Cara Mematikan Toggle Aim di Apex Legends

Apex Legends adalah salah satu permainan battle royale yang paling terkenal di dunia. Pertandingan sengit sering diputuskan oleh siapa yang mempunyai tujuan dan kemahiran bermain senjata yang lebih baik. Untuk membantu pemain memanfaatkan sepenuhnya kemampuan mereka, Apex Legends mempunyai dua tetapan tujuan: mod togol dan tahan. Setiap pemain mempunyai pilihan masing-masing, tetapi tetapan tujuan toggle lalai mungkin bukan untuk semua orang, terutama untuk pemain baru yang mempelajari tali.

Cara Mematikan Toggle Aim di Apex Legends

Inilah cara untuk menonaktifkan toggle aim di Apex Legends dan beberapa maklumat menarik mengenai mekanik bertujuan permainan.

Bagaimana Mematikan Toggle Aim pada PC?

Pemain PC boleh bermain permainan dengan tetikus dan papan kekunci mereka atau dengan memasang alat kawalan. Kedua-dua pilihan mempunyai kelebihan dan kekurangan mereka, dan tetapan pengawal tidak jauh berbeza dengan konsol lain yang boleh anda mainkan.

Sekiranya anda menggunakan tetapan tetikus + papan kekunci untuk memainkan permainan, ikuti langkah-langkah ini untuk mematikan tujuan beralih:

 1. Klik pada ikon gear di sudut kanan bawah. Anda juga dapat menekan "Escape", yang berfungsi ketika Anda berada dalam pertandingan.

 2. Pilih "Tetapan."

 3. Pilih tab "Tetikus / Papan Kekunci" di bahagian atas.

 4. Di bahagian bawah menu, tatal ke bawah ke bahagian "Senjata & Kebolehan".

 5. Anda akan melihat dua pilihan tujuan: "Matikan Penglihatan (Beralih)" dan "Matikan Penglihatan (Tahan)."
 6. Sekiranya anda ingin mematikan tujuan beralih, klik kanan pada kotak di sebelah "Aim Down Sight (Toggle)" untuk melepaskan ikatan kombinasi papan kekunci.

 7. Ikatan "Matikan Penglihatan Ke Bawah (Tahan)" pada butang atau kekunci pilihan anda. Klik kiri pada kotak di sebelah nama tetapan, kemudian tekan pengikat di tempatnya. Sebilangan besar pemain menggunakan klik kanan tetikus untuk melihat ke bawah (ADS).

 8. Anda boleh membuka Firing Range untuk melihat tetapannya dan melihat apakah pilihan penahan atau togol terasa lebih semula jadi.

Sekiranya anda menggunakan alat kawalan untuk bermain permainan, anda perlu mengakses tab lain untuk membuat perubahan. Ikut langkah-langkah ini:

 1. Buka tetapan permainan (tekan ikon roda gigi atau "Escape"> "Tetapan").
 2. Pilih tab "Pengawal".

 3. Di bahagian atas menu, cari baris "Tombol Matlamat".

 4. Pilih pilihan "Tahan" untuk mematikan togol.

Bagaimana Mematikan Tujuan Toggle pada Konsol?

Sekiranya anda menggunakan konsol untuk bermain Apex (PS4, PS5, Xbox One, Xbox S / X, atau Switch), anda tidak mempunyai pilihan selain memainkan permainan menggunakan alat kawalan. Oleh kerana anda kekurangan ketersediaan susun atur butang yang ditawarkan oleh tetapan papan kekunci + tetikus, pilihan anda untuk menukar tetapan anda agak terhad.

Namun, itu tidak bermakna anda tidak boleh mematikan tujuan beralih. Inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Tekan butang "Menu".

 2. Pilih "Tetapan."

 3. Pilih tab "Pengawal" dari atas.

 4. Navigasi ke baris "Tombol Matlamat", kemudian pilih "Tahan".

Itu sahaja! Anda sekarang perlu menekan butang "Matlamat" (LT secara lalai) untuk terus meninjau pemandangan. Anda boleh menguji tetapan di Firing Range.

Soalan Lazim Tambahan

Apakah Tujuan Toggle?

"Toggle Aim" merujuk pada menekan tombol untuk mengarahkan pemandangan (ADS). Semasa berada dalam mod ADS, anda akan menggunakan pemandangan senjata yang sedang dilengkapkan (atau pemandangan besi jika tidak ada yang dilengkapi). ADS meningkatkan pengendalian senjata, memperbesar skrin anda (jika anda mempunyai pandangan yang memperbesar), dan mengurangkan kemerosotan senjata dan ketidaktepatan. Apabila anda menekan butang ADS "Toggle Aim" sekali lagi, anda akan kembali ke pengendalian senjata biasa.

Tetapan ADS lain yang tersedia adalah "Hold Aim." Tidak seperti di Toggle Aim, anda harus menahan butang ADS untuk terus memperbesar dan mengarahkan pemandangan. Sebaik sahaja anda melepaskan butang, pengendalian senjata kembali menjadi lalai.

Bagaimana Saya Mengubah Toggle Zoom di Apex?

Beberapa pemandangan senjata mempunyai dua mod zoom yang berbeza. Secara lalai, apabila anda pertama kali melibatkan ADS, anda akan memperbesar ke tetapan zum bawah.

Anda dapat mengubah level zoom (untuk pemandangan tertentu) dengan menekan "Left Shift" pada PC (atau apa pun pengaturan "Sprint" anda).

Pada pengawal, butang terikat pada kunci "Sprint", jadi gunakan pengikat kunci sprint semasa.

Bolehkah Anda Memainkan Apex Legends Dengan Pengawal?

Ya, anda boleh menggunakan alat kawalan, tidak kira anda bermain di PC atau konsol. Anda boleh menggunakan alat kawalan apa sahaja yang anda suka untuk PC, tetapi kami mengesyorkan pengawal yang serasi Xbox kerana mereka cenderung berprestasi terbaik.

Adakah Apex Legends Mempunyai Tujuan Membantu?

Apex Legends memang mempunyai bantuan gol. Namun, berita buruk bagi pemain PC, kerana tetikus + papan kekunci melumpuhkan bantuan gol permainan.

Bantuan bertujuan utamanya ada untuk membantu pengguna merapatkan jurang antara kepekaan pengawal yang agak kikuk berbanding dengan gerakan yang lebih baik semasa menggunakan tetikus dan papan kekunci. Oleh itu, setiap orang yang bermain permainan menggunakan alat kawalan (sama ada di PC atau konsol) mempunyai tujuan untuk membantu mereka menghasilkan lebih banyak tangkapan.

Bolehkah Anda Mematikan Tujuan Apex Legends?

Pada masa ini tidak ada pilihan untuk mematikan bantuan bertujuan untuk pengawal. Walaupun pilihan seperti itu mungkin tersedia di masa depan, kesan umum pada permainan sangat positif bagi pemain pengendali.

Tetapan Berguna Lain?

Sekiranya anda bermain permainan dengan tetikus dan papan kekunci, anda mempunyai banyak pilihan butang yang berbeza untuk digunakan dalam permainan. Selain itu, kebanyakan tikus permainan dilengkapi dengan butang tambahan di sebelah.

Anda boleh menggunakan butang ini untuk mengikat barang habis pakai anda yang paling menekan (Contohnya Sel atau Bateri). Secara lalai, item ini terikat dengan garis nombor (khususnya 4-8), yang mungkin tidak dapat dicapai dalam pertarungan pasukan yang tegang.

Tetap Bertujuan Masih Bertindak Seperti Beralih Tujuan?

Sekiranya anda telah membuat perubahan pada pengikatan kunci dan menggunakan pilihan "Tahan Tujuan", tetapi permainan tetap berperilaku seolah-olah "Toggle Aim", anda mempunyai beberapa pilihan:

• Mulakan semula permainan. Kadang kala, mulakan semula akan membetulkan pengikatan dan tetapan ADS anda akan berfungsi seperti yang diharapkan.

• Keluarkan semua pengikat kunci untuk "Toggle Aim" jika anda belum melakukannya.

• Tukar tetapan pengawal dengan betul. Sekiranya anda menggunakan pengawal pada PC, anda mungkin perlu melepaskan semua tetapan ADS untuk tab "Tetikus / Papan Kekunci" yang dinyatakan di atas untuk melihat peningkatan.

Pegang Tanah Anda di Apex Legends

Sekiranya anda pemain baru, mod ADS untuk digunakan boleh bermakna perbezaan antara kemenangan dan kekalahan. Kedua-dua pilihan mempunyai kelebihan dan kekurangannya, tetapi sekarang anda sudah tahu bagaimana membuat perubahan yang sesuai. Mungkin memerlukan sedikit masa untuk memori otot masuk setelah anda membuat perubahan yang ketara, jadi jangan berhenti bermain!

Apakah tetapan kegemaran anda untuk Apex Legends? Adakah anda menggunakan toggle aim atau menahan tujuan? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found