Cara Menghidupkan atau Mematikan Kapsyen Tertutup di TV Pluto

Anda tidak dapat menikmati perkhidmatan penstriman percuma yang disebut Pluto TV ke maksimum jika anda tidak mempunyai semua ciri yang diperlukan.

Cara Menghidupkan atau Mematikan Kapsyen Tertutup di Pluto TV

Ciri-ciri ini mungkin termasuk cuti malam, rancangan TV yang hebat, dan beberapa popcorn! Tetapi ada sesuatu yang lebih mustahak jika rancangan yang anda tonton adalah dalam bahasa yang tidak anda jalankan. Itu betul - sari kata.

Situasinya mungkin sebaliknya - anda mungkin menganggap sarikata itu mengganggu, jadi anda mahu mematikannya. Inilah cara melaksanakan kedua-dua tugas ini.

Mengaktifkan dan Melumpuhkan Kapsyen

TV Pluto tersedia untuk sejumlah peranti, dan anda mungkin mempunyai sekurang-kurangnya satu daripadanya di rumah anda. Anda boleh menstrim TV Pluto dari penyemak imbas web, atau aplikasi desktop untuk Windows dan Mac. Perhatikan bahawa anda hanya boleh menggunakannya di peranti Android dan iOS A.S. juga menyokong perkhidmatan TV ini dan menawarkan dua edisi: untuk pasaran A.S. dan yang antarabangsa.

Sekiranya anda mempunyai peranti Roku, Chromecast, PlayStation 4, Xbox, Apple TV, Amazon Fire TV, atau Android TV, serta beberapa TV pintar lain, anda juga dapat menonton TV Pluto. Perlu diingat bahawa anda tidak dapat mengakses semua saluran dari semua peranti.

Mengapa kami memberitahu anda semua ini? Peranti yang berbeza mempunyai tetapan yang berbeza untuk aplikasi dan program yang mereka gunakan. Oleh itu, cara anda mengakses tetapan kapsyen bergantung pada peranti yang anda miliki. Berikut adalah arahan untuk yang paling biasa digunakan.

Pada Penyemak Imbas Web

Mengaktifkan sari kata sangat mudah pada penyemak imbas web. Yang perlu anda lakukan hanyalah membuka laman web Pluto TV dan ikuti langkah berikut:

 1. Gerakkan kursor anda di sekitar skrin sehingga pilihan tambahan muncul.
 2. Klik pada ikon ‘CC’ di sudut kiri bawah.

Sekiranya Anda Mempunyai Peranti Android

Sebelum anda memulakan, pergi ke Tetapan dan buka Kebolehcapaian. Anda akan melihat Kapsyen di suatu tempat dalam menu ini, jadi ketuk untuk membuka dan mengaktifkannya. Anda juga dapat memilih bahasa yang diinginkan oleh perangkat untuk menampilkan kapsyen, ukuran teks, dan gaya kapsyen.

Cara Menghidupkan atau Mematikan Kapsyen Tertutup

Setelah anda melakukannya, teruskan mengaktifkan kapsyen dalam aplikasi Pluto TV, yang sangat mudah dan dilakukan dalam beberapa langkah:

 1. Lancarkan aplikasi Pluto TV anda.
 2. Ketik skrin. Beberapa ikon akan muncul di sudut kanan atas.
 3. Ketuk yang pertama, segi empat kecil "CC".
 4. Pilih bahasa yang dikehendaki dari menu.

Sekiranya anda sudah melihat kapsyen dan anda mahu mematikannya, ketuk Dinonaktifkan sebagai gantinya.

Sekiranya Anda Mempunyai TV Roku

Cara termudah untuk mengaktifkan atau menonaktifkan kapsyen di TV Roku adalah dengan menekan butang Bintang di alat kawalan jauh anda. Ini akan membuka menu Pilihan, jadi anda perlu melakukan yang berikut:

 1. Gunakan anak panah atas / bawah pada alat kawalan jauh untuk menatal dan mencari kapsyen Tertutup di suatu tempat dalam menu ini.
 2. Gunakan anak panah kiri / kanan pada alat kawalan jauh anda untuk memilih kapsyen yang sesuai.
 3. Bergantung pada peranti anda, anda mungkin akan melihat keempat-empat pilihan ini: Mati (kapsyen dinonaktifkan), Aktif (kapsyen diaktifkan), Aktifkan ulang (kapsyen diaktifkan setelah anda menekan butang Putar Ulang pada alat kawalan jauh), dan Aktifkan bisu (kapsyen diaktifkan semasa anda mematikan peranti).
 4. Pilih pilihan yang diingini dan tinggalkan menu.

Sekiranya anda Pengguna iOS

Untuk peranti iOS, ini adalah cara anda menghidupkan atau mematikan kapsyen (langkahnya serupa dengan yang ada untuk Android):

 1. Buka aplikasi Tetapan dan ketik Umum.
 2. Dari menu ini, pilih Kebolehcapaian.
 3. Tatal untuk mencari Media. Di bawah bahagian ini, anda akan melihat Sari kata & Kapsyen. Ketik untuk membuka.
 4. Hidupkan pilihan Teks Tertutup + SDH.

Sekarang anda sudah siap untuk melancarkan aplikasi Pluto TV dengan hanya mengetuk layar dan memilih ikon CC. Pilih bahasa pilihan, atau nonaktifkan kapsyen jika sudah muncul di layar, sesuai dengan keinginan anda.

Sekiranya Anda Mempunyai TV Amazon

Tetapan kapsyen mungkin tidak sama persis pada setiap model TV, tetapi anda seharusnya dapat mencarinya setelah anda pergi ke Tetapan, kemudian pilih Aksesibilitas, dan kemudian Kapsyen untuk mengaktifkan atau menonaktifkannya.

Semasa anda membuka Pluto TV, anda memerlukan alat kawalan jauh untuk mengaktifkan kapsyen dalam aplikasi. Tekan butang Menu dan ketuk bahasa di mana anda mahu kapsyen ditunjukkan. Sekiranya anda tidak lagi berminat untuk melihat kapsyen, cukup pilih pilihan OKU.

Hidupkan atau Matikan Kapsyen Tertutup di Pluto TV

Soalan Lazim

Saya cuba mematikan sari kata, tetapi mereka masih bermain. Apa yang boleh saya lakukan?

Sekiranya anda mengetuk pilihan 'CC' dan sari kata tetap ada; kemungkinan kerana sari kata sebenarnya diaktifkan pada peranti yang anda gunakan dan bukan di dalam aplikasi Pluto TV.

Oleh itu, jika anda menggunakan Roku, Firestick, Smart TV, atau peranti lain, klik butang pada alat kawalan jauh yang membawa anda ke skrin Pilihan atau Tetapan. Malangnya, peranti berbeza-beza tetapi bagi kebanyakannya, di sinilah anda akan menemui sari kata. Sekiranya kapsyen tertutup aktif, matikannya.

Jika, atas sebab tertentu, bukan peranti anda, tutup aplikasi Pluto TV dan lancarkan semula. Dengan mengandaikan bahawa anda menghadapi masalah pada peranti mudah alih anda, anda boleh berusaha membersihkan cache aplikasi dalam tetapan telefon anda, atau mencopot pemasangannya dan memasangnya semula.

Bolehkah saya menyesuaikan sari kata di Pluto TV?

Tentunya! Apabila anda mengetuk ikon 'CC', roda gigi tetapan akan muncul di sebelah kiri. Anda boleh mengubah sebilangan ciri. Dari warna latar hingga fon dan banyak lagi, menyesuaikan sari kata anda sangat mudah.

Semudah itu

Apa sahaja peranti yang anda miliki, langkahnya mudah diikuti, membolehkan anda menonton TV Pluto percuma anda hanya dalam beberapa minit. Mengaktifkan kapsyen memberi anda akses ke lebih banyak kandungan percuma, tetapi apabila anda memutuskan untuk mematikannya, semudah mengaktifkannya.

Tugas anda hanyalah duduk dan berehat dan menikmati persembahan.

Peranti apa yang anda menonton TV Pluto? Beritahu kami di bahagian komen di bawah!

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found