Cara Mengubah Tulisan Tangan anda menjadi Fon

Pernah mahu mengubah tulisan tangan anda menjadi fon? Ingin memperibadikan alat tulis digital anda atau menambah berkembang ke laman web anda? Terdapat beberapa alat yang boleh memuatkan tulisan anda sendiri dan menjadikannya fon yang boleh digunakan untuk komputer atau peranti lain. Tidak memerlukan masa yang lama dan selagi anda boleh menulis dengan jelas, ia dapat menghasilkan fon berkualiti dengan hampir semua kegunaan.

Cara Mengubah Tulisan Tangan anda menjadi Fon

Terdapat sebilangan laman web yang menawarkan untuk mengubah tulisan tangan anda menjadi fon tetapi yang paling umum adalah Calligraphr. Dulunya disebut MyScriptFont dan mengalami perubahan. Ini bukan satu-satunya perkhidmatan seumpamanya di luar sana, tetapi ia membuat proses ringkas ini berjalan lancar. Anda harus mendaftar dengan laman web ini tetapi anda boleh membuat satu set fon percuma. Sekiranya anda ingin menjana lebih banyak, anda memperoleh $ 8 sebulan.

Anda memerlukan pencetak dan pengimbas untuk berfungsi. Laman web melakukan perkara lain.

Ubah tulisan tangan anda menjadi fon

Proses mengubah tulisan tangan anda menjadi fon agak mudah. Anda mendaftar di Calligraphr, memuat turun templat, melengkapkan templat dalam tulisan tangan anda sendiri, memuat naiknya dan membiarkan laman web melakukan perkara itu. Ia akan mendigitalkan tulisan tangan anda dan mengubahnya menjadi fail fon yang siap anda muat turun.

Mari kita mulakan:

  1. Navigasi ke Calligraphr dan daftar akaun.
  2. Muat turun templat dan cetak sebagai potret.

  3. Lengkapkan templat menggunakan pen hitam.
  4. Imbas templat yang lengkap dan simpan sebagai PNG. (Pastikan kaca pada pengimbas anda bersih atau ada cacat akan muncul pada imbasan dan dimasukkan ke dalam fon anda)

  5. Muat naik fail ke Calligraphr dengan memilih Muat naik Templat.

  6. Pilih Tambahkan Watak ke fon anda di bawah.

  7. Pilih Bina Fon dan sahkan dengan mengklik Membina untuk memulakan proses pembuatan fail fon.

  8. Muat turun selesai .ttf fail dari laman web.

Itu sahaja yang ada untuk proses penciptaan sebenarnya!

Semasa mencetak templat, pastikan untuk menggunakan format potret. Lengkapkan dengan menggunakan pen hitam berkualiti dan pastikan semua huruf jelas dan mudah dibaca. Semasa mengimbas, pastikan 300ppi dan tidak lebih besar daripada 4000 x 4000 px.

Namakan fail anda juga sesuatu yang bermakna, walaupun tidak begitu penting. Anda boleh menyimpannya sebagai JPG tetapi PNG berfungsi dengan baik. Format TTF adalah True Type Format yang akan berfungsi di kebanyakan komputer. Anda boleh menyimpan sebagai TTF, OTF, atau SVG.

Mungkin memerlukan beberapa percubaan untuk menyelesaikan templat dengan betul. Anda perlu menyimpan semua huruf di dalam kotak dan membuatnya jelas dan jelas seperti yang anda boleh. Saya menggunakan pen dakwat hitam tetapi mana-mana pen berkualiti yang menulis cukup gelap untuk keluar dalam imbasan mesti berfungsi dengan baik. Anda mendapat peluang untuk melihat pratonton fail fon anda sebelum laman web membuatnya, jadi luangkan masa anda dan sahkan bahawa semua huruf dan watak sesuai dengan keinginan anda sebelum menyimpannya.

Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan lalai, pilih butiran fon 'Edit'. Di sini anda boleh mengubah jarak, ukuran fon, dan jarak kata untuk menjadikannya lebih baik. Ini mungkin memerlukan sedikit perubahan untuk mendapatkannya dengan betul tetapi ketekunan membuahkan hasil di sini. Bilas dan ulangi sehingga anda gembira dan kemudian buat fon.

Memasang fon anda

Sekarang anda mempunyai fail fon anda, anda boleh memasangnya ke komputer anda. Sekiranya anda menggunakan Windows, anda boleh menyalin dan menampal fail tersebut ke folder Font anda. Anda juga boleh mengklik kanan atau mengklik dua kali dan memilih ‘Pasang’. Sekiranya anda menggunakan Mac, anda boleh menyalin dan menampal fail tersebut ke dalam Buku Font atau melihat pratonton fail tersebut dan memilih Pasang Fon.

Setelah dipasang, anda akan dapat menggunakan fon baru anda dalam beberapa program. Anda mungkin tidak dapat mengubah fon sistem lalai tetapi akan dapat menggunakannya dalam Word, Excel, dan program lain.

Laman Web & Aplikasi Fon Lain

Walaupun Calligraphr adalah salah satu laman web yang paling popular untuk menukar tulisan tangan anda menjadi fon, ada beberapa pilihan lain yang ingin kami sebutkan. Terdapat banyak aplikasi yang tersedia di App Store dan Play Store Google yang membolehkan anda membuat fon baru dan mempelajari kaligrafi.

Fontifier

Fontifier sangat mirip dengan Calligrapher, kecuali anda membayar $ 9 untuk setiap fon yang ingin anda muat naik ke komputer anda. Walaupun termasuk menggunakan pencetak dan pengimbas, variasinya selalu bagus.

Sekiranya anda ingin beberapa contoh tulisan tangan berubah menjadi fon, ini mungkin cara yang sesuai. Tanpa bayaran bulanan, anda hanya membayar yang anda perlukan. Laman web ini memberi anda pilihan untuk melihat tulisan tangan yang dimuat sebelum membuat pembelian, ciri penting tulisan tangan hingga pembelian fon.

Aplikasi Kaligrafi

Penyediaan Calligraphr yang popular mempunyai aplikasi yang tersedia untuk pengguna Android dan iOS. Aplikasi ini percuma untuk dimuat turun dan menawarkan pilihan kaligrafi juga.

Aplikasi Fonty

Aplikasi Fonty adalah cara lain untuk membuat front. Boleh dimuat turun untuk iOS dan Android, aplikasi ini boleh digunakan secara percuma. Dengan menggunakan peranti mudah alih anda, anda boleh membuat hampir semua fon yang anda mahukan dan memuat turunnya terus ke telefon anda.

Selain menggambar surat anda sendiri untuk digunakan sebagai fon, aplikasi ini juga termasuk kemampuan untuk menyuntingnya dan membuat ClipArt. Seperti laman web Fontifier, anda berpeluang melihat fon anda sebelum melengkapkannya. Ciri simpan automatik bermaksud anda tidak akan kehilangan kerja sekiranya berlaku sesuatu.

Menggunakan fon anda dalam talian

Anda juga boleh memuat naik fail TTF ke laman web anda jika anda mahu. Bergantung pada platform yang anda gunakan, anda mungkin memerlukan pemalam atau peluasan untuk menambahkan fail fon. Berhati-hatilah, terdapat banyak peraturan pembacaan mengenai fon yang digunakan untuk web. Mungkin kelihatan baik di skrin anda sekarang tetapi pastikan ia kelihatan baik di telefon dan tablet sebelum melakukannya.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found