Cara Menghidupkan atau Mematikan Kapsyen Tertutup di DirecTV Sekarang

AT&T, seperti banyak syarikat besar lain, mempunyai perkhidmatan streaming TV dalam talian sendiri. Namun, ia juga menawarkan televisyen kabel biasa. Perkhidmatan ini, yang disebut DirecTV Now dan DirecTV, dilengkapi dengan banyak pilihan penyesuaian.

Cara Menghidupkan atau Mematikan Kapsyen Tertutup di DirecTV Sekarang

Semua model TV dan penyedia perkhidmatan TV perlu menyokong kapsyen tertutup, dan perkhidmatan AT&T tidak terkecuali. Terus membaca untuk melihat cara mengaktifkan atau menonaktifkan kapsyen di DirecTV dan DirecTV Now, serta cara membuat perubahan pada akaun DirecTV anda.

Tunjukkan / Sembunyikan Kapsyen Tertutup

DirecTV Sekarang

Untuk mengaktifkan atau mematikan kapsyen di DirecTV Now, perkhidmatan penstriman TV dalam talian:

 1. Pastikan anda log masuk ke DirecTV Now.
 2. Pergi ke tetapan.
 3. Cari bahagian Kapsyen.
 4. Pilih Edit.
 5. Pilih bahasa, kemudian pilih Gaya Lihat.
 6. Tekan Simpan Perubahan.

Jika anda menggunakan Chromecast untuk mentransmisikan konten dengan teks tertutup dari telepon ke TV, Anda harus beralih layar agar dapat melihat teks di TV.

DirecTV

Untuk menukar kapsyen di DirecTV, perkhidmatan TV satelit AT & T, lakukan yang berikut:

 1. Ambil alat kawalan jauh anda dan tekan butang Info.
 2. Dalam menu yang berikut, teruskan ke kanan hingga anda mencari pilihan "CC".
 3. Pilih "Kapsyen Tertutup."

  DirecTV CC

Catatan: DirecTV juga mempunyai sistem sari kata yang ditingkatkan sendiri, tetapi tidak berfungsi dengan semua penyedia perkhidmatan televisyen, sebab itulah pilihan kapsyen tertutup standard masih ada.

DirecTV juga membolehkan anda mengubah rupa kapsyen. Ukuran dan warna fon dapat diubah, serta latar belakang kapsyen. Inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Tekan butang Menu pada alat kawalan jauh anda.
 2. Pilih Tetapan.
 3. Cari pilihan Kebolehaksesan dan tekan Pilih.
 4. Untuk mengubah tetapan, tekan butang Pilih. Untuk menatal bersama dengan tetapan, gunakan kekunci anak panah.
 5. Setelah selesai, tekan Keluar untuk kembali ke main balik TV.

Ciri ini kemungkinan akan berfungsi dengan baik pada kebanyakan, jika tidak semua, versi penerima DirecTV. DirecTV telah mengesahkan di laman webnya bahawa ia berfungsi pada model berikut: H21, H23, HR20, HR21, HR23, dan R22.

Tetapan DirecTV Sekarang

Perkhidmatan streaming TV membolehkan anda mengubah tetapannya dari komputer dan telefon pintar anda. Namun, anda hanya dapat mengakses semua tetapan dari komputer. Untuk mengakses tetapan, pertama, pastikan anda masuk ke DirecTV Now. Anda boleh membukanya dengan mengklik ikon gear. Sekiranya anda menggunakan aplikasi DirecTV mudah alih, anda juga perlu memilih pilihan selepas itu.

Perlu diingat bahawa DirecTV mengesyorkan Google Chrome dan Apple Safari untuk mengakses semua tetapan. Sekiranya ada tetapan yang tidak dapat Anda akses, cuba beralih ke salah satu penyemak imbas web ini.

Pilihan tetapan utama adalah Tetapan Akaun, Pilihan Pemain, Umum, dan Tentang.

Tetapan Akaun membolehkan anda memeriksa kad kredit dan maklumat pembayaran anda, serta membuat perubahan pada pakej langganan anda sekarang.

Berikut adalah Pilihan Pemain - semua ini membantu memperibadikan DirecTV:

 1. "Kualiti Streaming" membolehkan anda memilih resolusi video. Pilihannya adalah Baik, Lebih Baik, dan Terbaik. Bagus hanya tersedia untuk telefon pintar.
 2. "Aliran dengan Data Mudah Alih" adalah pilihan untuk aplikasi mudah alih yang memungkinkan anda melakukan streaming DirecTV walaupun anda berada di rangkaian mudah alih anda (dan bukan rangkaian tanpa wayar).
 3. Semasa anda memulakan DirecTV Sekarang, pilihan "Mainkan TV Langsung di Pelancaran" memainkan saluran TV yang anda tonton secara langsung sebelum keluar dari kali terakhir.
 4. "Mute Audio on Launch" mematikan program sama sekali semasa permulaan.
 5. Sekiranya anda menonton siri TV, "Autoplay Next Episode" memainkan episod berikut sebaik sahaja yang terakhir selesai.
 6. "Captioning" membolehkan anda memformat kapsyen tertutup sesuai dengan keinginan anda. Anda boleh memilih saiz, warna, dan jenis fon.
 7. "Bahasa Audio" membolehkan anda memilih bahasa pertuturan bila boleh.

Dalam tetapan Umum, anda boleh mengaktifkan atau mematikan kawalan ibu bapa.

Bahagian Tentang membolehkan anda mencari semua maklumat di bawah Bantuan, serta Terma & Syarat.

Directv

Pendekatan Langsung

DirecTV adalah cara yang baik untuk menonton TV kerana mempunyai penerima satelit dan perkhidmatan streaming dalam talian, yang menawarkan banyak saluran. DirecTV Now mempunyai rangkaian saluran yang lebih terhad dan tanda harga yang lebih rendah. Ketika datang ke pengaturan, kedua-duanya menawarkan kapsyen tertutup dan berbagai pilihan lain, jadi keduanya harus memenuhi kebutuhan anda.

Perkhidmatan DirecTV mana yang anda gunakan? Adakah anda berpuas hati pada masa ini? Beritahu kami dalam komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found