukkan kalori yang anda makan sepanjang hari.

Siapkan aplikasi pada iPhone anda kemudian lawati aplikasi Tonton pada peranti yang sama. Tatal ke bahagian bawah aplikasi ini dan pastikan MyFitnessPal dipasang pada jam tangan anda.

Setelah akaun anda disiapkan dan aplikasinya aktif di Apple Watch anda, aplikasi akan menarik data kesihatan dengan segera. Anda tidak perlu memasukkan latihan atau kalori ke dalam aplikasi kerana jam tangan anda berfungsi untuk anda.

Sekiranya anda perlu menambahkan makanan atau makanan ringan yang anda makan cukup pergi ke laci aplikasi dan cari MyFitnessPal. Leret ke atas sehingga anda melihat pilihan untuk menambah makanan atau minuman.

Sebagai aplikasi percuma yang boleh dimuat turun dari App Store, tambahan ringkas untuk Apple Watch anda memungkinkan untuk mengira kalori dengan mudah.

Bolehkah saya menggunakan Apple Watch tanpa iPhone?

Malangnya tidak. IPhone diperlukan sekurang-kurangnya untuk memasangnya. Sekiranya anda mempunyai iPhone lama yang masih tersambung ke wifi, ya anda boleh menggunakannya untuk menyiapkan dan mengekalkan Apple Watch anda. u003cbru003eu003cbru003eNamun, jika anda mempunyai Apple Watch Series 6 terbaru, anda boleh menggunakan iPhone rakan atau ahli keluarga untuk menyiapkan jam tangan anda yang bermaksud bahawa anda tidak perlu memiliki iPhone untuk menikmati kelebihan Apple Watch.

Seberapa tepat kaunter kalori di Apple Watch?

Berbanding dengan produk kalori penghitung kalori lain di pasaran, Apple nampaknya melakukan pekerjaan yang hebat di bahagian ketepatan. Jam tangan mengukur kadar degupan jantung anda dan juga pilihan latihan yang telah ditetapkan. Sebagai contoh, jika anda memberitahu jam tangan anda bahawa anda mendayung perahu, ia memahami apa yang biasa dilakukan aktiviti mendayung dan faktor dalam kadar degupan jantung anda untuk memberikan jumlah kalori.

Apple Watch anda tidak dapat menentukan apa yang anda makan hanya dengan memakainya (belum!), Tetapi dengan memasukkan perincian mengenai apa yang anda makan, aplikasi akan memantau segala sesuatu, yang membolehkan anda mengakses butiran dengan cepat dari Apple Watch atau iPhone anda.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found