Cara Mematikan Trotoar Amazon

Amazon Sidewalk adalah rangkaian yang membolehkan peranti terpilih berhubung dengan yang lain dan menghantar isyarat. Dengan cara ini, anda mendapat liputan jarak jauh dan sambungan yang lebih baik walaupun anda tidak berada di dekat penghala anda. Walaupun fitur yang diaktifkan secara automatik ini berguna kerana banyak sebab, anda boleh memilih untuk tidak menggunakannya kerana masalah privasi atau masalah lain.

Cara Mematikan Trotoar Amazon

Sekiranya anda berminat untuk belajar cara mematikan Amazon Sidewalk, jangan cari lagi. Artikel ini akan memberikan panduan terperinci langkah demi langkah mengenai cara melakukannya di pelbagai platform.

Cara Mematikan Amazon Sidewalk di Aplikasi Alexa pada iPhone

Aplikasi Alexa membolehkan anda mengurus dan mengawal peranti rumah pintar anda. Sekiranya anda ingin mematikan Amazon Sidewalk menggunakan aplikasi Alexa pada iPhone anda, inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Buka aplikasi Alexa.

 2. Ketik "Lagi" di sudut kanan bawah.

 3. Ketik "Tetapan."

 4. Ketik "Tetapan Akaun."

 5. Pilih "Sidewalk Amazon."

 6. Tukar butang togol untuk melumpuhkannya.

Petua: Sebelum memulakan langkah, pastikan aplikasi Alexa anda dikemas kini. Sekiranya anda tidak melihat Amazon Sidewalk dalam aplikasi Alexa dan anda menjalankan versi terbaru, ini kerana peranti yang anda gunakan tidak menyokongnya.

Cara Mematikan Trotoar Amazon di Aplikasi Alexa pada Android

Anda boleh mengawal peranti pintar anda melalui aplikasi Alexa pada Android anda. Salah satu daripada banyak pilihan yang boleh anda sesuaikan adalah mematikan Amazon Sidewalk. Inilah caranya:

 1. Lancarkan aplikasi Alexa.

 2. Ketik "Lagi" di sudut kanan bawah.

 3. Ketik "Tetapan."

 4. Pilih "Tetapan Akaun."

 5. Ketik "Sidewalk Amazon."

 6. Tukar butang togol untuk mematikannya.

Hanya pembesar suara Echo generasi ke-3 dan yang lebih baru menyokong Amazon Sidewalk. Sekiranya anda mempunyai pembesar suara yang lebih tua, anda tidak akan melihat pilihan dalam aplikasinya. Sekiranya anda mempunyai pembesar suara yang lebih baru tetapi tidak melihat Amazon Sidewalk dalam tetapan anda, periksa sama ada aplikasi Alexa dikemas kini.

Cara Mematikan Amazon Sidewalk di Aplikasi Alexa pada iPad

Sekiranya anda ingin melumpuhkan Amazon Sidewalk di aplikasi Alexa dan anda menggunakan iPad, ikuti langkah berikut:

 1. Buka aplikasi Alexa.
 2. Ketik "Lagi" di sudut kanan bawah.
 3. Buka "Tetapan."
 4. Pilih "Tetapan Akaun."
 5. Ketik "Sidewalk Amazon."
 6. Tukar togol untuk mematikan Amazon Sidewalk.

Sekiranya anda tidak melihat Amazon Sidewalk di "Tetapan Akaun", ini kerana anda mempunyai peranti yang tidak menyokongnya atau aplikasi Alexa tidak dikemas kini.

Cara Mematikan Amazon Sidewalk di Aplikasi Alexa di PC

Versi desktop Alexa tidak mempunyai pilihan untuk mematikan Amazon Sidewalk. Sekiranya anda tidak mempunyai telefon bimbit atau tablet dengan aplikasi Alexa, anda boleh mematikan Amazon Sidewalk dari laman web Amazon.

Ikuti langkah berikut untuk melakukannya:

 1. Buka penyemak imbas anda dan pergi ke laman web Amazon.

 2. Log masuk ke akaun anda.

 3. Pilih anak panah di sebelah "Akaun & Daftar" di sudut kanan atas.

 4. Tekan "Urus Kandungan dan Peranti Anda."

 5. Pergi ke "Keutamaan."

 6. Pilih "Sidewalk Amazon."

 7. Tekan "Lumpuhkan."

Cara Mematikan Trotoar Amazon di Dering

Selain aplikasi Alexa, anda boleh menggunakan aplikasi Ring untuk menguruskan Amazon Sidewalk. Aplikasi ini berfungsi di pelbagai platform, dan mematikan Amazon Sidewalk adalah sama tanpa mengira platform yang anda gunakan:

 1. Buka aplikasi Ring.
 2. Tekan tiga baris di sudut kiri atas.

 3. Pilih "Pusat Kawalan."

 4. Tekan "Amazon Sidewalk."

 5. Tukar slaid di sebelah "Sidewalk" dan sahkan keputusan anda.

Cara Mematikan Trotoar Amazon di Tile

Tile adalah perisian pihak ketiga pertama yang menyokong Amazon Sidewalk. Jubin bersambung ke peranti lain yang menyambung ke Amazon Sidewalk melalui Bluetooth. Dengan cara ini, lebih banyak pengguna dapat membantu anda melacak peranti anda berkat rangkaian yang lebih luas.

Walaupun Tile digabungkan dengan Amazon Sidewalk, anda tidak dapat mematikan fitur ini dalam aplikasi Tile. Untuk itu, anda perlu menggunakan Alexa. Sebelum memulakan langkah, pastikan Tile disambungkan ke Alexa dan semua Tile anda diaktifkan.

Setelah anda memastikan semuanya tersambung dengan betul, gunakan aplikasi Alexa untuk mematikan Amazon Sidewalk:

 1. Buka aplikasi Alexa.

 2. Pilih "Lagi" di sudut kanan bawah.

 3. Akses "Tetapan."

 4. Ketik "Tetapan Akaun."

 5. Ketik "Sidewalk Amazon."

 6. Tukar butang togol untuk melumpuhkannya.

Cara Mematikan Amazon Sidewalk di Eero

Peranti Eero memastikan sambungan internet yang pantas dan boleh dipercayai di semua kawasan rumah anda. Walaupun syarikat induk eero adalah Amazon, peranti eero pada masa ini tidak menyokong Amazon Sidewalk.

Eero menyambung ke Amazon Connected Home anda yang seterusnya membolehkan anda mengawal rangkaian dan peranti anda dalam satu hab. Anda boleh menjeda sambungan Wi-Fi, mencari peranti, atau mematikan lampu LED pada eero mana pun.

Sekiranya anda ingin mematikan Amazon Connected Home di eero, ikuti arahan di bawah:

 1. Buka aplikasi eero.
 2. Ketik "Discover" di bahagian bawah.
 3. Ketik "Rumah Bersambung Amazon."
 4. Pilih "Nyahpaut Amazon" dan sahkan.

Keluar dari Trotoar Amazon

Walaupun diaktifkan secara automatik pada peranti yang disokong, Amazon Sidewalk tidak wajib, dan anda boleh mematikannya kapan saja. Amazon menjamin privasi dan keselamatan pengguna, tetapi ramai yang masih ragu-ragu menggunakan perkhidmatan ini. Nasib baik, mematikan Amazon Sidewalk tidak sukar dan boleh dilakukan dengan menggunakan aplikasi Alexa and Ring atau laman web Amazon.

Kami harap artikel ini memberikan pandangan tentang cara mematikan Amazon Sidewalk dan bahawa anda berjaya melakukannya tanpa mengira platform yang anda gunakan.

Apa pendapat anda mengenai Amazon Sidewalk? Adakah anda menggunakannya pada peranti anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found