Cara Mematikan Kemas kini Auto di Amazon Fire Stick anda

Amazon Fire TV Stick adalah kaedah terbaik untuk mendapatkan semua kandungan streaming yang anda mahukan terus ke TV anda. Ia dapat menghubungkan anda ke perkhidmatan streaming seperti HBO, Netflix, Hulu, dan Disney +, serta TV langsung, dan katalog besar filem dan rancangan televisyen Amazon.

Cara Mematikan Kemas Kini Auto di Amazon Fire Stick anda

Walau bagaimanapun, seperti mana-mana peranti moden yang menggunakan internet, ia memerlukan masa untuk pembaruan automatik. Biasanya, tidak mungkin mematikan fungsi ini, kerana tidak ada pilihan untuk melakukannya di menu tetapan. Tetapi ada jalan keluar - jika cukup kompleks. Itulah sebabnya kami mengumpulkan panduan ini untuk membimbing anda bagaimana ia dilakukan.

Langkah 1: Aktifkan Android Debug Bridge

Android Debugging Bridge, atau ADB, adalah program peringkat baris perintah yang membolehkan anda membuat perubahan tahap pembangun pada sistem operasi Fire Stick anda. Anda perlu mengaktifkannya untuk melakukan pengubahsuaian yang diperlukan untuk mematikan ciri kemas kini automatik pada Fire Stick anda.

firetvstick 4k

Dayakan ADB pada Antaramuka Tongkat Api yang Baru

Pertama, anda perlu mengaktifkan Fire TV Stick anda untuk membuat sambungan ke ADB melalui menu tetapan. Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda lakukan:

 1. Pergi ke skrin utama Fire TV Stick dan pilih Tetapan. Laman utama Fire TV Stick
 2. Tatal ke kanan dan pilih TV Api Saya (mungkin Peranti atau Sistem pada Fire Sticks yang menjalankan versi antara muka yang lebih lama). Menu Tetapan TV Kebakaran
 3. Tatal ke bawah ke Pilihan pembangun dan pilih Penyahpepijatan ADB untuk menghidupkannya HIDUP. Tetapan TV Kebakaran

Langkah 2: Cari Alamat IP Fire Stick anda

Seterusnya, anda perlu menentukan alamat IP yang diberikan ke Fire TV Stick oleh rangkaian Wi-Fi anda, untuk menghubungkannya ke TV anda. Begini caranya:

 1. Seperti sebelumnya, pergi ke skrin utama Fire TV Stick dan pilih Tetapan.
 2. Tatal ke kanan dan pilih TV Api Saya (mungkin Peranti atau Sistem pada Fire Sticks yang menjalankan versi antara muka yang lebih lama).
 3. Seterusnya, pilih Mengenai. Menu Tentang TV Kebakaran
 4. Sekarang, tatal ke bawah ke Rangkaian. Halaman Tentang TV Kebakaran
 5. Alamat IP Fire Stick anda akan ditunjukkan di sebelah kanan skrin. Dalam kebanyakan kes, ia akan menjadi seperti 192.168.1.XX (di mana XX adalah nombor yang diberikan kepada Fire Stick). Buat catatan keseluruhan rentetan nombor, kerana semuanya diperlukan kemudian.

Langkah 3: Pasang ADB pada Komputer Anda

Langkah seterusnya adalah memastikan anda memasang Android DebugBridge di komputer jika anda belum memilikinya. Berikut adalah langkah-langkah yang diperlukan untuk memasangnya di komputer Windows dan Mac.

Pasang ADB pada Windows

 1. Buka penyemak imbas web, dan muat turun ADB Installer dari pautan ini: ADB Installer (Windows).
 2. Buka pemasang setelah selesai memuat turun.
 3. Pemasang akan bertanya Adakah anda mahu memasang ADB dan Fastboot? Taip “Y", Dan tekan Masukkan.
 4. Seterusnya, ia akan bertanya Pasang seluruh sistem ADB? Taip “Y", Dan tekan Masukkan.
 5. Akhirnya, ia akan bertanya Adakah anda mahu memasang pemacu peranti? Taip “N", Dan tekan Enter.

Pasang ADB pada Mac

 1. Buka penyemak imbas web Mac anda, dan muat turun ADB dari pautan ini: ADB Installer (Mac)
 2. Ekstrak fail zip pemasang dengan mengklik dua kali padanya.
 3. Setelah selesai mengekstrak, klik dua kali pada folder zip yang baru.
 4. Buka aplikasi Terminal dengan pergi ke Permohonan > Utiliti, atau dengan menekan ⌘ + ruang dan menaip “Terminal"Menjadi tumpuan.
 5. Seret fail bertajuk ADB-Install-Mac.sh ke tetingkap Terminal.
 6. Klik pada tetingkap Terminal, dan tekan enter. Masukkan kata laluan anda jika diminta.

Langkah 4: Lancarkan ADB di Komputer Anda

Sekarang anda telah memasang ADB, anda mesti memulakannya. Inilah caranya:

 1. Buka menu Mula, mula menaip “arahan prompt"Ke dalam bar Cari dan klik pada Prompt Perintah. Pada Mac, buka Terminal dengan cara yang sama seperti sebelumnya. Menu Mula Windows 10
 2. Taip “adb kill-server"(Tanpa tanda petik) kemudian tekan Masukkan. Prompt Perintah Windows
 3. Taip “pelayan permulaan adb"Kemudian tekan Masukkan. Prompt Perintah Windows 2
 4. Taip “adb sambung [alamat IP]"(Gunakan alamat IP untuk Fire Stick anda yang anda temukan sebelumnya dan tidak termasuk tanda kurung) dan kemudian tekan Masukkan. Prompt Perintah Windows 3

Langkah 5: Lumpuhkan Kemas Kini Auto Menggunakan ADB

Langkah terakhirnya cukup mudah, sekarang anda sudah siapkan semuanya. Anda hanya perlu menjalankan perintah tertentu untuk memberitahu Fire Stick agar berhenti mengemas kini secara automatik. Inilah yang perlu dilakukan:

 1. Dengan tetingkap Prompt Perintah masih terbuka dan disambungkan ke peranti anda dari langkah-langkah di atas, ketik “su"Dan tekan Masukkan. Perintah ini akan memberi anda tahap akses pentadbir ke Fire TV Stick anda.
 2. Untuk Fire TV Stick dengan OS3, ketik "adb shell pm lumpuhkan com.amazon.dcp"Dan tekan Masukkan. Arahan promptSekiranya Fire TV anda mempunyai OS5 atau lebih tinggi, ketik “adb shell pm hide com.amazon.device.software.ota"Dan tekan Masukkan. arahan arahan 2Cuba perintah tanpa menaip “tempurung adb"Bahagian pada awal jika anda mempunyai masalah.

Sekiranya anda ingin mengaktifkan semula kemas kini automatik pada Fire TV Stick anda, anda boleh melakukan tetapan semula kilang atau mengikuti peringkat akhir ini sekali lagi, menggantikan perkataan hide dengan tidak bersembunyi.

tiada kemas kini

Tiada Lagi Kemas Kini Auto

Dengan menggunakan proses yang agak panjang ini, anda dapat meyakinkan Fire TV Stick anda untuk tidak lagi memuat turun dan memasang kemas kini secara automatik. Sekiranya anda menemui kaedah yang lebih baik atau lebih mudah untuk menguruskannya, maka kami ingin mendengarnya di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found