Cara Memperbaiki Kod Ralat Twitch 3000

Sekiranya anda seorang pemain permainan, maka anda memahami tarikan dan populariti Twitch. Platform streaming langsung mempunyai berjuta-juta pengguna yang dapat mengaksesnya melalui semua platform permainan dan web utama.

Cara Memperbaiki Twitch Error Code 3000

Semasa menggunakan Twitch melalui Chrome, anda mungkin menemui kod ralat 3000. Ia juga dikenali sebagai "Ralat semasa menyahkod sumber media."

Ini adalah salah satu kesalahan Twitch yang paling biasa dilihat oleh pengguna. Untuk memperbaikinya, anda harus masuk ke tetapan Chrome. Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda apa yang harus dilakukan.

Apa yang Menyebabkan Twitch Error Code 3000?

Salah satu sebab yang paling umum untuk mesej ralat ini adalah bahawa pemain HTML5 gagal memberi respons. Dan itu bermaksud tidak menghasilkan output yang betul semasa anda melakukan streaming di penyemak imbas web anda.

Ini juga boleh menjadi masalah dengan sokongan Flash penyemak imbas anda. Dan akhirnya, cache dan kuki berbahaya di Chrome boleh menjadi penyebabnya. Oleh itu, mari kita beralih kepada penyelesaiannya.

Berkedut

Kosongkan Cache dan Kuki

Terlepas dari jenis masalah yang anda ada pada penyemak imbas anda, anda harus memeriksa cache dan kuki terlebih dahulu. Mereka boleh menyebabkan banyak gangguan dan bug. Sekiranya anda ingin memastikan mereka tidak merosakkan aliran Twitch anda yang seterusnya, lebih baik menghapusnya. Inilah cara anda melakukannya di Chrome:

 1. Buka Chrome di komputer anda.
 2. Klik pada ikon menegak tiga titik.
 3. Dari menu lungsur, pilih "Lebih banyak alat" dan kemudian "Hapus data penyemakan imbas."
 4. Ketika tetingkap baru muncul, pada tab "Dasar", pilih "Sepanjang masa" untuk pilihan "Jangka waktu".
 5. Tandai kotak "Kuki dan data laman web lain" dan "Imej dan fail yang disimpan dalam cache".
 6. Pilih "Hapus data."

Anda juga boleh beralih ke tab "Lanjutan" jika anda ingin lebih teliti. Juga, pilih "Sepanjang masa" untuk jangka masa dan kemudian pilih kotak "Cache gambar dan fail" dan "Cookie dan data laman web lain". Dan klik "Hapus data."

Selepas anda menyelesaikan proses ini, anda harus menghidupkan semula komputer anda. Setelah sistem disandarkan, pergi ke Twitch dan lihat apakah kod ralat hilang.

Kod Ralat Twitch 3000 Betulkan

Matikan Pecutan Perkakasan

Banyak pengguna yang telah berjuang dengan Twitch Error Code 3000 pada masa lalu telah melaporkan bahawa mereka memperbaikinya dengan mematikan pecutan perkakasan. Ciri ini membantu penyemak imbas anda dan menawarkan prestasi keseluruhan yang lebih baik.

Sekiranya anda ingin memastikan sama ada pecutan perkakasan di sebalik masalah anda dengan aliran Twitch di Chrome, anda boleh mematikannya buat sementara waktu. Inilah cara anda melakukannya:

 1. Buka Google Chrome dan kemudian pilih tiga titik menegak.
 2. Tatal ke bawah dan pilih "Tetapan."
 3. Tatal ke bawah sekali lagi dan pilih "Lanjutan."
 4. Di bawah "Sistem", Anda akan melihat pilihan "Gunakan percepatan perkakasan bila mungkin". Togol suis ke MATI.

Keluar dari Chrome dan mulakan semula komputer anda. Semoga masalah dengan streaming langsung di Twitch akan hilang.

Benarkan Kuki Pihak Ketiga

Mungkin anda terbiasa menyekat laman web daripada menggunakan kuki, tetapi selalunya terbukti penting untuk pengalaman pengguna yang lancar. Sekiranya anda terlalu cepat menyekat kuki pihak ketiga, itu mungkin sebab anda melihat kod ralat 3000 yang ditakuti. Tetapi ada sesuatu yang boleh anda lakukan. Ikut langkah-langkah ini:

 1. Lawati halaman di mana anda mendapat kod ralat. Periksa apakah ada ikon dengan "X" berwarna merah di bar alamat. Ini bermaksud kuki dilumpuhkan.
 2. Pilih "ikon kuki."
 3. Dari menu lungsur turun, pilih "Sentiasa benarkan [URL laman web] menetapkan kuki."
 4. Pilih "Selesai."

Keluar dari Chrome dan reboot komputer anda. Selepas itu, lawati halaman Twitch sekali lagi dan periksa sama ada anda boleh mengakses siaran langsung.

Mod Inkognito

Anda juga boleh mencuba mod Penyamaran Chrome. Cukup klik pada tiga titik menegak dan buka tetingkap Penyamaran. Ada kemungkinan ini berfungsi.

Anda mesti memasukkan maklumat log masuk anda setiap kali kerana mod Penyamaran tidak dapat menyimpan bukti kelayakan anda. Terserah anda jika itu lebih mudah daripada menguruskan kuki dan tetapan Chrome yang lain.

Kod Ralat Twitch 3000

Sekiranya Anda Melekat dengan Chrome

Ya, ada satu lagi penyelesaian yang jelas untuk dicuba. Anda boleh mencuba penyemak imbas web lain semasa menggunakan Twitch. Dan ada kemungkinan besar anda tidak akan melihat Ralat kod 3000.

Tetapi Chrome masih merupakan salah satu penyemak imbas yang paling popular dan fakta bahawa ia boleh merosakkan sekarang dan kemudian tidak bermaksud anda harus menggantinya. Namun, itu akhirnya terpulang kepada anda. Sekiranya anda menukar penyemak imbas, tidak ada jaminan bahawa anda tidak akan mendapat ralat yang sama akhirnya.

Adakah anda pernah melihat kod Ralat 3000 di Twitch sebelum ini? Bagaimana anda menyelesaikan masalah tersebut? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found