Memasang CyanogenMod pada Samsung Galaxy S II

Firmware CyanogenMod percuma yang boleh disesuaikan dapat menghidupkan telefon bimbit Android, sama ada baru atau lama.

Memasang CyanogenMod pada Samsung Galaxy S II

Di sini, Darien Graham-Smith melalui langkah-langkah untuk memasang ROM khusus pada Samsung Galaxy S II - klik di sini untuk maklumat lebih lanjut mengenai pemasangan CyanogenMod pada telefon anda.

Baca ini terlebih dahulu: Memasang perisian ini boleh membatalkan jaminan anda dan mendedahkan anda kepada perisian hasad - dan jika ada yang tidak kena, ia boleh menyebabkan peranti anda tidak dapat digunakan. Sekiranya boleh, uji prosedur pada peranti lama yang tidak diingini terlebih dahulu.

Rooting telefon anda

Rooting telefon anda

Mulakan dengan meng-root telefon anda. Muat turun SuperOneClick dari //shortfuse.org di PC anda dan ekstraknya.

Hidupkan penyahpepijatan USB pada telefon anda (di bawah Tetapan | Aplikasi | Pembangunan) dan sambungkannya ke PC anda dengan kabel USB. Jalankan SUPERONECLICK.EXE dan klik "Root".

Sekiranya telefon tidak dikenali, pasang Samsung Kies. Prosesnya memerlukan beberapa minit: pemberitahuan akan muncul setelah selesai.

Muat turun

Muat turun

Dari halaman Galaxy S II di CyanogenMod wiki, muat turun kedua kernel codeworkx (yang mengandungi ClockworkMod) dan Heimdall Suite (untuk memasangnya) ke PC anda.

Kemudian tatal ke bawah halaman untuk mencari pautan ke fail zip yang mengandungi CyanogenMod 7 ROM dan versi terbaru Google Apps. Muat turun ini ke storan dalaman telefon - bukan kad microSD, jika ada.

Ekstrak dan but semula

Ekstrak dan but semula

Ekstrak fail zip Heimdall ke dalam folder di PC anda. Kemudian but semula telefon anda.

Semasa menghidupkan semula, tahan kekunci Utama dan Turunkan Kelantangan sehingga telefon memasuki mod muat turun.

Sekarang, pada PC anda, lancarkan ZADIG.EXE (dari direktori Pemacu dalam folder Heimdall) dan aktifkan Pilihan | Senaraikan Semua Peranti. Pilih Samsung Android seperti yang ditunjukkan dan klik Pasang Pemacu. Tutup alat apabila ini selesai.

Membuka

Membuka

Buka arkib codeworkx ClockworkMod (gunakan alat seperti archiver 7-Zip percuma) dan ekstrak ZIMAGE ke dalam direktori Heimdall. Nyalakan semula telefon, tahan Rumah dan Turunkan Volume untuk mod muat turun.

Di Windows, buka command prompt, cd ke direktori Heimdall dan masukkan: "heimdall flash - kernel zImage". ClockworkMod akan dipasang dan telefon akan reboot.

Sandaran

Sandaran

Dari menu ClockworkMod utama anda boleh membuat sandaran firmware stok anda sebelum memasang CyanogenMod.

Gunakan butang kelantangan untuk menavigasi ke "sandaran dan pulihkan", kemudian tekan butang daya untuk memilih.

Sandaran ditulis ke storan dalaman. Setelah selesai, kembali ke menu utama, pilih "mount dan storage" dan format cache, data dan partisi sistem. Jangan format kad SD sekalipun!

Pasang

Pasang

Akhirnya, kami memasang firmware CyanogenMod. Pilih "pasang zip dari sdcard", kemudian "pilih zip dari sdcard", dan anda akan melihat senarai direktori.

Pilih fail zip CyanogenMod dan sahkan pemasangannya. Setelah dipasang, ulangi proses untuk memasang fail zip yang mengandungi Google Apps.

Kembali ke menu utama dan pilih "reboot system now" untuk boot OS baru anda untuk pertama kalinya.

Samsung Galaxy SII

Samsung Galaxy SII

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found