Cara Menghidupkan Perkhidmatan Lokasi Tablet Api Amazon

Rangkaian tablet Amazon's Fire telah jauh dari awalnya sebagai pembaca e-book yang dimuliakan. Hari-hari ini mereka adalah tablet pintar lengkap sepenuhnya. Dan mengenai pangsa pasar mereka, mereka nampaknya semakin kuat. Mereka mesra pengguna dan mempunyai akses ke banyak aplikasi dan perkhidmatan yang berpusat di Amazon yang membolehkan anda menikmati semua media anda di mana sahaja anda berada.

Cara Menghidupkan Perkhidmatan Lokasi Tablet Api Amazon

Salah satu perkara yang sinonim dengan peranti pintar hari ini adalah penjejakan lokasi GPS. Namun, kerana siri tablet Fire adalah produk yang agak sederhana dibandingkan dengan sesuatu seperti iPad, ia sebenarnya tidak dilengkapi dengan cip GPS. Itu bermaksud bahawa mereka hanya terhad pada kedudukan Wi-Fi sahaja, yang kurang serba boleh tetapi masih cukup berguna, terutama di bandar.

Bagaimana Penentuan Kedudukan Wi-Fi Berfungsi?

Apabila peranti yang mempunyai cip GPS dan sambungan Wi-Fi bergabung dalam rangkaian, data dapat dikirimkan ke perusahaan yang mengesan GPS. Mereka kemudian akan mengetahui di mana di dunia rangkaian Wi-Fi, dan maklumat ini direkodkan untuk penggunaan di masa depan.

Sekiranya seseorang kemudian menyambung ke rangkaian itu menggunakan peranti dengan isyarat GPS yang buruk atau tidak ada, maka lokasi perkiraan mereka masih dapat ditentukan menggunakan data ini. Sekiranya terdapat lebih dari satu rangkaian Wi-Fi di daerah yang memiliki lokasi GPS yang terkait dengannya, ini dapat digunakan untuk menyusun kedudukan anda dengan lebih tepat.

Itulah sebabnya perkhidmatan lokasi Wi-Fi jauh lebih berkesan di lebih banyak kawasan binaan, kerana biasanya terdapat banyak data GPS dan Wi-Fi untuk diakses oleh syarikat. Ia masih dapat berfungsi, walaupun hanya ada satu jaringan di kawasan Anda, misalnya, jika Anda tinggal di stik, tetapi kedudukannya akan kurang tepat.

api amazon

Cara Menghidupkan Perkhidmatan Lokasi pada Tablet Kebakaran Anda

Kerana tablet Amazon Fire belum dilengkapi dengan cip penjejakan GPS, anda harus bergantung pada penjejakan Wi-Fi yang sedikit kurang tepat seperti yang dijelaskan di atas. Perkara pertama yang perlu anda lakukan adalah memastikan tablet anda disambungkan ke rangkaian tanpa wayar, dan tidak berada dalam mod kapal terbang (yang mematikan semua keupayaan penghantaran dan penerimaan isyarat pada peranti).

Inilah cara menghidupkan Wi-Fi anda:

 1. Hidupkan atau bangunkan tablet anda dan pergi ke skrin utama.
 2. Leret ke bawah panel tindakan pantas dari bahagian atas skrin.
 3. Ketik pilihan Wi-Fi.
 4. Ketik suis di sebelah Wi-Fi untuk menghidupkannya.
 5. Ketik rangkaian yang anda mahu sambungkan.
 6. Sekiranya pertama kali menyambung, anda mungkin perlu memasukkan kata laluan. Masukkan kata laluan, kemudian ketik Sambung.

Untuk memastikannya tidak dalam mod pesawat, periksa bar pemberitahuan di bahagian atas layar tablet anda. Sekiranya terdapat sedikit ikon pesawat di sana, mod kapal terbang dihidupkan. Sekiranya tidak ada kapal terbang, maka anda baik-baik saja. Sekiranya ada, anda perlu mengulangi tindakan di atas hingga langkah 3, dan mengetuk togol mod Pesawat untuk memastikannya tidak aktif.

Seterusnya, anda harus memastikan bahawa pilihan perkhidmatan lokasi dihidupkan dengan betul. Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda lakukan:

 1. Pergi ke skrin utama tablet anda.
 2. Leret ke bawah panel tindakan pantas dari bahagian atas skrin.
 3. Ketuk pilihan menu Tetapan berbentuk roda gigi.
 4. Ketik Perkhidmatan berdasarkan Lokasi.
 5. Ketik togol sehingga tertulis Hidup.

Setelah anda mengikuti semua langkah ini, tablet Amazon Fire anda kini harus dapat menggunakan kedudukan Wi-Fi di mana-mana rangkaian yang sebelumnya mempunyai peranti dengan cip GPS yang terhubung dengannya. Yang mana, mari kita hadapi, mungkin hampir setiap rangkaian Wi-Fi di luar sana.

kompas

Tablet Baru, Di Mana Dis?

Sehingga Amazon memutuskan untuk mula menambahkan cip penjejakan GPS ke tablet Fire mereka, maka kedudukan Wi-Fi adalah yang terbaik yang dapat anda atur tanpa perlu berusaha keras dan menghubungkan tablet anda ke sesuatu seperti dongle GPS. Sekiranya anda menemui penyelesaian pintar lain untuk mendapatkan pembaikan yang lebih tepat pada tablet Fire, mengapa tidak memberitahu kami di bahagian komen di bawah?

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found