Cara Menggunakan Ruang Twitter

anda mempunyai 600 atau lebih pengikut Twitter, anda mendapat akses ke Twitter Spaces, yang membolehkan anda menjadi tuan rumah atau menyertai perbualan audio masa nyata untuk beberapa atau berjuta-juta orang.

Cara Menggunakan Ruang Twitter

Di Twitter Spaces, sesiapa sahaja boleh memasuki perbualan mendengar atau berkongsi pandangan mereka secara terbuka mengenai apa sahaja (dengan syarat mereka diberi akses). Sekiranya anda ingin mengetahui cara menggunakan Twitter Spaces, kami telah menulis pengenalan menyeluruh di sini.

Kami akan membahas cara memulakan dan mengisi Space, cara bergabung dengan Spaces, dan apa yang berlaku pada audio setelah sesi Spaces berakhir.

Cara Memulakan Ruang di Ruang Twitter

Sekiranya anda mempunyai pengikut Twitter lebih dari 600, anda boleh Menjadi Ruang Twitter dari peranti mudah alih anda. Inilah cara melakukannya dengan iPhone atau peranti Android.

iPhone

Untuk memulakan Space melalui iPhone anda:

 1. Buka Twitter.

 2. Dari tab Laman Utama, tekan lama tanda tambah biru dan butang mengarang bulu.

 3. Dari menu ke kiri, klik pada ikon "Spaces" latar belakang ungu (bentuk berlian dari beberapa bulatan).

 4. Pilih siapa yang boleh bercakap "Semua orang" yang bergabung, "Orang yang anda ikuti" atau "Hanya orang yang anda jemput untuk bercakap."

 5. Klik pada butang "Mulakan Ruang Anda".

Setelah Space dimulakan, anda boleh menghidupkan / mematikan mikrofon anda, menjemput orang, menukar peranan bercakap, bertindak balas, dan berkongsi Space dengan pengikut anda.

Android

Untuk memulakan Ruang Twitter dari peranti Android anda:

 1. Buka Twitter.

 2. Dari tab Laman Utama, tekan lama butang penulisan tanda tambah biru.

 3. Dari menu klik pada ikon "Spaces" (bentuk berlian dari beberapa bulatan).

 4. Pilih siapa yang boleh bercakap "Semua orang" yang bergabung, "Orang yang anda ikuti" atau "Hanya orang yang anda jemput untuk bercakap."
 5. Klik pada butang "Mulakan Ruang Anda".

Setelah Space dimulakan, anda boleh menghidupkan / mematikan mikrofon anda, menukar peranan bercakap, mengundang orang, bertindak balas, dan berkongsi Space dengan pengikut anda.

Cara Mencari Ruang untuk Bergabung di Twitter Spaces

Spaces bersifat umum, yang bermaksud anda boleh bergabung dengan Space apa pun sebagai pendengar, termasuk yang dihoskan oleh orang yang tidak anda ikuti.

iPhone

Untuk mencari dan bergabung dengan Space dari iPhone anda:

 1. Buka Twitter.

 2. Di bahagian atas skrin, lihat Armada / garis masa anda. Sekiranya seseorang yang anda ikuti telah membuat Space atau pembesar suara, gambar profil mereka akan muncul di sana yang dikelilingi bulatan ungu.

 3. Ketuk pada mereka untuk mendedahkan butiran Space.
 4. Menjelang bahagian bawah butiran pop timbul, klik "Sertai ruang ini."

Sebagai alternatif, anda boleh bergabung dengan mengklik pilihan Spaces ungu dalam Tweet. Anda tidak boleh menyertai Space setelah habis.

Android

Untuk menyertai Space sebagai pendengar dari peranti Android anda:

 1. Buka Twitter.

 2. Di bahagian atas skrin, lihat Armada / garis masa anda. Sekiranya seseorang yang anda ikuti telah membuat Space atau pembicara, gambar profil mereka akan muncul di sana yang dikelilingi lingkaran bulat ungu.

 3. Ketuk pada mereka untuk mendedahkan butiran Space.
 4. Di bahagian bawah butiran pop timbul, klik "Sertai ruang ini."

Sebagai alternatif, sertai Space dengan memilih pilihan Spaces ungu dalam Tweet. Anda hanya boleh bergabung dengan Space ketika berada dalam siaran langsung.

Cara Menjemput Pendengar ke Ruang Twitter

Anda secara langsung boleh menjemput pendengar ke ruang anda dengan DMing atau Tweets mereka pautan Space, atau dengan membagikannya menggunakan cara lain seperti e-mel atau mesej teks, misalnya.

iPhone

Untuk menjemput orang ke Space anda dari iPhone anda:

 1. Dari dalam Ruang aktif anda, klik ikon kongsi di sudut kiri bawah.

 2. Pilih pilihan untuk:

  • "Jemput melalui DM"
  • "Kongsi melalui Tweet," atau
  • "Salin pautan" untuk berkongsi cara lain seperti melalui e-mel atau mesej teks.

Android

Untuk menjemput orang ke Space anda dari peranti Android anda:

 1. Klik pada ikon kongsi di kiri bawah dari dalam ruang hidup anda.
 2. Pilih pilihan untuk:
  • "Jemput melalui DM"
  • "Kongsi melalui Tweet," atau
  • "Salin pautan" untuk berkongsi cara lain seperti melalui e-mel atau mesej teks.

Soalan Lazim Tambahan

Apa itu ruang tiket?

Tujuan ciri Ticketed Spaces adalah untuk membolehkan pencipta memperoleh bahagian dalam keuntungan yang dihasilkan dari acara Ticketed Spaces yang mereka adakan. Ticketed Spaces boleh digunakan untuk mengadakan bengkel, ceramah, atau untuk bertemu dan menyambut peminat setia dan menjual tiket masuk.

Apa yang berlaku pada Ruang Twitter apabila ia berakhir?

Setelah Ruang Twitter berakhir, ruang itu tidak lagi dapat diakses secara terbuka di Twitter.

Untuk meninjau kemungkinan pelanggaran peraturan Twitter, Twitter menyimpan salinan audio Space dan kapsyen selama 30 hari setelah Space berakhir. Sekiranya terdapat pelanggaran, audio akan disimpan selama 90 hari lagi. Selama ini tuan rumah dan peserta Space boleh mengemukakan rayuan sekiranya mereka yakin telah melakukan kesalahan. Kandungan dan data audio juga digunakan untuk analisis dan penyelidikan untuk memajukan perkhidmatan.

Host mempunyai pilihan untuk memuat turun audio untuk Spaces mereka ketika masih berada di pelayan, dengan menggunakan alat muat turun "Data Twitter Anda".

Pautan Space yang dikongsi juga merangkumi maklumat Space seperti perihalan dan identiti host dan pihak lain dari Space dan statusnya sekarang.

Tweet ‘n’ Tweet

Twitter Spaces adalah jawapan Twitter untuk platform sembang audio Clubhouse. Ini adalah tempat untuk perbualan audio langsung. Sekarang anda boleh bercakap seberapa banyak yang anda suka tweet di Twitter.

Setelah anda mencapai lebih dari 600 pengikut Twitter, anda boleh membuat Space dan menjemput sesiapa sahaja yang anda pilih. Mereka boleh bergabung dengan Space dengan mengklik pada pautan jemputan anda atau mampir ke Space yang diminati secara langsung. Pendengar dan penutur dapat mendengar dan berdebat secara terbuka dalam masa nyata mengenai topik apa pun.

Adakah anda pernah menganjurkan Ruang Twitter sebelum ini - jika ya, bagaimana rasanya? Adakah anda pernah memulakan perbualan berair akhir-akhir ini? Ceritakan pengalaman Twitter Space anda di bahagian komen di bawah.

Recent Posts